reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Ja już dzisiaj w troszkę lepszym humorku, ale to pewnie za sprawą cudnej znajomej fryzjerki, która mi dzisiaj poprawiła mój poszarzały już rudy w ognistą płomienną rudość. Od razu lepiej:tak::tak: I wyczesała mnie tak pięknie, że chyba zaraz cyknę sobie fotkę i się pochwalę Wam Drogie Kwietniówki. Poza tym dzień spędziłam leniwie i kanapowo-komputerowo. Z czynności, które dziś wykonałam to zrobienie sobie śniadania i upiekłam chlebek, który do teraz pachnie. Gdyby nie fakt, że zjadłam olbrzymi talerz jarzynowej zupy babcinej, to wciągałabym gorący chleb z masłem. Ach-chyba i tak to zaraz uczynię:-D:-D Ano i śnieg u mnie spadł, więc stoję przy oknie jak dzieciak i najchętniej wyszłabym na dwór na spacerek. Poczekam aż Marcin skończy pracę i wyciągnę Go chyba chociaż na kwadrans pochodzić po śniegu. Dużo dziś odpoczywałam, więc myślę, że spacerek nie zaszkodzi.

sonisia jak tam? wszystko z listy zrealizowane? Dałaś radę?

Ziewaczka znajdź mi też takie sukienki i wyślij, bo ja nic nie umiem dla siebie znaleźć:( I odpoczywaj Kochana ile wlezie jak się męczysz. Bo zobacz na nas leżakujące z przymusu-my to się na geriatrię nadajemy-hehehehe Lepiej czasem samemu z własnej woli odpocząć niż później przymusowy areszt mieć.
paulusia Ty dajesz radę gotować taka przeziębiona? ;-)

ilooonka no wuja to faktycznie popłynął. Ciekawe co mi rodzinka powie jak mnie zobaczy w pełnej krasie w święta? Ale ja jestem mistrz ciętej riposty, więc w razie czego odpyskuję jak się patrzy;-)

edytka widzę, że nie tylko ja farbowałam dzisiaj włoski. I jak wyszło wszystko? Powodzenia w kuchni ;-)

porannakawa choinka śliczna. Też tak masz, że nie możesz się na nią napatrzeć? Ja co wieczór leżę, słucham muzyczki, wtulona w eMka i gapię się, nieraz mi się kimnie nawet:-D:-D Ach chyba zostawię tą choinkę do Świąt, ale Wielkanocnych :-):-):-) A synek faktycznie cudownie ozdrowiał:-D:-D

reklama
Kasiagaw więcej kobiecie do szczęścia nie potrzeba . Wystarczyło zafarbować włosy a wszystko mi się we mnie podoba. Wzięłam sobie długą kąpiel i jest bosko.

edytka ani mi nie mów o kąpieli, bo ja ledwo zaczęłam cieszyć się wanną-wykąpałam się w moim nowym nabytku nawet nie 10 razy i tymczasem lekarz zabronił:-:)-(

Ubieram ciuszki narciarskie i zmykam na krótki spacerek. Niech Zosia w końcu "zobaczy" co to śnieżek:tak::tak::-D:-D

_agata89 sonisia - nie pojechałam w końcu do pracy na rozmowę, miałam już serdecznie dość użerania jak na dziś:-( koszmarny miałam dziewczyny poranek wybrałam się dziś po zwolnienie lekarskie, nie było ginka do którego chodzę obecnie, umówiliśmy się na poniedziałkowej wizycie, że przyjadę dziś i któryś z lekarzy z dyżuru wystawi mi zwolnienie, trafiłam na takiego buraka, że aż głowa boli, stwierdził że przeziębienie w ciąży to nic, że ciąża to nie choroba, najchętniej to by mnie wyzwał od leserów i nierobów...:errr: totalna masakra to człowiek dwoi się i troi, żeby z wszystkim sobie poradzić a tu jeszcze musi takich bzdur słuchać. Ja to chyba mam strasznego pecha do lekarzy... Dla poprawienia humoru kupiłam "wściekle" zieloną:-D pościel w gigantyczne kwiaty, ale jak na razie to mi się ryczeć chce:-(

izka01 nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w domu do dziś mamy polew z mojej siostry i jej sposobu "poprawiania urody" :-D . Widzę, że mężulek się poprawił super, zazdroszczę kwiatów, mój to już dawno zapomniał że coś takiego jak kwiatki istnieje.

Porannakawa
śliczna choinka:-)chyba tylko u mnie się ubiera choinkę w dniu wigilii;-)
jasne że korci mnie poznać płeć, ale nie na tyle żeby iść prywatnie, bo z kasą tak średnio, jeszcze wierzę że niedługo się dowiem, do 30 tyg już niedaleko, przynajmniej tak sobie wmawiam:confused2:

Robaczku u nas też ubiera się w wigilię ale odkąd Gabi jest na tyle rozumnym dzieckiem to ubieramy tak ok. tygodnia przed i trzymamy do 2 lutego. A u nas na choince już dwa razy dokupywałam cukierków. Wszyscy co przechodzą to zrywają. Zostały sople. Ale one tez znikna poki nie będzie placka.

agata bo to towarzyski dzionek mialas..! :)
ja dziś tez z koleżanka, ale zakupy mało udane ..
a jak choinka..? ninka szczęśliwa? :)
ja tez nie czuje ze święta już tuż tuż, niby coś robię, prezenty w większosci kupione, domek przystrojony a klimatu brak..

robaczku supcio ze z brzuszkiem dobrze :tak:

iloonka wujek - no comments ... a co do malutkiej to słodko..!!! emek tylko raz czuł maluszka bo musi dłuższa chwilke rękę na brzusiu potrzymac a ciagle coś robimy ;)

porannakawa on faktycznie jakieś chwilowe chmury, ale szybko mijają :) zaraz po światach będzie a tyle przygotowań..! Znajdz choć chwilke dla siebie :tak: my się cieszymy jak cokolwiek napiszesz :)
teraz wiele z nas lata, biega, sprząta i piecze :)

tez mam plan jutro wieczorem popiec co nieco, ale większość w piątek bo babeczki nie mogą leżeć za długo, tak samo uwielbiany przez kwietnioweczki kopiec Kreta i piernik.. ale już się nie mogę doczekać :tak:

choinkę masz przesliczna, a jaka duuuza..! tez taka będę chciała mieć na swoim mieszkanku, teraz taka na metr dwadzieścia tylko :(
kupiliśmy jodle Kaukaska i nie pachnie..
jakoś narzekam jak stara baba, aż sama siebie cytac nie mogę :D

reniuszek a ty gdzie się podziewasz..? udało się sklecic choinkę z desek? :*

kasiagaw no to fotkę dawaj..! :tak: a takiego smaka mi narobilas na chrupiacy chleb z masłem ze ho ho..!
a ja tu się staram nie jeść na wieczór , nonono!
nacieszylas się śniegiem na spacerze? u nas tylko mrozno, ale chociaż przymrozek :tak:
a listy połowa nie zrealizowana oczywiście, reszta mam nadzieje jutro - oby się udało..!
może się zwleke rano to podjade na myjnie i w trakcie zrobię zakupy (pieniki, ozdoby etc i jakieś duperelki) a potem do pracy będę z kucharzem pichcic, a głownie smakowac, bo jednak brzusio ciutke się odzywa.

zawiszka jak mnie wkurzaja faceci lekarze mówiący takie bzdury :angry: niech sami sobie chodzą w ciąży, przeziebieni i do pracy niech latają :/:/ to kobieta wie czego w ciąży potrzebuje.. echhh szkoda słów.
mam badziej ze humorem masz już nieco lepszy z taka piękna posciela..! wypierz ja szybciutko i się nią naciesz :)

edytka mmm, to wy słodka macie choinkę..! sama bym taka chciała, ale po 6 tyg bym się w drzwi nie zmiescila :D :baffled:

dobra kochane, nic ciekawego wam dziś nie powiem - śpijie słodko..!!!

sonisia ja jestem tutaj ciagle, na ogolnym nie pisze, bo duzo tegooooooo . Zaglebiam sie troche w kognitywistyce i filozofii umyslu . Pytalas mnie chyba raz o materialy z EBSCO - KOCHANIE JA TEGO NIE OGARNIAM ! dla mnie to czarna magia poruszac sie po tej bazie - jest tego za wiele, nawet ze szczegolowym haslem wertujesz dziesietne strony, zeby znalezc to co cie interesuje. choinki z desek nie klepie - mama postawila cyprysika hehe . to Tyle tylko Tobie poki co jutro wiecej newsow :*:*:* a! pozdro dla Malego Ksiecia :) ! :*

reniuszek no to ebsco masakrejszon :D niby tacy mądrzy a nie umieją logicznej bazy stworzyć :baffled:
a z cyprysikiem coś nawyprawialas? :)
mały książę pozdrawia maksymilianka kompniaczkami od samego rana !
i jego mamusie także.
czujesz się już lepiej czy zakaz wstawania obowiązuje?

reszcie dziewczyn miłego dnia!

ja czekam aż się tesciowka obudzi koło 8 (odkąd babcia przyjechała śpi w salonie który jest połączony z kuchnia :szok:) bo umieram z głodu a w pokoju wyjadlam już mandarynki i pierniczki z każdego zakamarka :laugh2:

a ze mam taki dobry czas to powinnam się wyrobić z myjnia i zakupami wiec wieczór na wykanczaniu wazonow i pieczeniu, mmm!

i wiecie co!? dopiero sobie uświadomiłam ze chyba wszystkie jesteśmy już w 6 miesiącu..!!! :happy: !
jejku jak ten maluch po mnie skacze .. ;)

reklama
Sonisia hehe no wszystkie w 6 jestesmy, ale niektore z nas zaraz 7 zaczna, na przyklad ja:p
w ogole to jem sniadanie-biszkopciki:D pyyycha, wueilbiam, a ze nic w domu wiecej sensownego na sniadanie nie ma to chyba zjem cala paczke i do sernika znow bedzie trzeba kupic a dokupowalam juz ze 2 razy:p
porannakawa ladna ta choinka tylko fioletowa, dlatego sie moze ciemna wydawac, na upartego mozna nawieszac jeszcze jakis srebrnych cudakow to sie rozjasni:)
iloonka
ja mam juz przygotowane ciete riposty dla rodziny jakby cos mi dokuczyli przy stole w swieta, ze jestem gruba czy pryszczata, czy ze mi corka urode odbiera
Zrobilam wczoraj uszka, w ogole maz przyszedl z pracy jakis markotny i rozlazly i tak bleee bylo, nic mu sie nie chcialo i to na mnie przeszlo , bo to zarazliwe bardzo:p

Do góry