reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam wszystkie kwietniówki i dopisuje się do listy. Jest to moja pierwsza ciąża i w związku z tym mam wiele obaw, pytań i wątpliwości. Mam nadzieje, że dzięki Wam uda mi się uzyskać odpowiedzi w razie problemów. Oczywiście liczę na dobre rady od doświadczonych już mam.

reklama
No to po mnie:/ pieczenie w dole brzucha przeobrazilo sie w niewyobrazalny bol .... ide do gin....cale szczescie przyjmuje dzisiaj :(:)((((

Gochson witaj wsrod Nas :) Mam podobnie jak Ty - to tez moja pierwsza ciaza, napisz cos wiecej w o sobie w watku "poznajmy sie"

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki !!

Nie bylo mnie pare dni a tu tyleeeeeeeeeee czytania :szok: Do swiat tego nie nadrobie :D
3 ostanie dni to doslownie dzien swira . Wpierw jezdzenie w poszukiwaiu butów i kurtki , ja sie nie nadaje do chodzenia po sklepach albo sklepy poprostu nie mysla o MNIE :D Wybralam sobie taki mini czarny placzyk qrna jak zalozylam to jak to mój em stwierdzil "jak bombka" , nastepny w cyckach dobry w brzuchu ciasny , nastepny znowu cos no ja pierdyle . Obłazilismy doslownie cale Helsinki qrka wodna , z kozaczkami to samo jak mi sie podobaly to za wysokie albo za niskie albo nie dopinalam sie w łydce . Po 2 dniach łazenia po cholernych sklepach wreszcccccie udalo mi sie qpic co chcialam . Ja nie wiem czy ja w tej ciazy taka wybredna jestem czy co ? :szok:
W sobote wieczorkiem przyjechali znajomi ale juz bylam tak padnieta po tym lazeniu po sklepach 2 dniowym ze zasnelam w kuchni przy stole czekajac na wode na kawe :szok::baffled::sorry2::sorry2: qrde wszyscy mysleli ze ja zaslablam :szok: a ja chrapalam nie wiem nawet ile w tej kuchni a oni juz po pogotowie chcieli dzwonic :p
Wczoraj to juz maksymalnie wpieniajacy dzien , postanowilam ze czas wyciagnac lampki do wystojenia chaty bo juz niedlugo adwent ... moj Em jak to on oczywiscie zapewnial mnie jzu od mieisaca ze wszytsko ejst dziala itd ze sprawdzal ... jak przyszlo co do czego qrna nic nie swieci wszystko poplatane i chyba z 3 h siedzialam zeby te cholerne ponad 1200 lampek poodplatywac i posprawdzac . I tak oto milo spedzilam weekend :D :)

Reniuszek
ja ci powiem jedno nie ma sensu na sile robic faceta ojcem , jesli nie chce widocznie jest nieodpowiedzialnym mlodym gnojkiem i nie warto sobie nim zaprzatac glowy . Kochana ejstes mloda piekna dziecwyzna cale zycie przed toba a dziecko w niczm nie przeszkadza znam z swojego otoczenia conajmniej 3 facetów ktorzy sa w zwiazkach z kobitkami z dzieckiem . Glowa do gory olac gnojka bo nie ejst warty ani Ciebie ani synka . ps. lec do lekarza to nie zarty z tymi bólami .

Fantazjowa sto lat !!! Ty chyba dzisiaj urodzinki masz ?

Gochson witaj :)

Martolinka
Twój synus chyba mial urodzinki , wiec sto lat sto lat !!!! wszystkiego dobrego dla synusia !!! :-)
Vilmaq
ale lekarze to sa jednak pajace eh wszystkiego czlowiek musi sam pilnowac . Dobrze ze nic powazniejszego

Ostatnia edycja:
poranna tylko nie obciazaj sie za bardzo ;) a ja wlasnie sie ogarniam , czytam ostatnie medyczne info i konstruujue sobie pytania na kartce ( a zeby nie zapomniec polowy jak mam w zwyczaju) . Co do M. i do reszty facetow specjalnie kiepsko znosze tematy pt zwiazki, dlatego tez dystans jak najwiekszy.
fantazjowa
sto lat ! duzo zdrowka i ciepelka w duszy :)

PorannaKawa-wyglądanie "jak bombka" w okresie Świątecznym, nie jest niczym nagannym;-), w tym sezonie wszystkie tu zgromadzone będziemy wyglądać podobnie, niezależnie od tego w co się "wbijemy"-więc nie stresuj się na darmo!!!
Co do lampek- masz chyba świętą cierpliwość, ja bym je zakopała w ogródku i udawała, że się zgubiły-żadnego rozplątywania kabli wrrr.

Mamido haha :) ta kurtka ogolnie jakos tak szyta byla ze mimo iz wygladam jak barylka to jeszcze bardziej barylkowato wygladalam :D Ja jestem z tych nisko piennych i wygladalo to mniejwiecej tak : mala głowka pozniej bombka i 2 krotkie nózki :D obraz nedzy i rozpaczy :-D jeszcze mój bardzo "entelegentny" mąż z manekina sciagnol rownie gustowny beret jak zalozylam to syn mi powiedzial ze ostani raz ze mna po sklepach jezdzi :-D

Co do lampek musialam bo szkoda mi wyzucac a jak znam zycie moj em by sobie przypomnial o nich po swietach .

Witajcie,
ja dziś od 7 na nogach. W końcu udalo mi się zmienić opony w aucie. Teraz ta pogoda coraz gorsza i nie ma co ryzykować . Wczoraj dzień upłynął dość leniwie, rano byłam w Kościele na Nabożenstwie - zmarzlam przeokropnie :( a potem obiad u teściów i słodkie lenistwo z D. przed TV :) objadlam się niesamowicie...
Dziś na obiad gulasz z kaszą i może moje kochane buraczki do tego :)
vilmag - a pracus juz od rana na nogach :-)współczuje stresów, dobrze że z Dzidzia wszystko w porządku
g_agnes - ja słyszalam o takiej dziwnej teorii nie z ust lekarza lecz znajomej - ona oblicza to w ten sposób że np. pierwsze ruchy poczuła 12 października to do tego dodaje 7 i niby wychodzi jej że urodzi 19 dnia wyznaczonego miesiąca...nie wierzę w to w ogóle, ale moze która spotkała się z takimi dziwnymi wyliczeniami???
reniuszek - napisz koniecznie jak po wizycie u lekarza! a jak ogólne samopoczucie? trzymaj się ciepło :*
ziewaczka - to sie chlopak rehabiltuje :) ale nie odpuszczaj mu tak łatwo! Szkoła musi byc heheheh
robaczek - zdrówka dla synka
edytka - super ciocia
iza - jak tam szał przedświateczny? u mnie juz się zaczął. dzis nawet kartki kupilam - powypisuję i porozsyłam bliskim...no i powoli przymierzam się do słuchania kolęd...
miłego dzionka

Kobitki! Ja to bym chciała pójść na zakupy tak jak piszecie. A tymczasem mając na myśli, że idę do sklepu, mówiłam o swoim sklepie, czyli drugim punkcie naszej firmy. Także idę do sklepu, ale popracować:-D:-D

vilmaq dobrze, żebyś była pod opieką jakiegoś kompetentnego gina, a nie takiego olewusa. Najgorsze przed nami i musimy ufać naszym lekarzom, bo to od nich zależy jak się wszystko potoczy. Powodzenia ;-)

ziewaczka takie przeprosiny to na medal. Fajnie, że wszystko ok u Was.

reniuszek pędź do gina i daj znać Kochana później co się dzieje. &&& kciuki!

murka z zary spodnie za 20 zl?:szok::szok:też chcę:tak::tak:

robaczek uściskaj synusia i niech wyzdrowieje jak najszybciej Biedactwo tak się musi męczyć:*

edytka gratuluję ruchów. A taka ciocia to skarb:tak:

ewela prawie się popłakałam ze śmiechu z Twojego stwierdzenia, że jestem mądrzejsza to wybaczam. Wykorzystam przy pierwszej lepszej okazji:-):-):-)

GoChson witaj wśród kwietniówek :)

porannakawa ja tak szukałam butów na jesień i koniec końców zrobiło się zimno i nie kupiłam :p

fantazjowa sto lat :)

ilooonka mnie jeszcze czeka kupno opon a dopiero później ich wymiana. Na szczęście w drugim autku już zmienione więc w razie niefajnych warunków na drodze jest wyjście :) Co do świąt to usilnie powstrzymuje się przed ubraniem choinki i przystrojeniem domu. No bo kolęd to już parę razy słuchałam :-D:-D

Ogólnie to chyba idę się na godzinkę położyć, bo pracowałam nad cała księgowością i posprzątałam spiżarkę i coś mnie brzusio zaczyna boleć. Zjadłam na drugie śniadanko jogurt mandarynki i do tego dowaliłam ptasie mleczko, więc najedzona, w poczuciu spełnienionych obowiązków, idę się położyć, bo brzusio daje znać o sobie.

reklama
Dziękuje wszystkim za miłe przyjęcie do grona Kwietniówek :) Od jakiegoś czasu zbierałam się, żeby cokolwiek napisać, ale same wiecie, że ciężko jest się wgryźć w środek wątku. Póki co nadrabiam w czytaniu :)

Do góry