reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Lelek najwazniejsze, ze wiesz juz co i jak. rozumiem, ze mialas usg, tak? pisz co tam juz bylo widac :)
Przy maluchu ciezko lezec i nic nie robic. Masz szanse na jakas pomoc?

tak mialam usg, kosmowka to jest cos co otacza caly ten pecherzyk plodowy. Jak sie lezy i nic nie robi, bierze tabletki na podtrzymanie to sie wyjdzie z tego, kosmowka zarosnie i juz. Ale jak dotrwac do tego momentu? Całymi dniami jestem sam, bo maz w trasie, tesciowa przyjezdza bardzo czesto i duzo zajmuje sie Miloszkiem, teraz o tym krwawieniu nic nie wie, jestem jakas taka zacieta do niej, powinnam niby schowac dume do kieszeni a z drugiej strony boje sie ze sie wprowadzi do domu mojego tay gdzie ja mieszkam,a tego nie chce.

Witam się, Lelek biedna ty faktycznie przy małym szkrabie w domu ciężko się oszczędzać, bo jak tu nie wziąść na ręce jak skarbek płacze, ja mojego non stop dźwigam, bo jeszcze leniuszek nie chodzi.

ja go tak specjanlnie nigdy nie nosilam ale raz ze mam schody strome w domu to po nich go nosze i dwa- wiadomo trzeba wsadzic do łozeczka, wysadzic, wsadzic do wanny, fotelika w aucie itd i jak powiedzialam lekarzowi ze tylko to robie to on ze i tak za duzo

Robaczek ja też jestem po pierwszej cesarce, lekarz mówił mi żeby odczekać przynajmniej 2 lata z następną ciążą, ale los zdecydowała za nas teraz sie boję czy nie będzie z tym jakis komplikacji, zwłaszcza że drugie bardzo chcę urodzić naturalnie.

Lelek bądz dobrej mysli!musi być dobrze!Wyobrazam sobie ,że ciężko nie robić tych wszystkich rzeczy,których zabrania lekarz.
Może powiedz tesciowej,nie myśl teraz o dumie.Jeżeli jest ktoś kto może pomóc...to dlaczego nie skorzystac.Pomyśl ,że to dla dzieciaczków:tak:

Ja tez po cesarce i mi lekarz kazał czekać 1,5 roku ;-)
Lelek nie wiem co powiedziec .. żebyś tylko miała pomoc to bedzie dobrze.Ale jak wytłumaczyc małemu ...

reklama
Martolinka 3mam kicuki za wizyte.
Lelek oszczędzaj się dla dobra Fasolki.
Inzagata mam znajomą która 8mcy po cesarce zaszła w ciąze i urodziła pięknego zdrowego synka. Niestety tez kolejną cc miała. A Twoj synek ile ma??
Bunny czy często choruje hmmm oprócz ospy w 3mcu jej zycia to raczej sporadyczne katary ale 1,5ca temu goraczkowała przez tydzien i była całkowicie osłuchowo czysta a okazało sie ze ma przewlekły stan zapalny ucha, trafiłyśmy z 41stopniową gorczką i leżałysmy 2 tyg w szpitalu. Tam załapałysmy rota itp. Więc wczorajsza goraczaka - oprócz innych obiwów moze byc 3dniówką lub znowu jakis stan zapalny-OBY nie:(

I jak wam zazdroszcze usg...ja z niecierpliwościa czekam i mam nadzieje że teraz ujrzę moj pęcherzyk. Czy juz wiekszosc ma potwiedzona ciązę usg??

Do góry