reklama
A
Agnexx
Gość
Patryk już wie skąd się biorą prezenty, ale też chce wierzyć w św. Mikołaja. List już napisany... Myślę, że dla dziecka to przyjemna świadomość, że prezenty przynosi Mikołaj, a nie rodzice. Niestety z tego się wyrasta... :
A u nas dzisiaj dyskoteka andżejkowa. Patryk już wczoraj był podekscytowany... 8)
Edzia fajna ta fotka w awatarze...
EWCIK100, a co Ty masz na tym zdjęciu przy pasku Kajtka ???
A u nas dzisiaj dyskoteka andżejkowa. Patryk już wczoraj był podekscytowany... 8)
Edzia fajna ta fotka w awatarze...
EWCIK100, a co Ty masz na tym zdjęciu przy pasku Kajtka ???
EWCIK100
Fanka BB :)
Agnexx, to jest taki maszkaron, w środku był lizak czy jakieś cukierki. Kajtek ma całą kolekcję takich cudaków na biurku. To zdjęcie zostało wstawione na jego prośbę. Jak mu się znudzi, to damy jakieś normalne.
Na razie nic nie słyszałam o Andżejkach, ale to jeszcze tydzień. Pewnie coś zorganizują. Kajtek właśnie skończył pisać sprawdzian z angielskiego (w końcu okazało się, że to dzisiaj). Ciekawa jestem jak mu poszło, ale pewnie, jak wroci ze szkoły, to i tak niczego nie będzie pamiętał.
A tu urodziny Kajtka w wersji dla rodziny i znajomych
Na razie nic nie słyszałam o Andżejkach, ale to jeszcze tydzień. Pewnie coś zorganizują. Kajtek właśnie skończył pisać sprawdzian z angielskiego (w końcu okazało się, że to dzisiaj). Ciekawa jestem jak mu poszło, ale pewnie, jak wroci ze szkoły, to i tak niczego nie będzie pamiętał.
A tu urodziny Kajtka w wersji dla rodziny i znajomych
A
Agnexx
Gość
Szczerze mówiąc to podoba mi się ten maszkaron... a znając nasze dzieci, to nie dziwię się, że Kajtkowi zależało, aby właśnie on zagościł na jego miesjcu...
Patryk wczoraj przyszedł ze szkoły z nastepną piątką, ale na pytanie za co ??? nie potrafił odpowiedzieć... : Nie wiem, jak on może dostawać piątki z tak krótką pamięcią, chyba brakuje mu lecytyny...
Patryk wczoraj przyszedł ze szkoły z nastepną piątką, ale na pytanie za co ??? nie potrafił odpowiedzieć... : Nie wiem, jak on może dostawać piątki z tak krótką pamięcią, chyba brakuje mu lecytyny...
A
Agnexx
Gość
hej hej!!!
Jest tu kto ???
Jesteśmy po dyskotece. Podobno było fajnie... :laugh: Patryk wrócił bardzo zadowolony... :laugh:
Wczoraj pokazał mi swój zeszyt, a tam.............. ortografia... Zaczęło się...
Jest tu kto ???
Jesteśmy po dyskotece. Podobno było fajnie... :laugh: Patryk wrócił bardzo zadowolony... :laugh:
Wczoraj pokazał mi swój zeszyt, a tam.............. ortografia... Zaczęło się...
EWCIK100
Ortografia - coś strasznego. My też walczymy cały czas. Kajtek potrafi zapisać całą stronę jednym wyrazem, a i tak po godzinie pisząc od nowa, znowu robi błąd.
Sprawdzian z angielskiego podobno napisał dobrze. Jutro chyba będą wyniki. Moźe będzie znowu różowa kartka? Do tej pory wszystkie sprawdziany z angielskiego pisał na różową kartkę. Żeby tak dobrze szło mu z polską ortografią. W angielskim nie robi byków. :laugh:
U Kajtka w szkole nie ma ocen. Są różowe kartki czyli wyróżnienia za bardzo dobrą pracę i żółte kartki czyli rodzaj kary (najpierw jest uwaga,a jak nie pomaga to żółta kartka).
Sprawdzian z angielskiego podobno napisał dobrze. Jutro chyba będą wyniki. Moźe będzie znowu różowa kartka? Do tej pory wszystkie sprawdziany z angielskiego pisał na różową kartkę. Żeby tak dobrze szło mu z polską ortografią. W angielskim nie robi byków. :laugh:
U Kajtka w szkole nie ma ocen. Są różowe kartki czyli wyróżnienia za bardzo dobrą pracę i żółte kartki czyli rodzaj kary (najpierw jest uwaga,a jak nie pomaga to żółta kartka).
A
Agnexx
Gość
U nas też nie ma ocen, tylko są punkty, ale na tej samej zasadzie co oceny - 5pkt to ocena piątka. Na początku były sowy, nauczycielka wlepiała znaczek sowy do zeszytu za ładnie zrobione zadanie.
Patryk poznał wczoraj pierwszą zasadę ortograficzną, że ów np. nalesników pisze się ó. Nie wiem na ile to zapamięta. :
Kiedy patrzę na zmagania mojego syna z ortografią, stwierdzam, że język polski jest naprawdę trudny...
Patryk poznał wczoraj pierwszą zasadę ortograficzną, że ów np. nalesników pisze się ó. Nie wiem na ile to zapamięta. :
Kiedy patrzę na zmagania mojego syna z ortografią, stwierdzam, że język polski jest naprawdę trudny...
EWCIK100
Oj,trudny, trudny. Cos o tym wiem!!!
Teraz, w dobie kultury obrazkowej i upraszczania języka (chociażby sms czy język internetowy - już wyróżnia sie takie kategorie), trudno zmotywować dzieci do nauki. One nie bardzo widzą sens tego wszystkiego, skoro można posługiwać się pisownią bez np, znaków diakrytycznych.
Niedawno Kajtek wszedł na forum CyberMuchy - tragedia , co te dzieciaki tam wypisują i w jakiej formie. Byłam w szoku. I do tego, co za słownictwo.
Teraz, w dobie kultury obrazkowej i upraszczania języka (chociażby sms czy język internetowy - już wyróżnia sie takie kategorie), trudno zmotywować dzieci do nauki. One nie bardzo widzą sens tego wszystkiego, skoro można posługiwać się pisownią bez np, znaków diakrytycznych.
Niedawno Kajtek wszedł na forum CyberMuchy - tragedia , co te dzieciaki tam wypisują i w jakiej formie. Byłam w szoku. I do tego, co za słownictwo.
A
Agnexx
Gość
Patryk tez wchodzi na to forum i udziela się w rozmowach, ale proszę go, żeby przed wysłaniem wiadomości mnie zawołał, abym sprawdziła pisownię. Dzięki temu nabiera też doświadczenia w pisaniu poprawną polszczyzną.EWCIK100 pisze:... Niedawno Kajtek wszedł na forum CyberMuchy - tragedia , co te dzieciaki tam wypisują i w jakiej formie. Byłam w szoku. I do tego, co za słownictwo.
reklama
EWCIK100
Kajtek na razie nie udziela się internetowo. Tym bardziej, że komputer ma tylko w piątek, więc szkoda mu czasu. Cały tydzień obmyśla sobie, w co będzie grał i czeka, czeka, czeka...
Stronka Kajciowej szkółki: http://www.tak.opole.pl/
Stronka Kajciowej szkółki: http://www.tak.opole.pl/
Podziel się: