reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

jagoooodka, a jaki wzór malujesz na ścianie? ostatnio sie interesuję ściennymi malowidłami, bo zastanawiam się czy w pokoju u małej tez czegos nie machnąć ;)

augustynka, współczuję przygody podczas rozpoczęcia roku... ale mocno gratuluję decyzji o ślubie!!! :) i miłej zabawy na weselu!!! :)

aga_cina, trzymam kciuki za lepsze samopoczucie... a na usg zawsze idę z pustym pęcherzem.

sonisia, powodzenia w załatwianiu sprawy z mieszkaniem i wracaj szybko! ;)

marcelina, miłych wakacji! :)

lelek, zyczę, żeby ciążowe dolegliwości szybko przeszły, a przynajmniej wyciszyly sie na czas wesela.... ja idę na wesele za 2 tyg. i też się zastanawiam czy mnie mdłosci dopadną..? na razie cisza na szczeście ;)

bunny, nie martw się. mi też minęło zmęczenie i też sie martwiłam, a dziś po usg okazało się ze mam 'piękną, żywą, pojedynczą ciążę' (bardzo się cieszę, ale szkoda że pojedynczą... ;P)

karolcia, trzymam mocno a kciuki za ciebie i twoją fasolkę!

agnes, oby wymioty szybko minęły...

edytka, murka strasznie mi przykro... nie wyobrażam sobie przez co przeszłyście... :( oszczędzajcie się kobietki

martelek, witaj! :)

-----------------------------------------

ja po usg :) jest graszek 3,5 mm i bije serducho!!! :D jestem przeszczęśliwa :-):rofl2: może teraz trochę wyluzuję ;P

reklama
Duzo piszecie dziewczyny, nie nadążam ;) na weekend wraca mój mąż z Niemiec,to pewnie jeszcze więcej będę miala do nadrabiania. A ja to już wariuję przez tą moją ciążę, dzisiejsza beta 405, czyli rośnie, ehh byle do wizyty we wtorek.

Kurczaczek dobrze ze lepiej sie czujesz. Przykro mi z powodu Twojej koleżanki:-(. Mój bliski kolega też ze szkoły umarł na raka 4 lata temu i lekarze mówili ze był bliski wyleczeniu. U niego rąk zaczął sie od tego ze został na wf kopnięty w nogę. Ból nogi nie ustępował tylko sie nasilał. Walczył prawie 7 lat.
E dosyć smutku ...

Edyta super ze jest dobrze.

Martelek i Antuszka witajcie!

Afiliacja nawet sie piczko nie przyznałaś ze masz dzis usg ale dobrze ze groszek rośnie. A ciąża bliźniacza moze będzie następnym razem.

Dziewczyny a moze dzis była pełnia bo mój ten płakał przez sen i jak tylko go odkładałam do łóżka hejnał grał od nowa.

Ostatnia edycja:
witam

wczoraj Was zaniedbałam ale dziś to nadrobię;-) na szczęscie Mateusz dziś poszedł spać, ale położyłam go 2 godziny później niż do tej pory i tylko na początku się buntował, mam nadzieję ze te drzemki się jeszcze utrzymają choć z pół roku
Agata
wiem że pewnie niedługo przestanie spać ale wolałabym nie tym bardziej że mimo braku spania w dzień to owszem poszedł spać troszkę szybciej ale i tak wstał o 5.55 takze jak ma mnie zdzierać o świcie to niech choć w dzień da odpocząć;-)
Martolinka
szok z tym złobkiem!! absurdalne ale niestety prawdziwe..
Afi
ciesz się że nie masz żadnych dolegliwości ciążowych! ja też nie mam a dzidzia się rozwija:-)
Augustynka
dobrze że z biodrem ok, a akcji w szkole współczuję, jak widać ciąża wymaga pewnych ograniczeń i organizm odmówił posłuszeństwa, także odpoczywaj w kazdej wolnej chwili
baw się dobrze na weselu
Aga-cina
ja na usg ide tak jak mi wypada, przed wyjściem zawsze muszę się wysikać a zanim dojadę znowu mi się chcę więc znowu sikam, nigdy nie ma tak ze nie trzeba u nas czekać, więc potem róznie jak wytrzymam to nie sikam kolejny raz a jak musze to sikam i tyle, zresztą nigdy nie miałam w ciąży powiedziane czy mam mieć pęcherz pusty czy pełny
Sonisia
gratuluję! ja tez dopiero jak zobaczyła serduszko poczułam się kwietniówką;-)
Karolcia
najważniejsz eże jest ok, trzymaj się zaleceń lekarza i odpoczywaj
i odezwij się czasem;-)
Mycha
beta sporo podskoczyła więc myślę że wszystko będzie dobrze:tak:

Afi, ale super :-)

Witam nowe mamusie ;-)

Zdobylismy 2 sloiki kiszonych ogorow (ciekawe czy dobre), zjadlam jagodzianke z bita smietana (mdlosci mi sie nasilily), w trakcie jedzenia Bake rollsow mdlosci sie zmniejszyly, albo to herbacie z imbirem :-) ale chyba za malo dalam.
Leje mi sie z nosa, kicham co chwila, a w samochodzie to ledwo siedzialam.

Mama caly czas dopytuje sie mojej siostry czy ja w ciazy nie jestem, bo ona ma takie przeczucie ;-) powiemy po usg jesli bedzie dobrze.

Jutro nasz synus skonczylby 6 miesiecy... eMek przytulil sie do mnie i mowi: szkoda, ze tyle miesiecy musimy jeszcze czekac. On to by najchetniej w pilke z malym juz kopal ;-)
To pomarudzilam.
Ide herbate robic :-)

Aha bo zapomniałam

Afiliacja dzięki. Uspokoiłaś mnie.

Mycha a mówiłam nie denerwuj sie ! Beta rośnie to najważniejsze:-)

Karolacia a ja i tak mówię ze do nas wrócisz! Trzymam kciuki za wizytę w poniedziałek:-)

Agacina przykro mi, w Tobie jest dużo siły a to dzieciątko które nosisz da Ci jej jeszcze więcej.

Dziewczyny moze przestancie te bety robić bo przez nie za dużo sie stresujecie.

Afi, ale super :-)

Mama caly czas dopytuje sie mojej siostry czy ja w ciazy nie jestem, bo ona ma takie przeczucie ;-) powiemy po usg jesli bedzie dobrze.
te mamy coś czują bo moja też próbuje mnie podejść a ja narazie nie chce jej mówić żeby się nie martwiła.Powiem w połowie września.

reklama
Afiliacja nawet sie piczko nie przyznałaś ze masz dzis usg ale dobrze ze groszek rośnie. A ciąża bliźniacza moze będzie następnym razem.

ha! przyznałam :) tylko pani moderator jakaś nieuważna ;P ;) hehe! żartuję, ale serio pisałam :)

a z tymi mamami, to u mnie to samo... jeszcze rodzicom nie mówiliśmy, a mama przy każdej rozmowie, mimo iz nawijam jej co u nas od dobrych kilku minut, ciągle pyta "i co jeszcze u was nowego?" :confused: :-D

pewnie w weekend juz powiemy, a wy mowilyscie juz najblizszej rodzinie o ciąży?

edit: i teściowa tez sie mnie pytała ostatnio, tylko mnie tak podeszła "... ciocia T. ciągle się mnie pyta czy ty aby w ciąży nie jesteś...?", a jej na to, że "nic mi o tym nie wiadomo", bo wtedy dopiero spoźniał mi się okres 2 dni i jeszcze nie wiedziałam :-p :-D

Ostatnia edycja:
Do góry