Cześć Dziewczyny,
Dawno mnie tu nie było, ale ostatnio czasu brak na cokolwiek. Adaś wspina się wszędzie gdzie się da, już nawet na kanapę mi się wdrapuje, a potem staje przy oparciu i trzaska w kaloryfer albo szarpie za firankę, więc praktycznie co chwilę za nim latam, żeby go zabrać albo złapać, choć nie zawsze zdążę i się przewraca. Nawet jak wychodzę do łazienki, to go wkładam do skoczka, żeby czasem czegoś nie zmajstrował. Na przewijaku też walczymy, ale jakoś się udaje raz lepiej raz gorzej, bo na podłodze to już jest całkiem masakra, bo od razu chce uciec. W wanience tak szaleje, że mąż kąpie go w samych majtkach a i tak ma je mokre, dobrze, że mamy dość dużą kabinę prysznicową, bo nie wyobrażam sobie go gdzie indziej kąpać, chyba wszystko byłoby mokre... Ale za to jak widzi swoją wanienkę, to aż piszczy z radości. Ostatnio jak spał ze mną, to usilnie próbował włożyć mi smoczek do buzi, więc nie mogłam wytrzymać ze śmiechu. Teraz Adaś ma katar i od dwóch dni rozwolnienie z odparzeniami, bez temperatury i do tego marudzi, więc wypatruję kolejnych zębów. Szczypać za dużo nie szczypie, ale za to ciągnie męża za włosy na rękach i nogach i za nic nie może go tego oduczyć. Ostatnio ugryzł mnie niestety do krwi w sutek, chyba z tydzień się goiło i przy karmieniu był potworny ból, ale zrobił to w nocy przez sen, liczę na to, że się nie powtórzy. A ogólnie to jest bardzo radosny i zawsze jest przy nim dużo śmiechu i to by było u nas na razie na tyle:-)
Ewula-super, że już zaczęłaś kombinować z nocnikiem, ja chyba spróbuję na wiosnę, bo też mi to już chodzi po głowie
i powodzenia w remoncie.
Pauletta-trochę zazdroszczę, że możesz chwilę odsapnąć i zrobić coś spokojnie, bo ja nie wiem co bym zrobiła, gdybym nie miała skoczka, on mnie trochę ratuje, jak chcę coś zrobić.
Kasiagaw-Adaś też śpi w takim śpiworku bez rękawów i też się zdarza, że rączki ma zimne, ale patrzę wtedy na karczek i jest ciepły, bo z kołderką jest różnie raz jest przykryty, a raz jest skopana.
Postaram się tu częściej wpadać, bo zaległości miałam konkretne.
Kolorowych snów.