reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie po weekendzie :)
ciesze się niesamowicie, bo dziś zaczynam 17 tydzień a w czwartek mam wizytke u gina...nie mogę się doczekac usg i mam nadzijeę, że dowiem sie, kto mieszka w moim brzuszku....weekend minał mi bardzo szybko - imprezowo można powiedzieć- w sobotę bylismy na urodzinach u szwagra a w niedzielę chrześniak mojego D. miał urodziny, więc tez byliśmy w terenie. Dzisiaj znowu bierzemy się za malowanie, mam nadzieję, że szybko nam się uda to zrobic, choć na 4 ręce na pewno troszkę to potrwa..
iza - ja w tym roku mam takie parcie na świeta, że aż sama jestem zaskoczona. Najchętniej juz ubrałabym choinkę i spiewała kolędy...Ja tez zwykle mam problem z prezentami, chciałbym obdarowac każdego, ale moja najbliższa rodzina jest tak ogromna, że na prawdę musiałabym wziąć jakąś pozyczkę :) musiałam ograniczyc się z ilością osób, które chcę obdarować...gratuluję pokaźnego połowu - to juz macie co wędzić :) mój mąż to zapalony piłkarz, a rybki to uwielbia tylko jeść :)
kasiagaw - cieszę się, że wyjazd się udał...
vilmag - trzymam kciuki za środową wizytkę
stokrotta - zycze Twojemu Szymonkowi szybkiego powrotu do zdrówka, biedny Maluch musi się zmagać z takimi choróbskami zamiast sie bawić i figlowac...
julianna - tez biorę aspargin na skurcze ( z tym, ze mnie atakują w posladki :()
zycze wszystkim miłego listopadowego dnia

reklama
No, to teraz Wam opowiem jaki mój mąż ma humor niewybredny;
Był przed chwilą u nas facet od wentylacji-coś poprawiał, bo za głośno chodziła. Po skończonej robocie zapytał mojego M, czy żona ma gdzieś tu miotłę, bo nabrudził, a mój mąż mu na to, że chyba nie, bo żona od jakiegoś czasu jeździ samochodem...:szok:;-)

dziewczyny odebrałam wyniki badań na posiew moczu

wynik badania:ujemny
posiew mykologiczny: ujemny
uwagi: w warunkach tlenowych posiew jałowy.

Czy któraś z was umie odczytać te wyniki?

MamiDo hihi usmiałam sie :-D Co do poczucia humoru mojego męża to on z kolei wczoraj wziął taką nalepkę która dostaliśmy z jakimiś ulotkami, którą nakleja się w samochodzie z napisem "mama w samochodzie" (z sylwetką mamy z brzuszkiem) nie wiedząc czy ją wyrzucić czy co, wziął długopis i powstał napis na "groźna mama w domu" ("w samochodzie" zostało skreślone) i przykleił to do naszych drzwi wejściowych, które sa szklane więc prezentuje się z obu stron...:sorry2: Moja mama jak to zobaczyła to najpierw zdębiała a potem się śmiała :-D Brakuje jeszcze dopisku "ja tu pilnuje" :sorry2:

g_agnes to znaczy że wszystko jest pieknie :tak:

Edytka
zdrówka dla Gabi! z jednej strony dobrze że zwymiotowała bo wtedy ponoć dużo flegmy wychodzi ale się biedulka nacierpi bo wiadomo że wymioty to nic fajnego
Mamido
:-D
Julianna
Twój mężuś tez ma poczucie humoru:-D
Stokrotta
oczywiście sto latek dla Szymonka!! dużo zdrówka i uśmiechu na dalsze lata:-)

vilmaq podziwiam Cie z calego serca :) Ja zeby nie marnowac czasu - nie wiadomo co pozniej bedzie, postanowilam juz sie uczyc do sesji ;)

stokrotta duzo zdrowka dla Malego :)

g_agnes posiew jałowy świadczy o braku bakterii żyjących w warunkach tlenowych - więc wszystko dobrze :) - gratuluje wyniku

reniuszek dasz radę na pewno :) ja tylko pamiętam że po urodzeniu dziecka trudniej mi było się uczyć, pamięć mi szwankowała i chodziłam przemęczona. Dlatego lepiej za naukę wziąć się jeszcze w ciąży :) to fakt 3 mam kciuki!!!!
teraz się cieszę bo będę miała w końcu prawdziwy macierzyński :) 6 miesięcy sam na sam z dzieckiem :)

vilmaq wspaniale :) pol roku mozesz koncentrowac sie na Maluszku i na sobie . Ciesze sie, ze pod koniec kwietnia mam termin - to beda ostatnie 2 miesiace nauki - pozniej 3 przerwy - wiec tez spory oddech dla poczatkujacej mamy ;)

reklama
witajcie

Po 2 dniach przerwy-spedzilam je Rodzinnie bo juz dawno nie bylo tak ze M. mial dla nas czas przez 2 dni..tylko zawsze cos bylo...

Ja czuje sie wysmienicie.....

a wy??

Do góry