reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Rozczesalam wlosy jakos, napuszyly sie jak u wiedzmy:p Umalowalam sie, bo mam wrazenie, ze zrobilo sie ze mnie brzudactwo nie z tej ziemi. Gotuje grzyby na uszka:D Czuc swieta jak w domu pachnie choinka i grzybami, tylko ze ja dalej tych swiat nie czuje! Popakowalam wczoraj wszystkie prezenty, nawet swoj:p Ciekawa jestem kiedy swieta zaczne czuc, a to juz sroda...

reklama
Oj laseczki masakra dzisiaj robię uszka i bigosik a jak starczy czasu to jeszcze pierożki by się przydało zrobić :szok: wczoraj kupiliśmy choinkę i ubraliśmy:-p Nie mam czasu na nic:wściekła/y:

Ziewaczka- w nowym domku jesteście krótko, więc może czujecie się jeszcze jak goście, a nie domownicy-klimat na pewno szybko się pojawi:tak: Uważaj na siebie z tą anemią...
Paulusia- dasz radę na pewno-weź głęboki oddech, uśmiech na buzię i pomyśl jak będzie miło w Święta!
Izka- Sonisia chyba decoupage robi na tych wazonikach-tak Sonisia? Tu są filmiki i wszystko co potrzebne do robienia takich cudeniekhttp://www.decopatch.pl/?gclid=CIr79on3kq0CFUJItAodBzEqnA
Ja też zamówiłam dla córy zestaw i dodatkowe elementy pod choinkę- wcześniej na kółku plastycznym zrobiła nam tą metodą śliczne świeczniki na święta.Zobacz załącznik świeczniki Juci.pdf

hej

jestem po wizycie, nadal mam na siebie uważać ale się nie pogorszyło czyli jest lepiej;-) z jazdą autem nie było tak źle, jechałam bardzo powoli i na szczęście dojechałam i wróciłam bez problemu:-)
wczoraj dotarły do mnie narzuty co zamówiłam na allegro, najbardziej zadowolony jest Mateuszek, bo zamówiłam mu taki koc z misiami i strasznie mu się spodobał, tulił się i mówił że jest taki mięciutki:-)

Kasia

to zrozumiałe że się tak czujesz, zwłaszcza że byłaś do tej pory aktywna a tu nagle trzeba leżeć, ale pomyśl o tym inaczej, czekasz na przyjścia na świat swojego dzidziusia i robisz to dla tej małej Istotki a przecież teraz Ono jest najważniejsze, jeszcze kilka miesięcy a będziesz marzyć o takich chwilach lenistwa ;-) trzymaj się a jak potrzebujesz posmęcić to rób to, szkoda żale dusić w sobie:tak:
Magda
jak dzis samopoczucie??
Izka
dobrze że mąż się poprawił:tak: oby mu tak zostało;-)

witajcie
ja jak zwykle ostatnio na chwilę - obowiązki kuchenne (przedświąteczne) wzywają no i cd porządków
Darucha - to ten wuj jest gburem bez kultury, bo powiedział, że ciąża mi nie słuzy, bo z atrakcyjnej dziewczyny zrobiłam się wielkim, brzydkim i grubym kluchem :) oczywiscie powiedziałam co na temat jego wygladu myslę, i że jak chce zostac playboeym roku to musi ostro się wziąć za siebie...wiele osób mówi mi, ze ładnie wyglądam i ze ciąża mi słuzy a tu takie coś...
całuskuję i życzę wszystkim mamusiom udanego dnia

Mami Do ale cudeńka:szok::tak:ślicznie:tak:
Ilonnka wiesz co jakbym coś takiego usłyszała to nie ręczę za siebie
Reszta kobitek widzę pracuje pełną parą:tak:

Teraz mam chwile dla siebie , bo Antonio śpi więc pełen relaks

A ja od jutra zamykam się w kuchni. Wiele gotować nie zamierzam bo będziemy się więcej gościć niż siedzieć w domku. Ale żebyśmy mieli syto w przyszłym roku troche robić trzeba żeby nam nie zabrakło w przyszłym roku. Porządki się kończą to znaczy mąż kończy sprzątać. Ja sobie siedzę z farbą na włosach i się ciesze bo wyglądałam strasznie.

Witajcie :-)
Dziś odwiedziała mnie koleżanka z dawnych studiów (teraz już położna na klnicznej ;-)) i pogadałyśmy sobie trochę, bo ciężko się spotkać jak ma i pracę i mgr ,a ja z małą też raczej nie kursuje po akademikach :-D później jeszcze rodzice na chwile wpadli ,bo załatwiali sprawy dwie ulice dalej więc inaczej nie mogło być, także przyjemnie czas nam minął. Odkurzyłyśmy, zmyłysmy naczynia, nawet umyłyśmy kanapę jakimś tam psiukaczem niby specjalnym (materiałowa) i teraz odpoczynek, bo obiadek też już gotowy, jak przyjedzie G to weźmiemy się za choinkę, bo póki co czeka grzecznie w piwnicy :tak: ale fajnie , już nie mogę się doczekać :-)
ilonka- powiem Ci, że wmurowałoby mnie :szok: jednak jeszcze sporo rzeczy na tym świecie może mnie zaskoczyć :-D na pewno ciąża Ci służy, a już na pewno to wyjątkowy czas , niepowtarzalny w naszym życiu i za takie komentarze to na kosmos ;-)
robaczek- to super, że wszystko ok :-) takich wiadomości nam potrzeba
ziewaczka- ja tak pośrednio, niby wiem, że są święta bliziutko i pierniczki zrobione, dziś choineczka, prezenciki itp ale ten czas tak szybko mi ucieka nie wiem gdzie i kiedy ,że w sumie nie mam kiedy celebrować wszystkiego i brak śniegu jest niefajny...

agata - ja nawet nie biorę do siebie tych komentarzy...poprostu komuś jest żal, ze ktoś jest szczęśliwy :) smiać mi się chciało, bo mój mąż caly czas powatrza, że jestem piekna i rosnie mi tylko brzuszek...a tu takie akcje. Wczoraj oglądamy z D. film, no i Emek zaczął mówić do brzuszka i przyłozył policzek do brzucha a tu po chwili dostał kopniaka od Małej..Az sam się zaśmiał - mówi "ale ma kopa"...i znowu banan przez pół wieczoru

reklama
Witam dziewczyny !
Qrde znowu mam jaja z tymi postami znikajacymi , no ale ok zmobilizuje sie i napisze jeszcze raz ! :tak:
Przepraszam ze tak żadko zagladam ale doslownie nie mam czasu nawet na dupie usiasc , dokupuje co jeszcze mi brakuje a jak znam zycie to i tak jeszcze o czyms zapomnialam mimo listy :-D Od jutra biore sie za gotowanie juz mnie poty oblewaja a jeszcze nie zaczelam . Ten tydzien jakis pechowy jest wpierw Olik rozwalil sobie warge a wczoraj Damian zlamal palca :( normalnie jakeis fatum czy co ? Dzisiaj widze juz " cudownie ozdrowial" pisze na FB az sie kurzy :eek:
Zebralam sie w koncu i ubralismy choinke , ale bede musiala dokupic jeszcze chyba jakies jasne ozdoby bo jakos ciemno mi sie wydaje :eek: ( ponizej wstawie zdjecie)
Jedno wam powiem uwielbiam poprostu uwielbiam zapach choinki :)))))))))

Izka mój em tez cos ostanio sie "zepsuł" ale czasami wystarczy odpowiednio zmotywowac i juz naprawiony :-D
Ziewaczka ja mam tak samo jak siedze ejst wszytsko ok jak tylko zaczne chodzic zwlaszcza szybciej boli mnie podbrzusze , tylko kurcze szyjka podobno trzyma i odstawilam leki juz sama nie wiem brac czy nie , jak bralam nawet jak chodzilam nic nie bolało . Najgorsze jet to ze mam porownanie do poprzednich ciaz i takich numerow nie było .
Martolinka u Ciebie chociaz mrozno a u mnie ani mrozu ani sniegu :-D Finlandia koń by sie uśmiał :) Mikołaj to chyba na nartach wodnych predzej jezdzi :-D
Paulusia Ty sie ciesz kochana juz masz wiele gotowe ja dopiero mysle co jutro bede robic :)
Robaczek dobrze ze wszystko ok :) bo to najwazniejsze , kurcze a nie korci Cie zeby poznac płec dzidziusia ? ;-)
Ilooonka no super wujo ehhh u mnie w rodzince tez sie nie pierdziela i mowia co im slina na jezyk przyniesie a pozniej dopiero mysla. :wściekła/y:
nowe.jpg

Do góry