reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Cześć dziewczynki:-)

Madziarra biorę tylko Femibion, i jedyny kwas foliowy jaki spożywam to wlaśnie zawarty w Femibionie:tak:

Justynaj Cieszę się , że plamienia ustały i wszystko jest ok.

emama czy ja mogę zadać Ci niedyskretne pytanie?;-) W której części malopolski mieszkasz?

Julianna 12cm-wow.:-)kolejny kwietniowy koszykarz będzie;-)

Dzięki za podpowiedzi co wybrać- kuchnię, czy aneks.Ja myślałam raczej o aneksie, ale z możliwością oddzielania częśi kuchennej od salonu drzwiami przesuwnymi. Drzwi oczywiście na ogół byłyby rozsunięte, a zamykane tylko wtedy jak nie koniecznie chciałabym, żeby mi ktoś bałagan w kuchni oglądał;-) Nawet po zasunieciu drzwi nie byłoby w aneksie ciemno, bo na tej ścianie jest małe okno.Tylko zastanawiam się co ze zmywarką:confused: O ile mogłabym kupic jakąś cichą lodówkę , to zmywarki chodzą raczej dosyć głośno.
Milego dnia kochane

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jak tak czytam, ze Wy jeszcze w trakcie staran o dziecko bralyscie jakies witaminki i suplementy to ja zachodze w glowe jak u mnie w ogole moglo dojsc do zaplodnienia i zagniezdzenia sie zarodka. To co sie dzialo przed poczeciem i juz po poczeciu jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to w ogole przeczy wszystkiemu co lekarze radza...

Ziewaczka nie przejmuj się tym, że nie brałaś witamin. Masa kobiet zachodzi w ciążę nie planowaną i wiadomo, że nie biorą wtedy przed ciążą witamin i dzieci są zdrowiutkie. Moja najstarsza córcia nie była planowana, a jest okazem zdrowia. Do 3 go roku zycia- nawet przeziębiona nie była.Tą ciążę też nie do końca planowaliśmy, więc kwasu foliowego też nie brałam.Grunt, że nie bralaś silnych leków zanim się dowiedziałaś o ciąży.

Martolinka czekam na wizę od lutego już... ślub braliśmy w styczniu i myślałam że to chwila moment i będzie wiza a tu d**a. Czekaliśmy do maja i wtedy mnie przyjechał odwiedzić i właśnie to spotkanie zaowocowało dzidziusiem ;) dostałam już maila z ambasady że mam robić badania i kolejna d**a bo prześwietlenia płuc w moim stanie nie mogę zrobić. Mamy wciąż nadzieję że raz dwa to pójdzie i mimo braku rtg dostanę wizę, ale może się okazać że będę musiała sama tutaj czekać do rozwiązania. Jakoś wczorajsze 'odkrycie' tak mnie nakręciło że jak pomyślałam o biednej syneczki i o tym że mnie za rękę trzymać nie miałby kto to totalnie się rozkleiłam. Ale już dziś mimo zapuchniętych oczu jest lepiej :)
Julianna ja już mam gdzieś te wszystkie wymiary ;) niepotrzebny stres tylko...
Stokrotta ja tak pytam o ten kwas bo w tym femibionie co ja biorę dawka kwasu foliowego jest 2 razy mniejsza niż ta w foliku.

Ziewaczka ja bralam witaminki ktore zawieraly tez kwas foliowy gdzie miesiac przed zajsciem. przerwalam niestety na jakis czas bo po prostu nie tolerowalam ich gdzies od 7-10 tygodnia przez mdlosci i wymioty(mam przez to wyrzuty sumienia).teraz znowu zaczynam brac.
kwas foliowy przed ciaza zalecaja nawet 2 -3 mies.przed bo tyle trwa rozwoj komorki jajowej, dla ktorej kwas foliowy ma znaczenie. w poprzedniej ciazy,ktora nie byla planowana, wogole nie bralam przed, tylko dopiero od 6 tyg. i corcia zdrowa. wiec nie ma regul na to.
mozesz opowiedziec cos blizej o tym co piszesz w poscie odnosnie twojego zajscia w ciaze?

Stokrotta dobrym rozwiazaniem na halasujacy sprzet jest np. zabudowa.zadnych lodowek ani zmywarek na wierzchu,wszystko w szafkach.to napewno tlumi. no i wyglada moim zdaniem tez lepiej. ale jak mowisz o drzwiach przesuwnych to moze zabudowa niekonieczna
no i warto zainwestowac w w miare cichy wentylator nad kuchenka (potezny halas przy gotowaniu z kolei mnie bardzo wkurza)

Cześć dziewczyny.
Coś dzisiaj mam kompletny brak humoru, nic mi się nie chce i jakieś dziwne obawy mi krążą po głowie.
G_agnes-popatrz na swój suwaczek, Twoja dzidzia ma "książkowy wzrost":-D.
Co do witamin- biorę od lutego, trochę nam zeszło na tych staraniach:confused2:,ale faktycznie nie ma na to reguły-przy pierwszej córci zaczęłam brać kwas foliowy dopiero w 6tc, a wszystko jest ok.
Madziarra-a masz przynajmnej kogoś bliskiego przy sobie (rodziców, czy rodzeństwo)?

Julianna to rzeczywiście masz małego olbrzymka:tak:
ziewaczka co do brania witamin przed ciążą to nie ma co się stresować ja ani przed pierwszą ani przed drugą ciążą żadnych nie brałam i córunia była zdrowa i drugie też będzie zdrowe:-) w tej ciąży gdy o niej nie wiedziałam piłam nawet alkohol i z tego co gin mówił to w tak wczesnej ciąży nie powinno zaszkodzić

a co do wymiarów to przy nikoli w późniejszej ciąży wszystkie wymiary były z innej parafii a w dniu porodu stwierdzili przy usg że młoda waży 3300 a urodziłam się 2660 więc wymiary nie są nigdy idealne

thumb.jpg
Stokrotta
Nie wiem czy cos widac na tym zdjeciu ale to wlasnie ten murek w kuchni o ktorym pisalam.na pewno jest to wygodne, bo nie trzeba biegac z osobnej kuchni z jedzeniem tylko 2 metry i jestes przy stole. ale to akurat moj styl a gusty sa rozne;-)

reklama
Do góry