reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej dziewczynki ja tylko wpadam na chwile zameldowac ze wszytko w porzadku nie pojawiam sie bo nie mam czasu rodzinka juz na swieta przyjechala. Jutro juz otatni dzien do pracy wiec moze uda mi sie troche nadrobic.
Pozdrowka

reklama
g_agnes ulala, to udane zakupy..!
my tez bedziemy sie przeprowadzać na luty ! :):) ale na razie nic nie malujemy, tylko pokoik dla małego. reszta w bieli no nie mam pojęcia jak bym chciała co zrobic :(
ale Wy musicie sobie tymczasowy kącik urządzić :tak:

ja dostałam taka sama diagnozę, ze jak brzusio sie buntuje to znak dla mnie zeby zwolnić, hehe :D

w tematach bankowych sie nie wypowiadam, tu specem jest moj daddy ;)

ewela skad tyle energii..?! podrzuc troche :D
jak wyobrazilam sobie Twoja choinkę to aż mi slinka pociekla..!
ja nie umim pierniczkow piec, albo są podeszwy albo za duże wyrastają.. moze sie nauczę i z synkiem bede piec za jakis czas :)

robaczek super ze udało sie z ta kasa przed świętami..!
w jak wypada wielkanoc w przyszłym roku?
ja bym chciała urodzić albo 13.04 albo na nasza I rocznice 4.05 :) daje maluszkowi 2
daty do wyboru :D

parannakawa ogromnie sie ciesze ze udało sie z prezentem dla małego..!
daj znac jak zeby Olika po dentyscie (a chłopak dzielny..!)

zeberka u nas dzis choinka stanęła, ale teściowa nie sprawdziła koloru lampek i dokupila jeden sznur ledow z białego światła, są okropne :/:/ nie wiem czemu tak nie znosze tego bialego swiatla, to zolte jest takie piekne i cieple..
aż mi chęć odebrało zeby ta choinke ubierać :angry: tym bardziej ze osmzdoby mamy złoto bezowe, wiec "biel" (w efekcie niebieski .... :/:/) pasuje jak pięść do nosa.
ale sie wkurzylam :angry:

reniuszek ja tez mam nakaz lezenia.. kurcze, jakos nas wiecej lezaych na swieta..! trzeba sie poodzczedzac ;)
a ja bardzo konstruktywnie zajęłam sie wycinaniem wzrorow z serwetek na te moje swiateczne wazony, ale jak p. dr przykazal w pozycji pol leżącej :tak: wiec nie było czasu na nude.
jeszcze jutro musze ogarnac badanie na cwiczenia, je zreplikowac (a nie moge samego prostego znaleźć.. moze masz jakis artykuł z ebsco z jaims prostym do powtórzenia badaniem??? :D), wypełnić 3'3 ankiety na cwiczenia na które sie zwłokę jutro jesli brzusio pozwoli (mam 2 ostatnie cwiczenia przed zaliczeniem :/) i przesłać fotki do zdjęć.
jeszcze nie mam prezenty dla dwóch przyjaciolek i tez dobrze było by o tym za wczasy pomyśleć .. echh

sny ciekawe ciekawe, ładna analize mozna by tu wystrzelic .. :D (spaczenie psajko studentów :p)
ja dzis snilam na poczatek cos ekstytujacego i strasznego zarazem a potem snilo mi sie ze urodziłam mojego małego księcia i przyjechaliśmy do domku, tam z 20 osob (cała family) i byłam zła ze robią zdjecia bo nie zdążyłam jeszcze małemu założyć stroju ze szpitala. :baffled:

a ja widziałam takie formy z choinka..! i ostatnio w home&u były cuda z siliconu w kształcie gwiazdy .. ale mi zawsze żal kasy na te foremki a potem zaluje ze nie kupiłam :sad:

kasiagaw ciesz sie ze twoj M tak z porzadkami biega, moj len kochany to nie wie gdzie są w domu szmatki etc.. ;) narazie tesciowka z babcia sprzątają a ja sie patrzę :D tylko nasz pokój ogarniam na swieta :happy:

a na pewno nie jestes bezuzyteczna, tylko udzielasz M bardzo cennych ras :D no i cieszysz go swoim widokiem damy jego serca rozlozonej na kanapie ;)

zawiszka supcio ze nowy ginek sie sprawdził :tak:
a co do przeziębienia to duzo zdrowka..!

mamido bardzo sie usmialam z tekstu ze nie bedziemy widziec brudnej podłogi przez brzusie :laugh2:
ja juz musze sie nagimnastykowac zeby bikini przywrócić do porządku ;)

agata bardzo mi did podoba twoje podejście do świątecznych porzadkow..! :tak: i ja tez uwielbiam przygotowywac stół i dekoracje.. w tym roku mam plan ozdobyc stół pomaranczami z gozdzikami i lampkami pod tiulem :)

dobra kochane idę lulu bo oczy mi sie kleja, moze jutro napisze "wiecej" :p w ciagu dnia jak znajde chwilke :*

spijcie dobrze!

Witajcie,

ale mi się dzis dzein zaczął :wściekła/y: mąż wziął wolne żeby mnie na badania zawieść, wyjeżdżamy a tu akumulator padł! I teraz siedzimy i czekamy aż się naładuje, mam nadzieję że się uda bo ja muszę ta nieszczęsną glukozę dziś zbadać. Więc teraz siedze głodna i zła...a do tego od wczoraj jestem przeziębiona i wszystko mnie boli....to sie wyżaliłam :sorry2: Mam nadzieję że się to wszystko jakoś jeszcze odkręci i uda nam się wszystko pozałatwiać.
Obyście miały dziś więcej szczęścia ;-)

hej

moje dziecko dziś przespało całą noc u siebie na swoim łóżku, pierwszy raz od dawna nikt mnie z rana nie skopał z zewnątrz;-), tylko Maluszek w brzuchu

Edytka
święta są dużo szybciej, chyba pomyliłaś kalendarze;-)
Reniuszek
zazdroszczę smykałki do prac ręcznych... mi się strasznie podobaja wszelkiego typu ozdoby robione ręcznie ale kompletnie nic mi nie wychodzi:(
Sonisia
wielkanoc jest 8 kwietnia i taki mam termin wg lekarza prwadzącego, choć 40 tygodni mija 6kwietnia, ja mam urodziny 14kwietnia, imieniny 20, a rocznicę ślubu 22 kwietnia, mąż urodziny 4 marca, a imieniny 12marca więc żaden z tych terminów nie jest nawet zbliżony do terminu porodu, a szkoda... ale nie zamierzam ani rodzić tyle wcześniej a już tym bardziej przenosić ciąży:no:

mój dzidziuś chyba własnie ma czkawkę, bo takie dziwne te 'ruchy':-)

reniuszek ja się bardzo chętnie załapię na ciastko od Ciebie :-) Moje umiejętności w tej dziedzinie ograniczają się do mega prostego murzynka i wegańskich piegusków ;-) W ogóle przed ciążą byłam wegetarianką, jednak złe wyniki badań w pierwszych tygodniach zmusiły mnie do sporadycznego spożywania mięsa. Nie cierpię tego, ale dla dobra maleństwa się poświęcam.
Dorwałam wczoraj na lumpeksie eleganckie spodnie ciążowe z H&M za 5 złotych :-) i pocieszyłam się tym bardzo, bo mimo moich 11kg na plusie, spodnie mają rozmiar 38:laugh2: do tego dorwałam zieloną tunikę za 3 złote z New Yorkera :-) Dobrze, że ktoś mądry wymyślił lumpeksy :)
Miłego dnia wam życzę brzuchatki!

Czesc dziewczyny, nadrobilam Was ile moglam, duzo sie naprodukowalyscie jak zawsze:p Co do stroju na wigilie to jakies rajstopy i sukienka ciazowa-bombka taka czarno biala, pod to nbiala bluzka i nie bedzie widac moich tlustych łapek:D Wigilia u tesciow, jakos zdzierze:p choinka juz stoi ubrana, zywa, ladna, pachnaca:D wszystkie prezentu juz kupione, tylko na popakowanie czekaja i tak to sie kreci
caluuski

święta są 25 kwietnia...
Edytka- Wielkanoc w przyszłym roku jest 8 kwietnia- więc na kogo wypadnie na tego bęc;-):-D
Myszka- krzyczę na Ciebie oficjalnie!!!Co to znaczy "sprzątam całymi dniami"??? Nakopiemy Ci do dupki!
Dziewczyny ten nasz kalendarz faktycznie jakiś łaskawy, bo ja też wygrałam-biedronkę do powieszenia na wózek (cokolwiek to znaczy;-))
Robaczek- daj maluszkowi coś słodkiego, to Mu czkawka przejdzie:-D

Mamido to jaki przepis wyslalas? Bo to trzeba bylo jakis przepis wyszukany wysłac zeby wygrac biedronke. Ja tam ciagle biore udzial w tych konkursach i nic jeszcze nie wygralam... bubu!

reklama
To w takim razie faktycznie jakiś fart był, bo ja wzięłam udział tylko w tym jednym konkursie...
Nie martwcie się dziewczyny, biedronka pewnie będzie w rozmiarach naturalnych:-D

Do góry