reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej Dziewczyny!
Ja dzisiaj wstałam wcześnie, śniadanko dla wszystkich zrobiłam, poodwoziłam gdzie trzeba-przy okazji jeszcze musiałam gonić kuriera, bo zapomniałam, że zamówiłam karmę dla psa-a ten osiołek wyjeżdżał spod mojego domu akurat jak pod niego podjeżdżałam:rofl2:.
Jestem mega podekscytowana, bo dzisiaj mam wizytę:-)-trzymajcie kciuki babówki!!!

Paulusia-przesyłam pomyślne fluidy z siłami na przeprowadzkę
medytuje.gif
medytuje.gif
medytuje.gif
medytuje.gif
medytuje.gif
przeżyłam dwie przeprowadzki i mam nadzieję, że już jestem w miejscu "docelowym", bo na samą myśl robi mi się słabo.
Murka-u mnie też szaro-buro, ale nie ma się raczej co nastawiać, że w najbliższym czasie będzie inaczej, mamy jesień:-(, ale może nasze pogaduchy sprawią, że nie będziemy na to zwracać tak bardzo uwagi.

Robaczek- a nie jest tak, że to cała rodzina musi się "odrobaczać"? W ciąży pewnie nie wolno, ale musiałabyś chyba zapytać lekarza, tak żeby terapia miała sens-wiem, że u mojej przyjaciółki musieli brać tabletki wszyscy, mimo że dorośli nie mieli ,tylko dzieciaki. Oj, jak to mówią jak nie urok to...

Ostatnia edycja:
reklama
robaczek zgadzam się z tym co pisze MamiDo, u nas mały miał zdiagnozowaną glistę w zeszłym roku i odrobaczać musiała sie cała rodzina włącznie z dziadkami którzy mieli kontakt z naszym brzdącem :).

Witajcie wirtualne koleżanki :)
wczoraj się "wybyczyłam" na kanapie a dzisiaj za to głowa mnie boli, na szczęście ból jest znośny...udało mi się ogarnąć mieszkanko, zrobić małe zakupy i teraz na chwilkę do Was zajrzałam i stwierdziłam, że tez się trochę "uzewnętrznię"...ja jak zwykle pisze o tym, co zrobię na obiad. Mój dzisiejszy plan to zrazy, kluski śląskie i buraczki czerwone tylko nie wiem czy zrobić je na ciepło czy na zimno - bo buraczki uwielbiam w każdej postaci :)
g_agnes - u mnie wyniki mozna odebrac już na drugi dzień rano, jak tylko laboratorium zacznie swoją pracę...myslę, że wszędzie nie trzeba zbyt długo czekać...
Paulusia - z przeprowadzką na pewno dacie radę, ale rozumiem Cie :) trzymam kciuki, żebyście szybko zadomowili się w nowym lokum :) i pamietaj, żeby się nie przemęczać i nie nosić żadnych ciężarów :)
rekinasia - witaj w naszym zacnym gronie ;-)
robaczek - moja 5-letnia siostrzenica tez miała ten 'swędzący" problem, jak bedziecie stosowac się do zaleceń lekarza i Mały będzie brał leki to na pewno szybko się pozbędziecie tych "małych pasożytków"
murka - a u mnie pogoda zaskakująco ładna. Może nie jest super ciepło, ale słonko przygrzewa. Czuc już zaawansowana jesien w powietrzu. Liście juz zółciutkie. Ale na spacerek trzeba się cieplej ubrać :)
MamiDo - trzymam kciuki za wizytę :0 jak juz wrócisz, odetchniesz - to podziel się z nami dobrymi nowinami :)
całusy

Szybciutko, bo znowu na chwilkę do pracy muszę jechać.

Robaczek Dziewczyny mają rację odrobaczać powinna się cała rodzina, ale jak jesteś w ciąży to raczej odpada . U nas owsiki zwlekła najstarsza córcia, potem miał je Szymonek i niestety mnie ta super choroba tez nie ominęła:eek: :baffled: Musisz pamiętać, żeby zachowywać max higieny,niech maly jak najczęściej myje raczki i Wy też- nie podejrzewam, że nie myjecie rąk, ale teraz trzeba to robić częściej;-)Trzeba wygotowywac pościel, majteczki, piżamkę synka, absolutnie nie podcieraj mu pupki- niech robi to ktoś za Ciebie. U nas pomogło Pyrantelum, a w ciąży na pewno nie wolno go brać, bo nawet przy karmieniu jest zakazany- musiałam Emilkę od cyca na tydzien odstawić:-(

Paulusia Miło Cie czytać:happy:

Mamido gratuluję super zorganizowania:-)

lecę, bo M stoi nade mna i wrzeszczy " wyłącz już ten komputer" pa

Co do wyników badań krwi i moczu- to te podstawowe wyniki są na pewno w ciągu jednego dnia, ale te bardziej skomplikowane (np. różyczka itp.) to przynajmniej 3 dni-chyba najlepiej zadzwonić do laboratorium i zapytać o te konkretne badania, które są przepisane:tak:
Stokrotta-powiedz Twojemu M, że ma nie wrzeszczeć, bo mu naklupiemy
lajkonik.gif
-my też chcemy coś mieć ze Stokrotki;-)

cześć dziewczynki,
ja mialam weekend rodzinny ale tez troszkę meczący wiec dzis chetnie odpoczywam choć zaczyna mnie bolecglowa:no:
Afi gratuluję synka:-)
Ziewaczka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo miłości i cierpliwości :-D

po weekendzie ciężko jest was nadrobić :tak:
zmykam robić obiad mam chęci na sałatkę warzywna i zupke buraczkowa

reklama
witajcie!i już po weekendzie-oj ciężko było-roboty pełno i moi rodzice mieli 30lat po ślubie:-) a więc lecę was poczytać:-) ziewaczka wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :tak:paulusiu nie przemęczaj się podczas przeprowadzki! robaczku współczuję nieproszonych gości...:-(agustynka opowiadaj jak tam na panieńskim!!!

Ostatnia edycja:
Do góry