reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

pasazerka - jak czop odszedł, to może w końcu coś się ruszy ;-) życz e Ci tego :tak:
murka, g_agnes - dziewczyny, dużo zdróweczka, nie ma czasu na choroby teraz bo niedługo dzidzie zawitają :happy:
Emilia - ja do końca jeździłam autkiem, ale w sumie dużego brzuszka nie miałam, no i miesiąc przed terminem urodziłam...
kliki - no ciekawe czy Hanulka się zdecyduje? :-p No i dobre wieści, że nie jest wielkoludkiem ;-)
Gochson - u mnie w szpitalu zaczęli dawać małemu smoka, więc chcąc nie chcąc już zaprawiony w boju
ziewaczka - mój maluszek też unosi główkę (a jest wcześniaczkiem) i lekarze nic nie mówili o napięciu... W gazetach to różne rzeczy piszą, niekoniecznie prawdziwe...
MamusiaToJa - tak, ja miałam taki wymaz i z pochwy i z odbytu.
Kasia - no to mocno zaciskam kciuki, żeby jakaś akcja się zawiązała ;-)
sonisia - gratki przeprowadzki, świetnie, że wyrobiliście się za całym remontem przed narodzinami synka :happy:
Rekinasia - dziękuję za pamięć! :happy: Już pisze co tam u nas...

No więc ja już doszłam do siebie po cesarce, wszystko się ładnie goi, chodzę normalnie :laugh2: a raczej biegam bo mam 1000 spraw do załatwienia przed przyjazdem Bartusia do domku. Synek jest jeszcze w Lublinie w szpitalu, jutro przenoszą go z intensywnej terapii na inny oddział. Dzisiaj po telefonicznej rozmowie z lekarzem dowiedziałam się, że żółtaczka zażegnana, zapalenie płuc też, dzisiaj ostatnia dawka antybiotyku - jupppiii! Malutki jeszcze karmiony przez wgłębnik, ale myślę, że lada dzień będziemy próbować mojego pokarmu. No ale przybywa mu, urodził się 2850, a 2 dni temu było 3220, także do przodu :-)
Jutro jedziemy do malutkiego :-):-):-) jejku 2 dni go nie widziałam, a już tak tęsknię....... No, ale musieliśmy pozałatwiać wszystkie sprawy papierkowe, zrobić jeszcze dzieciaczkowe zakupy - bo przecież nie ze wszystkim zdążyłam (miałam cały kwiecień przed sobą... - a tu psikus :laugh2:)
Muszę zorientować się, jak to jest na tym nowym oddziale, czy jest możliwość zostać z dzieckiem bo już nie chcę go zostawiać.... Boziu on jest taki słodki... :happy::happy::happy:

No dobra zmykam już, miłego wieczorku Wam życzę!
Achhh i powiem Wam, że ja też w nocy wstaję "na karmienie" :laugh2: co 3-4godz. laktator wzywa!

reklama
Kivi – nie podsyłaj nam tu oczekującym takich wieści, bo sfiksujemy;) ale masakra takiego wielkoluda nosić w brzuchu:szok::no:
MamusiaToJa – ja mam identyczny termin i jeden lekarz liczy na 14, a drugi na 16; ale nie ma się co przejmować, dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała:-D
Emilia – jeszcze masz ochotę na gotowanie takich rzeczy jak gołąbki?? Podziwiam:tak:
andzik, g_agnes – u nas w szpitalu w każdej sali przedporodowej są podobno maszynki do golenia, więc ewentualnie można załatwić niektóre sprawy na miejscu ;)
ewela - super, że z Bartusiem coraz lepiej:) mam nadzieję, że niedługo będziecie mogli wrócić razem do domku:tak:

Ostatnia edycja:
monissia-.Ja mam się stawić na indukcje w środę i ordynator szpitala mi dzisiaj powiedział, że nie potrzebuje żadnego skierowania i szpital ma obowiązek przyjąć mnie od ręki. Wszystkie szpitale mają zasadę, że w 10 dobie po terminie muszą przyjąć pacjętkę. Mi powiedział, że ze spokojem w 9 dobie mnie przyjmą ale zobaczymy.

Ja dzisiaj caly dzien w lozku skorcze co 10 min, 8, 5, no i 10 :/ Są coraz silniejsze, szczerze to to totalnie nie wyspalam sie dzis w szpitalu jakbybm miala rodzic to byloby ciężko..

Paznokcie u nóg też pomalowałam:D

A no i musze sie pożalić jak już pisałam miliard razy mam rozstępy od kostek po piersi i jak mnie WKURZA jak każdy lekarz za kazdym razem kiedy kłade się na fotelu mówi: O boże ile rozstępów!! jakbym do cholery nie widziała... :D

A i jeszcze jedna sprawa babka z która byłam dziś na sali byla w 39 tygodniu i paliła jak smok papierosy.. ble

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam skórcze co 5 min ale określiłabym je jako mocniejsze okresowe.. Myslicie ze juz czas? Jak dlugo muszą się powtarzac co 5 minut zebym wiedziala ze to juz?

kiki-mysle że powinas jechać na IP... ja postanowiłam że skurcze musza byc przez 2 godz. minimum reguralnie zebym się zdecydowała jechac do szpitala:tak:ale ja leżałam bez rozwarcia w 1 ciąży 10 godz. ze skurczami więc mi się nie dziw że się nie będe spieszyć:-)teoretycznie...trzymam kciuki żeby to było TO...kciuki trzymam &&&&

kliki wcześniej już pisałaś że miałaś skurcze co 8,10, 12 minut a teraz już są co 5 i regularne więc czas jechać. Trzymam kciuki!!!!! Powodzenia

reklama
Do góry