reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

i tak to jest z tym moim dzieciątkiem.Gabi wprawdzie chodzi do szkoły ale z rana i z wieczora strasznie kaszle no i katar się przyplątał. Ta sobotnia gorączka już coś jednak wskazywała. Teraz gorączki nie ma ale już syrop zbytnio niewiele daje.Podaję jej jeszcze ferweks junior i po tym troszkę lepiej się czuje ale chyba ją położę do łóżka bo mi jej szkoda a jak poleży i się wygrzeje to szybciej przejdzie. I tak jest zawsze dwa tygodnie objawów zanim konkretnie ją rozłoży i nawet podawanie jakichkolwiek specyfików zwykle nie pomaga i kończy się antybiotykiem.Jak była w przedszkolu to już siedziała w domu a teraz to szkoda mi też tych lekcji bo dziecko traci.
A do tego wczoraj urodzinki i trzeba było zanieść do szkoły cukierki. Z angielskiego test sprawdzający i szkoda opuścić tym bardziej że jeden opuściła jak byliśmy w Warszawie.Jutro też angielski i też by się przydało żeby jeszcze poszła. Moje biedactwo zobaczymy w jakim będzie stanie jak dziś wróci ze szkoły. Zdrowie najważniejsze.

reklama
Cześć dziewczyny,
ja tylko wpadłam się przywitać, powiedzieć że u mnie wszystko ok - ostatnio jakaś zabiegana jestem ale postaram się was nadrobić w wolnej chwili.
Mam nadzieje że jesteście wszystkie zdrowe, a dzidzie już u każdej czuć - jak pływają w brzuszku:)
Miłego dnia buźki:)

stokrotta ja mam juz takie ciśnienie (o przez was kwietnioweczki chealace sie znajomością płci juz po 13 tc :> ) ze jak mi dzis nie powie to bede co tydzien chodzić :D

porannakawa a co tam, korzystaj póki mozesz..! :) ja wlasnie oblizalam sie po longrze z kfc a i cola nie pogardze, ale mam jak moja sis - ciagle pragnienie na wodę gazowana, choc przed ciaza jej nie lubiłam. maluszek ma juz swoje zdanie :p

zawiszka lepiej pozniej niż wcale..! co tak zwlekalas zeby do babyboomowego grona zawitac.? :)
ale my takie gaduly jestesmy ze szybko sie polapiesz co i jak.
a to pierwsze bejbi czy masz juz pociechy w domku?

kasiagaw taka ogromna dwuosobowa wanna ?! :O chyba bym sie w niej uropila, ja nie kupiłam takiego ogroma z hydro bo byśmy nie zarobili na rachuneki, ale mamy duza rogowke. nie moge sie doczekać aż sie w niej wykapie..!

iloonka kochana, wlasnie o tobie myslalam, czy na pupie mozesz siadać.. :( dzwon codziennie po kilka razy zeby w końcu cos z psiakiem zrobili bo go szkoda. a ja wczoraj oglądałam odcinek moich ukochanych chirurgow 8 sezon (ktora sie nudzi to polecam bo janna nim sie smieje, placze i relaksuje na maxa) i w nim było dziecko z poszarpana twarzą przez psa, brrr.

a apropo Greys Anatomy (chirurdzy) to trwają 45 min a każdym odcink jest tyle wątków i zwrotów akcji ze nie ma opcji sie znudzic, zaskakują mnie za każdym razem, a wszystko rozpoczyna sie i konczy w jednym odcinku.
a jak w polskim serialu jakis wątek znajda to przez pol roku na nim jadą.. ale na wspólnej i prosto w serce do kąpieli w sam raz :D

vilmaq kapusta na kolana i leżeć leżeć leżeć, żadnego prasowania ..! nie szarzuj za duzo!

edytka duzo zdrowka dla Gabi..! mam nadzieje ze bedzie lepiej.

i do zmywarek to bedziemy ja miec na nowym mieszkaniu, ale one mnie jakos brzydza :( zobaczymy czy sie przekonam, ale u nas jedynie nadprodukcja lyzeczek i kubków, a tak to mało jemy w domu bo nas nie ma. pewnie to sie zmieni z bejbisiem :)
a mama dzis z siostra i małym szaleja galerii (mały Felus sie śmieje sam do siebie) i mama nie wytrzymała i juz kupiła cos dla bejbika :)
NIE MOGE SIE DOCZEKAĆ WIECZORA..!!!!!!!!!!!!!!!! płakać mi sie chce ze wzruszenia ze ja zobacze dzisiaj ;)
to normalne tak fizycznie tęsknić za jej widokem jak nawet nie wiem kto to jest?

Stokrotta
u nas akurat mówi się cebulaki ale pewnie chodzi o to samo:tak:
MamiDo
cebulaki to można powiedzieć że drożdżówki z cebulą:-D z ciasta drożdżowego robi się placki a na to daje uduszoną cebulę, dziś była wersja jeszcze z pieczarkami i kiełbasą, te kupowane cebulaki są okropne, samo ciasto i jeszcze trochę surowa cebula w ilości minimalnej a te domowe..... nie ma porównania:sorry: ja osobiście nie robiłam bo nie bardzo umiem robić ciasto drożdżowe ale od czego ma się mamę;-)
Porannakawa

u nas w domu jest 9 osób w tym czworo dzieci i sprzątanie to też syzyfowa praca
Zawiszka
witamy w gronie kwietniówek:-)
Kasia
oj marzy mi się taka wanna...:-)
Iloonka
jeśli nigdy nie miałaś opryszczki to uważaj żeby nie złapać,może niepotrzebnie to piszę ale czytałam że jesli wirusa się łapie po raz pierwszy w ciąży to może być groźny(choć nie musi oczywiście) bo jesli po raz któryś z kolei to już nie

Dzięki za miłe przywitanie. Dla mamusiek które jeszcze nie czują ruchów i nie mogą się ich doczekać, polecam słuchawki lekarskie przez nie można usłyszeć jak maluszek szaleje :-D. Na bolące gardełko i migdałki bardzo dobry jest syrop z cytryny, miodu i czosnku, leżałam przeziębiona w łóżku przez 3 tygodnie i nic mi nie pomagało dopiero ta cudowna "mikstura":-) mnie uleczyła.

Witam Kwietnióweczki!

Poczytałam sobie trochę Wasze pogaduchy i bardzo spodobała mi się taka "grupa wsparcia" :sorry:
To moja pierwsza ciąża (18 tydzień), jestem świeżo po przeprowadzce z Gdańska do Wrocławia . Także pomyślałam, że to dobre miejsce na wymianę wrażeń, ponieważ tutaj gdzie jestem nie mam za bardzo z kim tego przeżywać. Mojemu mężowi przyda się zapewne trochę wytchnienia od mojego codziennego rozprawiania na temat ciąży. Muszę jednak przyznać, że dzielnie to znosi, nie narzeka i bardzo się cieszy.

pozdrawiam Was serdecznie, a może są wśród Was jakieś Wrocławianki....?

wiem, ze to durne, ale juz skombinowalam wozek :-D
Lila ja jestem z Wroclawia- dokladnie "spod", ale mam tu swoj drugi domek :)))

dziewczyny ja się szybciutko wypowiem na temat zmywarek.
To jest jedna z rzeczy które MUSZĄ być w kuchni. Nie wyobrażam sobie już życia bez zmywarki:D zrozumiałam to dopiero jak niedawno była w naprawie:)
niedługo chcemy sprzedać mieszkanie i pójdziemy do mojego taty mieszkać i już kombinujemy jak to zrobić żeby wstawić tam naszą zmywarkę. :)

reklama
Witaj Reniuszku!
Wow to faktycznie szybko zaczęłaś działać :-)
Ja cały czas próbuje się powstrzymywać, choć też mam ogromną pokusę, żeby już coś kupić i się tym póki co cieszyć.
Tymczasem intensywnie przeglądam allegro, szczególnie w nocy, ponieważ ostatnio dokucza mi bezsenność.
W piątek idę do lekarza i liczę na to, że może już mi powie kogo mam się spodziewać :-D, choć on uprzedzał mnie, że takie "wiadomości" przekazuje po 20 tygodniu. Ach ta ciekawość....

Do góry