reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

stokrotta gratuluje córeczki! ;-)

Sonisia skocz sobie za tydzien np na USG prywatnie, bez b adania tylko samo USG, a n ajpierw zjedz cos słodkiego - napij sie coca coli troche i moze cos zobaczysz ;-) Nie smuć sie!

kasiagaw przykro mi z nieprzyjemności jakie Ci sie przytrafiły na drodze- nie jestes sama, ale o tym zaraz.

ziewaczka daj znać jak po połówkowym :)

U mnie same problemy :( Jak nie 1,5 tyg temu rozwaliłam auto pakując się Pani w du**. Nic sie nikomu nie stało, ale tyle stracu co sie najadłam to szkoda słów. Tez sie z nerwów zryczałam, ale Pani okazała się bardzo wyrozumiała. Nawet nie chciała wzywac policji ani nic. Nie chodziło o auto i o policje, ale o sam fakt bo bardzo sie przestraszyłam.
Za to wczoraj bardzo inteligetnie po gotowaniu przecierałam płyte grzewczą z tym, ze zapomniałam wyłączyć jeden "palnik" i go wytarłam reką ;/ Poparzyłam sobie dłoń od małego palca do nadgarstka. Niby nie duza rana , ale głęboka i strasznie boląca. Nigdy mnie tak oparzenie nie bolało. Nie mogłam wyjać ręki z lodowatej wody, bo tak bolało, ze ryczałam jak nie wiem. Mama powiedziała, zebym podjechała na IP. Mój R jeszcze był w pracy,także zadzwoniłam po siostre i pojechałysmy. Zrobili mi opatrunek, ale jak zabierali mi lód to myślałam, ze zwariuje. Na szczescie maść jest narawde dobra, bo po godzinie przestało boleć i extra sie goi. Opuchniecie zeszło, został ledwo widoczny pasek - nawet nie boli. No czasami tak rwie.
Poza tym w pracy wyszło mi pełno mega problemów i normalnie chyba juz zamknę się w sobie i zacznę się drapać.

Mam nadzieję, ze u Was ciekawiej. Miłego dnia brzuchatki. :*

reklama
Kurcze tyle żeście naskrobały że nie wiem czy każdej odpiszę, z góry przepraszam jeżeli kogoś pominę;-)
Lilas witam kolejną mamusię z wrocławia:tak:
Stokrotta gratuluję córeczki:tak:
sonisia szkoda że wizytka nie bardzo się udała, ale najważniejsze że dzidzia zdrowa:tak: ja jeszcze do niedawna miałam straszne parcie na poznanie płci ale jak mój gin stwierdził że w 18 tygodniu najwcześniej to jakoś wyluzowałam. Zresztą moja koleżanka ma 3,5 miesięcznego brzdąca który przez całą ciąże miał być Karolinką a jest Karolkiem:-D
reniuszek nie tylko ty masz temp, ja juz mam prawie wszystkie ciuszki w rozmiarach 56 i 62 cm bo mnie cały czas obdarowują :tak::-)
kasiagaw najważniejsze że nic się nie stało ani wam ani tej kobiecie. Mam nadzieję że humorek już lepszy:tak:
Dzisiaj mam mega plany, muszę posprzątać, pranko zrobić, zakupy zaliczyć i obiadek ugotować. Ciekawe ile z teo planu wykonam:-D

izka nie zaczynaj prosze ze smakołykami od rana bo
ja dzis mam sie uczyc a nie o jedzeniu myśleć ;) na 15.30 mam egzamin, 3majcie kciuki moze to pomoże :p

vilmaq no to super ze kolanka sie wzmocnily..! dzidzia lubi kolysanie :tak:

co do becikowego to jak piszecie- niby nic a jenak cos, ten wozek chociaz czy inne drobiazgi.. jak tak dalej pojdzie to my nie bedziemy mieli refundacji na leki i zadnej pomocy od państwa, ale są to bedziemy płacić zeby ratować państwa "euro" i Grecy i Włosi bedą sobie żyć jakgdyby nigdy nic ze swoimi ulgami, sjestami etc.... grrrrrr

ziewaczka &&&&& !

mama_mia no widzisz jak to jest- glowa rozumna zeby sie nie nastawiac na nic a serce drugie, a potem rozczarowanie. ale o taaaaaak mocno 3mam kciukasy. od juz do soboty .! super ze sobie M sie otworzył i powiedział co go gryzie.
ja od tygodnia mam straszydlo w domu postaci teściowej. pisałam wam juz wcześniej ze chodzi jak chmura gradowa z piorunami, ale eMek taki wściekły wczoraj bo jego brat zagadel z mama o co jej chodzi i sie okazalo ze na maxa obrazila na mnie i na eMka ze tydzien temu poszlismy na saune i jej nikt o tym nie powiedział, a jej akurat raz na 100 lat (dosłownie) zachcialo sie zupę ugotować.. ale skleroze ma niezła, bo wtedy przez wyjściem pyta sie mnie - po co mi ta torba wielka do pracy? no to mowie ze idzieMY z moimi rodzicami na saune pracy. no kurde mac :/
EMek wściekły chce sie wyprowadzać, ale mnie masakrycznie meczy taka atmosfera w domu. teraz tez siedzi w pokoju i słowem sie nie odzywa - cyrk po prostu..

g_agnes zazdroszcze..! ja czekam az moje odrosna nabtakie dlugie za plecy, a jak ostatnio zrobiłam sobie sama odrosty to juz po tyg znowu jaśniejsze sa.. ciaza i jej uroki ;)

karina &&&&& ..! :)

stokrotta moj tata tez zawsze miał cały babiniec i nawet 3 zwierzęta płci pięknej, ale teraz ma za to 3 wnuków i tylko zaciera ręce na 4-go z mojej strony ;) ale jakas tradycja e rodzinie musi byc, wiec zobaczymy juz moze za tydzien, bo ginek mowil ze mam byc za 4 tyg, wiec na polowkowe pojde do takiego tańszego pod domem, gdzien USG za
70 zł, jesli za tydzien nic nie podejrzymy. a moze pójdziemy na 4 d? zobaczymy :)

augustynka auc..!!! ja na poczatku ciazy reke do piekarnika wsadzilam, bolało jak cholera ale kupiłam masc TermCool i chwilowa ulga i ladnie sie zagoiło.

idę usmazyc nalesnika na śniadanie a potem nauka - blech..!!!

Witajcie,

augustynka aauu, aż mnie ręka rozbolała jak przeczytałam Twoją historię, dobrze że poszłaś na IP i że juz lepiej :tak:

Stokrotta ja powiem tak, mój gin jest chyba dość zapobiegliwy, wiec mi nie wolno w ogóle seksu uprawiać, mam się pytać na połówkowym czy sytuacja sie na tyle poprawiła że można zdjąć szlaban, do tego zakaz na kąpiele w wannie, bardzo sie oszczędzać, unikać schodów, kucania, zakaz noszenia i dużo odpoczywać. Tylko ja w związku z tym nieszczęsnym łożyskiem miałam krwotok i krwawiłam 3 tygodnie wiec sytuacja trochę inna i bardziej ryzykowna. Jesli on Ci nic nie powiedział to może u Ciebie łożysko nie zagraża tylko jest po porostu niżej, a to się zdaża i ono wędruje do góry. Bo u mnie było równiutko na dole i uciskało na szujkę i spowodowało rozwarcie, ale to nie jest częste...się rozpisałam.

Sonisia to trzymam kciuki za egzamin, egzaminy paskudna sprawa bleeeee, a tesciowa no coz, wstretne straszydlo, dobrze ze moja mieszka na innym osiedlu bo bym chyba oszalala jakbym ja miala codziennie widziec;p

Powiem Wam że ja mieszkam z przyszłą teściową i czasami takie chocki odprawia że wszystkiego się odechciewa;/
Jak sie ma możliwość to najlepiej mieszkać samemu.

taaaaaaaaaak tesciowa dobra rzecz ale jak jest daleko i można do niej zadzwonic z własnej woli raz na jakiś czas!
Boję się tylko tego że też kiedyś będę teściową - mam tylko nadzieję że nie taką jaką jest moja (!) :no:

Witojcie! :-)
kasiagaw - zazdroszczę wanny... Już nie pamiętam kiedy ostatnio wylegiwałam się w kąpieli... Nasza łazienka niestety niezbyt duża i mamy tylko prysznic:crazy:
A przygody samochodowej z babcią to nie zazdroszczę.. Wyobrażam sobie jaki to był stres! Oczy trzeba mieć dookoła głowy normalnie. Współczuję..
Ja ostatnio niebyt dużo jeżdżę za kierownicą sama, tylko jak muszę. A tak to zawsze z kimś się zabiorę, ale jestem nieznośnym pasażerem :-p ciągle mam jakieś uwagi, a najczęściej: Zwolnij trochę, tylko nie hamuj raptownie, a stopniowo, itp...
zawiszka - witaj witaj!
Wypróbowałam Twój sposób ze słuchawkami. Ale niestety moje jelita są nad wyraz hałaśliwe, więc wysłuchałam sobie ich w całej okazałości i krasie :-D a dzidziolka nie potrafię wyczuć... ale będę dalej próbować
Lila - również witamy nową kwietnióweczkę:-)
reniuszek - gratuluję zakupu wózka, jak się zdarzyła okazja to trzeba brać :tak:
stokrotta - serdecznie gratuluję dziewczynki!!!
madziaka - myślę, że te chusty to jest fajna sprawa :tak:nie są drogie, więc myślę, że też sobie kupię. Gdyby się jednak nie sprawdziły, to oddam komuś w prezencie i już
ziewaczka - ja często borykałam się z anemią w młodości. Dlatego teraz się obawiałam, że w ciąży strasznie mi spadnie hemoglobina, ale na razie jest nieźle :tak: Pewnie masz niewielką anemię i lekarz zaleci spożywać produkty, które mają sporo żelaza albo przepisze żelazo w tabletkach. Nie martw się, z tego co słyszałam, anemia to częsta przypadłość ciężarnych, ale nie taka groźna. Tymczasem wcinaj morele suszone ;-)
sonisia - a ja oglądam House'a :-D
A wizytą się nie przejmuj, ważne, że z dzidziolkiem wszystko ok :-) już niedługo odkryjesz kto tam się chowa, tylko my babki takie niecierpliwe, wiem coś o tym aż za dobrze! :-D
powodzenia na examie!
augustynka - ujjj! musiało piec strasznie. uważaj na siebie moja droga! szkoda łapek!

reklama
Witajcie,
Madziaka ja nosiłam młodego od maleńkości w chuście niemal do czasu aż zaszłam w ciąze. Na poczatek potrzebna jest chusta elastyczna - dużo łatwiej się dociaga. Potem już używamy tkanej , która jest bardziej sztywna i nie spręzynuje przy starszym dziecku. Najlepiej kupić używaną chustę , która jest już tzw. złamana , czyli bardzo miękka przez użytkowanie , prawnie , prasowanie.
Sonisia zalezy jakie chcesz nosidło kupić. Tzw, wisiadła np. Babybjorn to ogromna krzywda dla dziecka. Polecane są nosidła ergonoimczne , w którym dziecko utrzymuje pozycję"żabki".
Najlepiej jednak nosidło stsosować od około 6 mscy. Mój M z dumą młodego w chuście nosil.
Polecam spotkania KLUBU KANGURA. Organizowane są w wielu miastch w Polsce.

kasiagaw dobrze , ze sie nic nie stało. Tulę mocno!!!
Augustynka niech się rana szybko goi!!!:tak:
my już mamy się lepiej , ale jeszcze dziś zostajemy w domu.

Stokrotta gratuluje !!!!
Sonisia powodzenia w nauce!!!!!!!!!11

Do góry