reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
ufff dziewczyny jestem spowrotem , mam rozwarcie na 2 cm szyjka praktycznie zgladzona , zrobili mi KTG ale skurcze nieregularne raz sa raz calkowicie znikaja wiec stwierdzili ze nie ma sensu trzymac mnie w szpitalu dopoki nie rozkreci sie na dobre :baffled: Tyle babek bylo w poczekalni ze ja pitole , jakis wysyp dzieci dzisiaj :szok: prawie 3 godz czekalam na badanie .Mlodziak wazy 3 kg takze nie bedzie jednak chyba wielkoludem , lozysko i wody ok. Natomiast lekarce nie poodba sie to ze trace na wadze i( ostanio 1 kg w ciagu tyg) i mimo brania 2 tabletek zelaza hemoglobina leci mi na leb na szyje ,jak nie urodze mam sie stawic 5 na wywolywanie takze super poprostu swieta w szpitalu :( ehhh

Madziaka , Renatal trzymam dziewczyny kciuki za was !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
U mnie słoneczko od rana, zaraz na jakiś spacerek się wybiorę, sklep od razu zaliczę bo szkoda w domu siedzieć:-)
Tak jak Wam pisałam wczoraj miałam dziś wizytę położnej, bardzo miła i kompetentna babka, a co najważniejsze do wszystkiego podchodzi ze spokojem i zdrowym rozsądkiem, naprawdę cieszę się że na nią trafiłam.
pasażerko - wysłałam Ci pw a propos położnej na Twój rewir, powodzenia!
sonisia - ja piorę w jelpie i dodaję trochę płynu do płukania też Jelp, ale niewiele, tak tylko żeby lekko zmiękczyć ubranka
poranna kawa, madziaka, robaczek - trzymam za Was kciuki dziewczyny!
zeberka - Twój synek jest prześliczny, super, że jesteście już w domku, wszystkiego dobrego dla całej Waszej rodzinki!!!
gochson - też mam tam ciągle mokro i wkładki musze zmieniać, pytałam o to gina i mówił, że to normalne ale to jeszcze nie są wody, bo pewnie te zauważę
robaczek, magda - współczuję rozłąki z dzieciaczkami, oby czas Wam i im szybko zleciał, trzymajcie się dziewczyny!

poranna - właśnie doczytałam, dobrze że już Cię wypuścili i że wszystko ok, może jednak uda się urodzić bez wywoływania i zdążyć na Święta do domku? W sumie 2 cm rozwarcia to już coś:tak:

Ostatnia edycja:
Sonisia - szagówki to takie kluski z wcześniej ugotowanych ziemniaków, nie powiem Ci jak dokładnie się je robi bo nigdy nie zaglądałam tacie do garnka :-)

Poznanianki moje drogie nie rozpędzajcie się tak z tym szpitalem Raszei bo dla mnie miejsca nie starczy ;-):-D Biorąc pod uwagę że mojej laluni się wcale nie śpieszy :(. Niestety znając moje szczęście w Wielką Sobotę o 4 nad ranem odejdą mi wody żebym sobie w niedzielny poranek nie podjadła tych wszystkich jajek :(
Co do położnej to mi się trafiła kobieta anioł. Cudowna wręcz. Przychodziła też do mojego brata 14 lat temu, dzięki czemu miałyśmy mniej papierkowej roboty :D

Ostatnia edycja:
Dzizas bebeczki ale produkujecie od rana
Renatal kciuki zacisniete &&&
Robaczek, Magda wspolczuje rozstania ze starszakami, ale jakos musicie sobie poradzac, mam nadzieje ze szybko wam zleci:tak:no i oczywiscie kciuki zeby wszystko poszlo dobrze i zebyscie byly jak najszybciej w domkach ze swoimi maluszkami&&&
Zeberka Slawus jest poprostu boski. Gratki raz jeszcze:-)
Madziaka kciukole oby nic sie nie dzialo, daj znac jak wrocisz...
Porannakawa dobrze ze cie wypuscili, ale sytuacja widze ze nie zaciekawa. Trzymaj sie!

U mnie dzis leniwie jeszcze w lozku leze i podniesc sie nie moge caly czas mam bol jak na @. Mialam isc do miasta dokupic jeszcze staniki do karmienia i pizame ale chyba sie nie zbiore. A szkoda tak siedziec w domu bo pogoda piekna...W domu nie mam nic do roboty bo wczoraj wszystko zrobilam i juz powoli mam dosc takiego siedzenia i czekania, mam nadzieje ze jak bedzie dzidzius to zadba zebym sie nie nudzila:-D

Ostatnia edycja:
robaczek kochanie to o dzien szybciej bedziesz sie męczyć :D
co do synka- zawsze musi być ten pierwszy raz, ale przygotowywalas do stopniowo do tego więc głowa do gory :* za kilka dni bedziez miała taka cudowna dwójkę ! :tak:

g_agnes nie wiem jak z tym czopem.. ale moze on odejść nawet kilka tygodni przed porodem :)
jest to chyba jedynie bariera pomiędzy maluszkiem a zarazkami z zewnątrz :tak:

martolinka ja od truskawek jestem uzależniona :D

ja natomiast jestem hardcorowiec - mogę sie uczyć do 2/3 i wstać o 6 by na 10 pójść na egzamin :)

emilia dokładnie, jeszcze moze z tydzien i będę na swoim .. i can't wait..! :happy::happy::happy:
jak wszysko dobrze pójdzie to jutro będę miała wykladzine :szok: !

i do końca tygodnia mam miec skończona kuchnie, oby wsystko poszło zgodnie z planem :tak::tak:

ale moja mummy działa tam na całego, na wszystko patrzy o dogląda a ja zakład sie powolnym przeprowadzaniem nas stad :)

no i dziewczyny proszę o oklaski - nastawilam juz ostatnia partie prania..!

ciesze sie bardzo ze nie przesadzilam z ilością ubranek do rozm 56 (narazie piore tylko te) a reszte sukcesywnie będę segregowac i ogarniac :)

wieczorem jak mi wszysko wyschnie to zagonie tesciowke do prasowania, bo jak sama wczoraj powiedziała - dla wnuczka wszystko :D

magda ja co prawda bez rozwolnienia, ale na kibelek 2-3 razy dziennie :happy:

a Ty juz pojutrze bedziesz miała swoich chłopców w ramionach?!

gochson ja od kilku tygodni mam bialawe upływy i te ciagle zmieniam wkladki, ale to jest gęste i biale, a wody płodowe są przezroczyste i podobno odczuwa sie to jakbyś popuscila siusiu ;)
trudno przegapić :D

pasażerka ja tez dokupilam płyn do plukania loveli, ale skoro zestawu będę używać przez ok 1/2 i potem spróbuje juz w normalnych ale delikatnych plynach z dodatkowym plukaniem i opcja "sterylizacji" (mam taka w pralce)

poranna ooo to 2 cm jesteś do przodu..! bedzie lżej na pewno :tak:

ale dokonać tygodnia możemy sie spodiewac kolejnej potomka BB..? :p

ntmkw hm to tak jak kopyta..? czy jak szare kluski?
ale mam ochotę na takie śląskie z kapustą kiszona.. mniam..!!!

andzik oj lepiej korzystaj póki mozesz z tej chwili samotności.. :laugh2: :D

kasiagaw gdzie ty sie podziewasz kochanie??????

sonisia u mnie wlaśnie taka woda, sama nie wiem co myśleć. Z tego wszystkiego umyłam głowę, zaraz idę się ogolić, aby w razie czego być gotowym. Koleżance lały się ciurkiem, a mnie tylko od czasu do czasu kapie. Z kolei kuzynka jak pojechała do lekarza, to się okazało, że ma za mało wód płodowych i nawet nie wiedziała kiedy jej się sączyły. Dobrze, że mam wizytę o 16 bo może mi lekarka powie o co chodzi, czy to już...

Sonisia, Augustynka mogę podesłać, ale ten model ma bardzo skomplikowaną instrukcję obsługi i nie wiem, czy zadziała :-D
Madziaka i Robaczek&&&&
Martolinka, Sonisia ja z tych nocnych marków, po 18 się rozkręcam, na studiach się uczyłam nocami i nieraz bez spania szłam na egzamin, w nocy mogę prowadzić
Gochson tak jak Sonisia mówi, to jest taka ciepła woda a nie śluzowa, mi się sączyły, ale wtedy tež czułam i położne odczynnikiem sprawdzały, czy to wody
Sonisia nie płuczę ciuszków, najwyżej dodatkowe płukanie wodą, bez płynu zmiękczającego

reklama
gochson z tymi wodami to jest roznie, mojej mamie wysaczyly sie tydzien przed terminem porodu i nie wiedziala kiedy, a urodzila mnie 6 dni po terminie przez cc, bo nawet oksytocyna nie dalo sie wywolac u niej akcji porodowej, po dwoch kroplowkach dalej nie bylo ani cm rozwarcia ani skurczy. takze to ze wody odeszly to jeszcze nie znak ze porod sie zaczal, chociaz u wiekszosci kobiet tak jest, poza tym wody tez lubia odchodzic dopiero pod koniec 1 fazy porodu, takze nie nastawiam sie ze mi wody odejda i zaczna sie skurcze i wszystko bedzie ksiazkowo, za dobrze by mi bylo:-D
sonisia ja tez mam takie uplawy, juz jakis dobry miesiac, ponoc tak ma byc...
porannna kawa ja marze zeby mi lekarz na wizycie powiedzial ze mam juz 2 cm rozwarcia ahhhh, no ale sie naczekalas sporo, dziwie sie bo niby w finlandii tak malo dzieci...

zaczelam dzis 40 tc, kurde, az nie wierze;p ciekawe ktora nastepna w kolejce wg terminu porodu, cos czuje ze chyba tylko ze dwie przedemna!:szok:

Do góry