reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Ewula, Julianna - a gdzie takie skarpetki kupilyscie? Mi chyba gdzies sie w oczy rzucily, ale nie moge sobie przypomniec gdzie. Chyba w Tesco :confused: Ja chcialam jakiekolwiek buciki, bo wydaje mi sie, ze w samych skarpetkach moze byc Malem chlodnona przyklad w zimnym samochodzie. Ale dzis takie miekkie trampki znalazlam i wcisnelam jego mala girke ;-)

Do tego zgubilam czapke i musialam nowa kupic, wiec wzielam bardziej wiosenna i ma byc juz wiosna, koniec kropka :-p

Renatal - swietny pomysl z tym szczotkowaniem w wannie :-) szczoteczki ma nawet dwie, ale ja musze pamietac :zawstydzona/y:

Dzis hv wazyla Myszona i mam nadzieje, ze jak wroce do pracy, to przystopuje z rosnieciem :sorry2:

reklama
Gochson uważaj z tym bandażowaniem...to troche babciny sposób, dziwne że ci go lekarz zalecił...żeby ci się tylko zapalenie nie zrobiło...

Agacina ja mam jedna z H&M i jedne ze zwykłego sklepu z ubrankami... ja bym ubrała 2 pary skarpet ale nie buty, chyba że takie z futerka albo materiałowe.

Basiek zakładaj konto!! :tak:

Agacina, np w H&M są, albo w reserved, smyku, nawet w realu, ale na jakąś mini stopę jedynie ;-)
W H&M dzis patrzylam i nie bylo, a w/w u mnie nie ma ;-) sa tylko sklepy firmowe jak GAP, Next itp. a takich jak w PL nie ma :no: Ale kupilam mu jakies inne skarpetki z gumkami.

Smiac mi sie chce z Henia jak stanie przy scianie i nie wie co dalej zrobic, bo nie ma czego sie przytrzymac ;-)

A Wy ta grupe na fb to zalozylyscie juz? Ja tez chce :-p

Teraz tak na szybko:
aga_cina - zęby szczotkuję, staram się co najmniej 2 raz dziennie: rano i przed spaniem. Butów w domu nie nosi - śmiga w skarpetkach/rajtkach lub czasem na bosaka. Tak podobno najzdrowiej. A do samochodu ma takie miękkie łapcie lub zakładam drugą parę skarpetek plus kocyk. Byłam zresztą dzisiaj w Realu i sporo było różnych rozmiarówek, nawet na takie małe stopki jest co znaleźć. Kupiliśmy nawet jedne - rozmiar 20 okazała się dobra (tzn. jeszcze trochę z zapasem). I ile waży Twój szkrab?
julianna, ewula - ja tez nie wyrabiam na dwa fronty - zwłaszcza że dziewczyny tle produkują na fb ;)
basiek - fajnie, ze druga córa. I fajnie że się dobrze czujesz :) Oby tak dalej.

aga_cina u nas buty nie wchodzą w grę, bo Zosia ściąga ... podobnie skarpetki...tak więc śmiga na boso lub w półśpiochach...

julianna no w sumie fajnie by było pisać albo tu albo na fb, tylko nie każda z nas ma konto...:(

Basiek gratki drugiej córy...:)

Julianna* powiem Ci, że nie bandażowałam, bo czytałam negatywne opinie. Śpię w staniku, to chyba wystarczy. A zapalenie po czym poznam ?

Basiek gratuluje córki :)

Ja mojemu synkowi zakładam tylko skarpetki, za to babcie mu zakładają takie papucie, bo twierdzą, że mu zimno.

Dziewczyny, które deklarowały starania w 2013 roku - kiedy zaczynacie ? Julianna chyba Ty też :-p

cześć dziewczyny,
Widzę dyskusje na temat grupy na fb ja mogę taką założyć będzie to grupa zamknięta którą będziemy widziały tylko my tzn. członków grupy i posty :) potrzebuję do założenia osób w znajomych a nikogo z kwietniówek niestety nie mam więc poproszę o jakieś dane na priv a później będziemy się wzajemnie zapraszać do grupy co wy na to???
Emilia S wystrzałowe buciki :) Ja już nie pamiętam kiedy chodziłam w obcasach ehh w sumie to i tak jestem wysoka 174 ale czasem lubiłam założyć takie buciki :-D
Ewula_m jak remont zakończony?? pochwal się efektami :tak:
olka supr że Adaś zaakceptował mm :)
lazzy - zazdroszczę ci takiego wypadu, moja sis mieszka w niemczech więc za daleko na weekendowy wypad :( a z wielką chęcią bym trochę odsapnęła od codzienności
adasza, pauletta - współczuje!! ja zawsze mam obawy przy zakupach przez internet i staram się wybierać sklepy z dużą ilością pozytywnych komentarzy ale wiadomo że czasem to nie wystarczy ;(
basiek - gratulację drugiej córci :) opowiadaj jak znosisz tą ciążę jak samopoczucie ???
aga_cina- ja zakładam skarpetki z abs na rajstopki bo u nas jest śliska podłoga, a ostatnio kupiłam rajstopki z abs

Zmykam na spacerek później się odezwę i nadrobię zaległości :)

Miłego dnia!!!

Maniaa grupa na FB już jest :tak:

Gochson zapalenie to gorączka, bardzo bolesna pierś...zaczyan się od takiego bólu jakby siniaka...nie polecam, miałam 2 razy :baffled: Starania planuję po 1 urodzinach. Ale najpierw musze zrobić test za tydzień :confused::szok:

reklama
lazy_butterfly- akurat tak wyszło, że jak Mąż wyjechał, to szef zwerbował mnie do pracy, co prawda nie na cały dzień, tylko parę godzin, więc rano wstawaliśmy ogarniałam siebie i małego i szybko zawoziłam go do babci, a ja do pracy. W międzyczasie pojechaliśmy na basen, spacerowaliśmy,dziadek miał urodziny, ja sobie wymyśliłam dodatkowe zajęcia fitness, więc ciągle coś się działo. A weekendu zazdroszczę:tak:

aga_cina- u nas od samego początku z butelką był problem i nie chciał nic pić. Wcześniejsze próby podania mm kończyły się wrzaskiem, więc odpuszczałam i próbowałam za jakiś czas, ale codziennie podawałam mu butelkę z wodą, żeby zachęcać go do picia. Na początku było więcej zabawy niż picia, ale przynajmniej się z nią oswajał. Jak zaczął jeść więcej obiadków, to zaczął więcej pić. Wcześniej z obiadkami też miałam problem, bo zjadał pół małego słoika,później cały i nareszcie zje porcję odpowiadającą dużemu słoikowi i w końcu zaakceptował moje obiadki, więc mogę się wykazać. A wracając do mm zrobiłam mu jakiś czas temu po południu i ku mojemu zaskoczeniu wypił, za jakiś czas zrobiłam znowu i znowu, itd. Za każdym razem było coraz lepiej, a teraz jak mu zrobię, to się cieszy na widok butelki i mleko znika w moment.Staram się mu parę razy w tygodniu to mleko podać, żeby czasem nie zapomniał:-)No i raz na próbę zrobiłam w nocy i też wypił bez problemu, obrócił się na boczek i zasnął. Teraz stwierdzam,że po prostu do tego dorósł i nie była to wina ani butelki ani rodzaju mleka. Z mojego doświadczenia, to mogę Ci tylko powiedzieć,że trzeba próbować i próbować i tak do skutku. Próbuję zmniejszać ilość karmień cyckiem, na razie udało mi się do 5-6 na dobę no i chciałabym, przestać karmić już go w nocy i prawie mi się to udało, ale niestety przez ząbki cycuś w nocy był jedynym ratunkiem i znowu zaczął się budzić na nocne karmienie.Ale się rozpisałam:-)

Gochson- gratuluję przespanej nocki,ja też na takie czekam. Starania o drugie dziecko zaczniemy w okolicach wakacji, takie przynajmniej mamy plany.

Basiek- super, że ciąża przebiega bezproblemowo, i że będziecie mieli drugą małą księżniczkę.

Julianna- na mam konto na fb, ale jak tam mam Was znaleźć???

A z nowości, to mój mały urwis od około dwóch tygodni wchodzi u dziadków po schodach na piętro i to w mgnieniu oka i ma przy tym niezłą frajdę. Nie mogę go ani na chwilę z oka spuścić, bo zraz gdzieś się wspina. Przy mebelkach też chodzi sobie już ładnie, puszcza się jedną rączką, jak drugą puści, to raczej ląduje na pupie. No i jak go trzymam pod paszkami, to ładnie kawałek przejdzie.

Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry