reklama
A
Agnexx
Gość
Z tego co się zorientowałam to Edzia, często gdzieś wyjeżdża na krócej i na dłużej... Posiada dużą mobilność, tak cenną w tych ciężkich czasach...
Patryk bal przebierańców miał raz w życiu i szczerze mówiąc trochę nam tego brakuje. Ja wiem, że to są dodatkowe koszty, ale jaka zabawa... :
Patryk bal przebierańców miał raz w życiu i szczerze mówiąc trochę nam tego brakuje. Ja wiem, że to są dodatkowe koszty, ale jaka zabawa... :
Edzia
Fanka BB :)
No tak, jak przypuszczałam, po balu same problemy, po pierwsze kolega rozwalił Alexowi miecz świetlny, który kupiłam mu na bal 10 minut przed zabawą (długo się nie na bawił!), po drugie od 2 dni Alex ma 40C i kaszle , podobno dużo dzieci się pochorowało...
a ja sama z dzieciakami i 3 noc nie śpię i wyjść po zakupy nie mogę i naprawdę mam dość!
a ja sama z dzieciakami i 3 noc nie śpię i wyjść po zakupy nie mogę i naprawdę mam dość!
A
Agnexx
Gość
Współczuję Edzia Na pewno jest Ci ciężko, ale zgadzam się z EWCIK100, świetnie dasz sobie radę.
U mnie też choroby szaleją przez ostatnie dwa tygodnie. Na szczęście skończyło się na podawaniu witamin i wapna. patryk jest już zdrowy, a Sebastian ma końcówkę choroby. Teraz rozkłada męża, a to gorsze niż choroba dzieci, nawet dwójki naraz... Nie wiem czemu to zawdzięczam, ale mnie choroby się nie imają... ;D
Wywiadówka przebiegła normalnym trybem. Dostałam opisową ocenę Patryka za I półrocze. Tak, jak się spodziewałam, nie ma z nim żadnych problemów. Ale sam narzeka na brzydkie pismo, więc w ferie zamierzamy trochę nad tym popracować. Zamierzamy też dużo czytać i poćwiczyć ortografię. Zobaczymy co wyjdzie z naszycg planów. :
Jutro impreza w Bajkolandzie. Patryk nie może się doczekać. Mam nadzieję, że w miarę spokojnie spędzimy te trzy godziny...
Pozdrawiam wszystkie kobietki, a szczególnie Edzie, trzymajcie się ciepło... wiosna już za progiem... :laugh:
U mnie też choroby szaleją przez ostatnie dwa tygodnie. Na szczęście skończyło się na podawaniu witamin i wapna. patryk jest już zdrowy, a Sebastian ma końcówkę choroby. Teraz rozkłada męża, a to gorsze niż choroba dzieci, nawet dwójki naraz... Nie wiem czemu to zawdzięczam, ale mnie choroby się nie imają... ;D
Wywiadówka przebiegła normalnym trybem. Dostałam opisową ocenę Patryka za I półrocze. Tak, jak się spodziewałam, nie ma z nim żadnych problemów. Ale sam narzeka na brzydkie pismo, więc w ferie zamierzamy trochę nad tym popracować. Zamierzamy też dużo czytać i poćwiczyć ortografię. Zobaczymy co wyjdzie z naszycg planów. :
Jutro impreza w Bajkolandzie. Patryk nie może się doczekać. Mam nadzieję, że w miarę spokojnie spędzimy te trzy godziny...
Pozdrawiam wszystkie kobietki, a szczególnie Edzie, trzymajcie się ciepło... wiosna już za progiem... :laugh:
EWCIK100
Fanka BB :)
Agnexx pisze:U mnie też choroby szaleją przez ostatnie dwa tygodnie. Na szczęście skończyło się na podawaniu witamin i wapna. patryk jest już zdrowy, a Sebastian ma końcówkę choroby. Teraz rozkłada męża, a to gorsze niż choroba dzieci, nawet dwójki naraz... Nie wiem czemu to zawdzięczam, ale mnie choroby się nie imają... ;D
Niestety, wchodzimy w najgorszy (jeżeli chodzi o choroby) okres w roku. Zmęczone po zimie organizmy nie mają już siły na walkę z bakcylami. Tylko słonko może nas uratować
Agnexx napisała, że jej choroby się nie imają. Coś w tym jest, że my, mamy, potrafimy się zmobilizować i gdy wkoło szaleją choróbska panujemy nad tym wszystkim i jesteśmy zdrowe. U mnie podobnie, prawie nie choruję. A jeżeli już coś łapię to szybko i w miarę bezboleśnie przechodzi. Ale za to odchorowuję wszystko wtedy, gdy mam trochę luzu. Każdy wyjazd na wczasy zaczynał się chorobą. Pierwszy w zyciu weekend bez Kajcia też przeleżałam z gorączką.
Edzia, podziwiam, że dajesz sobie radę. Ja często zostaję sama, ale tylko z młodszym dzieckiem. Jak mój mąż wyjeżdża na dłużej, to Kajtka zabiera ze sobą. Z dwójką dzieci to już zupełnie inna bajka. Ubrać malucha, zawieźć starsze do szkoły...
Mnie taka próba czeka na początku marca. Paweł wyjeźdża i tym razem nie bierze Kajtka, bo tam gdzie wybywa nie będzie żadnych dzieci. To wyjazd typowo nurkowy. Cały dzień na morzu, na łodzi. Już się zastanawiam, jak dam sobie radę z odwożeniem Kajtka rano do szkoły. Trzeba będzie wcześnie wstawać.
Oj, dziewczyny, czekam na wiosnę niecierpliwie. Oglądałam sobie dzisiaj zdjęcia robione na wiosnę i latem w ubiegłym roku. Ale było cudnie.
reklama
A
Agnexx
Gość
Kiedyś czytałam artykuł o samotnych matkach. Do póki mają nad sobą pręgież obowiązków nie poddawają się, chociażby wszyscy na około byli poważnie chorzy. Żadna choroba, ani inne paskudztwo nie jest w stanie złamać kobiety. Ale niech się zdarzy samotny tydzień lub weekend, bo dzieckiem zajmie się babcia albo ktoś inny... kobietę od razu dopadają wszystkie możliwe wirusy i przeciwności... :
Pewnie można by to odnieść do każdej z nas, bo nawet jeśli mąż jest dostepny, to każda z nas pewnie najbardziej liczy na siebie. Nie ma to, jak samemu zrobić daną rzecz... przynajmniej ja tak mam... ;D
A zima daje nam się we znaki w tym roku wyjątkowo. Ja mam już dosyć... Tęsknie za słońcem i ciepłem... spacerem po parku lub pracą w ogrodzie. Nawet wymyśliłam sobie pewną zmianę i nie mogę się doczekać, kiedy ją zrealizuję. Trawa za oknem zamiast śniegu wpływa na mnie optymistycznie.
Ja też czasami zostaje w domu sama z dziećmi. Wiem, że to nie jest łatwe. Pamiętam, że jednego razu, kiedy Sebastian miał 1,5 roku byłam zdana tylko na siebie, a sytuacja źle wyglądała. Sebastian rozchorował się bardzo poważnie, nawet lekarz nie był pewien co mu dolega. Skończyło się na tym, że musiałam jeździć z nim na zastrzyki do szpitala. Całe szczęście, że mąż zostawił mi samochód. :
Zresztą teraz chwilowe samotne macierzyństwo mnie nie przeraża. Kiedy dzieci były mniejsze miałam większe obawy. Szczególnie pierwszy rok dziecka działa na mnie lękliwie...
Wydaje mi się, że kobiety (większość) w ogóle są tak skonstruowane, żeby zawsze dać sobie radę. Jesteśmy mniejsze, słabsze itp, ale tylko fizycznie. Psychicznie jesteśmy o wiele silniejsze nim nam się wydaje...
przepraszam za ten wykład... tak mnie jakoś natchnęło...
Pewnie można by to odnieść do każdej z nas, bo nawet jeśli mąż jest dostepny, to każda z nas pewnie najbardziej liczy na siebie. Nie ma to, jak samemu zrobić daną rzecz... przynajmniej ja tak mam... ;D
A zima daje nam się we znaki w tym roku wyjątkowo. Ja mam już dosyć... Tęsknie za słońcem i ciepłem... spacerem po parku lub pracą w ogrodzie. Nawet wymyśliłam sobie pewną zmianę i nie mogę się doczekać, kiedy ją zrealizuję. Trawa za oknem zamiast śniegu wpływa na mnie optymistycznie.
Ja też czasami zostaje w domu sama z dziećmi. Wiem, że to nie jest łatwe. Pamiętam, że jednego razu, kiedy Sebastian miał 1,5 roku byłam zdana tylko na siebie, a sytuacja źle wyglądała. Sebastian rozchorował się bardzo poważnie, nawet lekarz nie był pewien co mu dolega. Skończyło się na tym, że musiałam jeździć z nim na zastrzyki do szpitala. Całe szczęście, że mąż zostawił mi samochód. :
Zresztą teraz chwilowe samotne macierzyństwo mnie nie przeraża. Kiedy dzieci były mniejsze miałam większe obawy. Szczególnie pierwszy rok dziecka działa na mnie lękliwie...
Wydaje mi się, że kobiety (większość) w ogóle są tak skonstruowane, żeby zawsze dać sobie radę. Jesteśmy mniejsze, słabsze itp, ale tylko fizycznie. Psychicznie jesteśmy o wiele silniejsze nim nam się wydaje...
przepraszam za ten wykład... tak mnie jakoś natchnęło...
Podziel się: