reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Paulettta
user-offline.png
-Ja gluten podaję tydzień.Po 1 łyżeczce.No i m/w zaczęło go tak wysypywać.No ale może to zbieg okoliczności.Jak nie przejdzie to sama zmienię mleko na ha .

reklama
aga cina mój Dennisek i tak dłużej niż pół godziny nie daje rady w tym skakać bo to go mosno męczy. ja kupiłam w kroplach w łaściciel polskiego sklepu mi przywióz ale mniewiem czy masz taką możliwość
Pauletta mojego małego tez sadzałam a tyeraz chwyci sie wszystkiego co ma pod ręką i sie podciąga ale tak zeby zupełnie samodzielnie usiad to chyba jeszcze mu daleko:)

Agata dużo te Twoje pociechy jedzą...u nas posiłki 5 razy dziennie, w tym obiad i deserek...

Pauletta
u nas dokładnie tak samo...Zosia jak marudzi to non stop woła ma-ma-ma-ma albo ba-ba-ba-ba...teraz też leży w kojcu i nawołuje ba-ba-ba, a babcia właśnie odjechała do domu, więc już jej raczej nie usłyszy, ale wołać można nie ?:p

aga_cina
kuruj się! Ja podaję witaminę D3 firmy juvit...ma taką pompkę, że daje się na łyżeczkę dwie pompki i to jest dzienna dawka...

Agata Pauletta
ja podaję gluten w formie kaszki manny w zupkach...ona już jest dodana do zupek...

My po szczepieniu. Mała nie chce spać...ale nawet jakoś mocno nie płakała :)

Pozdrowionka:*

Witajcie, dawno nic nie pisałam, jakoś weny nie miałam, ale podczytywałam co tam u Was. Nadgonić po takim czasie nie ma szans!

U nas ze zmianą czasu poszło bardzo sprawnie, jedynie w niedzielę pobudka o 6 była. Teraz Adaś chodzi spać o 20, a wstaje około 7, więc idealnie ;-)

W weekend byliśmy w Międzyzdrojach u teściów, Adasia 2-letniego kuzyna nie było i z jednej strony szkoda, bo kontakt z dzieckiem dużo daje, ale z drugiej nie trzeba było cały czas pilnować, żeby mu żadnej krzywdy nie zrobił. Patrząc na pogodę w Polsce, to nam nawet dopisała bo właściwie jedynie w sobotę 2 godziny padało ;-)

W poniedziałek na rehabilitacji babeczka powiedziała, że jest już wszystko ok i właściwie nie wie po co dalej do niej chodzimy :D

Adaśkowi idą zęby (jednak nie dwójka na dole, tylko górne jedynki), przez co kilka nocek z rzędu było kiepskich - po 4-5 pobudek, ale od wczoraj tylko 2, za to za dnia bardziej marudzi. Generalnie czekamy aż się przebiją przez dziąsła.

Dziewczyny, jak Wam idzie ubieranie na spacery?, bo u nas z reguły jest walka :-/ Mam kurtkę po siostry dzieciach, więc trzeba jeszcze spodnie, coś na stopy, rękawiczki, czapę i jest jeden wielki wnerw dziecka, aha jeszcze pakowanie do wózka... Do tego ta kurtka podjeżdża w górę i prawie do nosa sięga... Dziś biorę mój kupon rabatowy dostany w szpitalu do smyka i kupuję 1 częściowy kombinezon ze stopami, bo oboje się wykończymy...

Rany, od 8 piszę tą wiadomość i ciągle coś... Idę w końcu zjeść śniadanie, bo młody poszedł na drzemkę.

Agata macie po prostu i jeden posiłek więcej niż my, bo u nas 4 posiłki plus deser...ale moja smoczyca zjada nieraz po 200 ml mleka na raz...

Ewula my mamy właśnie kombinezon, do tego chustka i czapa bo rękawice są częścią kombinezonu...także polecam

Pauletta a ile razy w tygodniu dajesz tak zupki?

Kasiagaw moj maly je 4 posilki wlacznie z deserem ale wage ma normalna wiec chyba jasr okey ( mazy 8120) jaj jest ze szczepieniami w polsce? Ile jest ezczepien przez pierwszy rok my narazie bylismy 3 razy a teraz dopiero idziemy na roczek Ewula my mamy i kurtke i kombinezon kurtke zakladamy tylko jak jedziem np. Na zakupy (50m do samochodu i drugie 50 z samochody) wle u nas z zalozeniem kombinezonu jest walka:/ przy kurtce jeszcze daje jakos rade ale z kombinezonem jest trudniej bo maly prostuje nogi i za nic nie chce ich zgjac

Kasia- źle przeczytałam;P, ja jednak daję inaczej:p Ja gotuję z reguły sama zupkę i dodaję miarkę kaszki manny z mlekiem do tego dania:-)

Ewula- ja mam kurtkę rozmiar większą i się tylko trochę podnosi, do tego taki ciepły śpiworek do wózka. Ale jak już się zrobi mega zimno to w ruch pójdzie kombinezon, który zakupiłam jakiś czas temu:) Filip nie znosi ubierania rękawów i ryczy strasznie, reszta jest okejos

reklama
Do góry