reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

Ewcik to ta odjazdowa fryzura? może pokażesz więcej? Co do zwierzaków, to u nas nie ma amatorw, Alex ma bardzo silną alergię na sierść, mój maż mniej ale też, a ja raczej wolę zwierzaki na wolności niż w małym mieszkaniu, ale Skuter piękny!

reklama
Pokażę więcej, jak uda mi się zrobić jakieś ładne zdjęcie. Te ostatnie wyszły jakieś takie nieciekawe...

EWCIK100, z niecierpliwością czekam na zdjęcie... ;)

Właśnie przed chwilą Patryk pojechał do teatru. 4 godziny spokoju w domu. Ostatnie 3 dni dały mi się we znaki. Rekolekcje trwają godzinę, a reszte dnia muszę panować nad dwoma żywiołami, aby mi domu nie zdemolowali. ::) Czasami udaje mi się zorganizować dla nich spokojną zabawę, ale szybko sie nudzą... ::)

No właśnie nie ma... ::) Od poniedziałku Patryk jest w domu i tylko na godzinę jeździ na mszę z rekolekcjami. Cały dzień w domu to dla niego za dużo, rogi mu rosną. Dzisiaj teatr, a jutro już normalnie szkoła... ;D

To Kajtek byłby szczęśliwy! U nas w szkole nie ma rekolekcji. Ale już za parę dni będzie miał "rekolekcje" na stoku ;).

Patryk wrócił w teatru zadowolony. "Pinokio" bardzo mu się podobał, a na pamiątkę dostał czerwony długi nos na gumce. Powiedziałam, że będę mu zakładać ten nos, jak będzie kłamał. ;D
Dzisiaj normalny dzień szkoły. Cały tydzień szybko nam zleciał.
Do Świąt zostały dwa tygodnie. Porządki już zrobione ??? Ja dopiero się za nie zabieram.  ;)

Ja z porządkami nie szaleję, zresztą sama się nie wyrabiam. Generalnie robie wszystko na bieżąco, ostatnio byly porządki w szafkach w kuchni. Niestety, wysługuje sie siłą najemną, bo i tak z całym domem bym sobie nie poradziła ;). Do okien mam dwoch rosłych panów, bo żadna kobieta nie dałaby sobie rady z okienkiem 4 x 4 m. ;D
U nas od wczoraj lekki młyn, bo chłopaki robią ostatnie zakupy i jest mnóstwo spraw do załatwienia. Jak męża nie ma w pracy cały tydzień, to musi wcześniej wszystko "poustawiać". W związku z tym nerwówa, latanie, bieganie. Ja też musiałam się wczoraj wybrac na większe zakupy, bo musiałam sobie zrobić zapasy na cały tydzień. O tej porze roku pogoda może uniemożliwić mi wychodzenie z małym z domu nawet przez tydzień (jak się rozpada), a przecież muszę coś jeść! ;)

reklama
EWCIK100, przygotowujesz się, jak do klęski zywiołowej... ;)
Ale bardzo dobrze Cię rozumiem... :)
Zostajesz sama z maleństwem, musisz być przygotowana na każdą ewentualność.
Mam pytanie, nie boisz się sama zostać w domu przez tydzień ??? Chodzi mi o złodziei i te sprawy ??? Ja tylko raz sama spałam w naszym domu i przez całą noc oka nie zmrużyłam... :-[

Do góry