reklama
mala monis
Fanka BB :)
Ja również pytanie dotyczące kupek. od paru dni karmię wyłącznie piersią i nasze kupki zmieniły kolor. napiszcie mi proszę jaki powinien byc prawidłowy kolor. do wczoraj były z częstotliwością nawet co dwie godziny, od wczoraj może 3 lub cztery dziennie. była u nas położna przed godziną, wpadła jak po ogien, była raptem 10 minut, o nic nie zdążyłam zapytac, a sama tez się zbytnio nie interesowała.
No i czym traktowac potówki na twarzy? woda przegotowana czy cos jescze? pytam, bo właściwie wszystkie jesteście bardziej bogate w doświadczenia o kilka tygodni....
No i czym traktowac potówki na twarzy? woda przegotowana czy cos jescze? pytam, bo właściwie wszystkie jesteście bardziej bogate w doświadczenia o kilka tygodni....
hej na potówki woda z sodą oczyszczoną. NA pol szklanki plaską lyzeczkę... ale dobrze nie pamietam poczytaj w necie o tym spodobie. Nam przeszly po oliatum kapiele i takie moczenie w tym pieluchy i pieluchą przecieranie cialka i buziaczka. Spróbuj.
A co do kupek u mnie bylo ich duzo i tez tylko na piersi jestem ale sa rzadkie i kolor żóltawy pomarańcz zależy ile marchwi zjem lub zielone jak boli brzuszek lub nowa rzecz wprowadzona do manu
A co do kupek u mnie bylo ich duzo i tez tylko na piersi jestem ale sa rzadkie i kolor żóltawy pomarańcz zależy ile marchwi zjem lub zielone jak boli brzuszek lub nowa rzecz wprowadzona do manu
elżbieta79
mama Paulinki i Majeczki
Nam na potówki pomógł krochmal. Ugotuj niewielką ilość krochmalu i przecieraj potówki kilka razy dziennie. Można również dziecko wykąpać w krochmalu jak potówki są na całym ciałku. U Majki były tylko na buziaczku. Po 2 dniach stosowania krochmalu wszystkie zniknęły.
Veronique1986
Chcialam sie zapytać doswiadczonych mam ... otoz Waldi ... chyba przyzwyczail sie do noszena niestety fakt zasypia w swoim lozeczku w nocy niema problemu ale za to w dzien jest koszmar na rekach sie uspokaja w momencie kiedy klade do lozeczka RYK ...
Co ja mam zrobic ... z tego co wiem no nie moge zostawic go az " sie wyplacze" bo boje sie ze cos mu sie stanie albo ... dostanie przeplukliny ...
Wiem ze nic mu nie jest bo jest najedzony przewiniety... ma sucho wiec nie wiem dlaczego placze...
Na przyklad teraz walczyl od 14 ... do teraz.. ryk... kladlam go do lozeczka RYK biore cisza klade Ryk biore Cisza klade Ryk biore Cisza ... az w koncu sie tak wkorzylam ze wzielam go i polozylam do nosidelka ... zasnal ...
I moje drugie pytanie ... moze glupote robilam ale jak zasypia w kolysce czy mam go w niej zostawic ? Albo jak zasnie w wozku nie przenosic go ? Bo ja czesto tak robilam ze go przenosilam i wybudzal sie
Co ja mam zrobic ... z tego co wiem no nie moge zostawic go az " sie wyplacze" bo boje sie ze cos mu sie stanie albo ... dostanie przeplukliny ...
Wiem ze nic mu nie jest bo jest najedzony przewiniety... ma sucho wiec nie wiem dlaczego placze...
Na przyklad teraz walczyl od 14 ... do teraz.. ryk... kladlam go do lozeczka RYK biore cisza klade Ryk biore Cisza klade Ryk biore Cisza ... az w koncu sie tak wkorzylam ze wzielam go i polozylam do nosidelka ... zasnal ...
I moje drugie pytanie ... moze glupote robilam ale jak zasypia w kolysce czy mam go w niej zostawic ? Albo jak zasnie w wozku nie przenosic go ? Bo ja czesto tak robilam ze go przenosilam i wybudzal sie
konwalianka
Mały bąbelek
ja nie przenoszę jak mały zaśnie czy to w bujaku/leżaku czy wózku czy nawet foteliku.. wyjątek stanowi sytuacja z fotelikiem, jeśli w nim siedzi dłużej niż 3h, bo to kiepskie dla kręgosłupa.. swoja droga moj malec tez ostatnio nauczył się zasypiać na rekach..
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Veronika - polecam książke "Każde dziecko może nauczyć się spać" i Tracy Hogg - "Język niemowląt". W zasadzie każda młoda mama powinna je przeczytać. Zamawiaj na Allegro i w poniedziałek będziesz o niebo mądrzejsza! Waldi jest za malutki na "rozdziadowanie" - on bardzo potrzebuje Twojej bliskości. Kiedy jak nie teraz? Moja Majka już się nie chce przytulać.....korzystaj ;-)
Veronique1986
Kasiulka dziekuje Tobie z calego serca zamowie tę ksiazke... tesciowa mnie staraszy ze jak teraz go tak tule i nosze to sie przyzwyczai i nie bedzie chcal w ogole w lozeczku zasypiac i dzisiaj i wczoraj sie przestraszylam w dzien jest trauma jak sie go nie buja ... ani ... nie nosi to ani mowy o tym zeby poszedl do lozeczka a jak lezy w kolysce ... i juz sie nie buja to zaraz oczy otwiera i ryk ....
JEsli tak piszesz ja myslalam ze on juz taki cwany jest ze... se przyzwyczail... do tego i wymusza
JEsli tak piszesz ja myslalam ze on juz taki cwany jest ze... se przyzwyczail... do tego i wymusza
reklama
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Kasiulka dziekuje Tobie z calego serca zamowie tę ksiazke... tesciowa mnie staraszy ze jak teraz go tak tule i nosze to sie przyzwyczai i nie bedzie chcal w ogole w lozeczku zasypiac i dzisiaj i wczoraj sie przestraszylam w dzien jest trauma jak sie go nie buja ... ani ... nie nosi to ani mowy o tym zeby poszedl do lozeczka a jak lezy w kolysce ... i juz sie nie buja to zaraz oczy otwiera i ryk ....
Owszem, trzeba dzieci nauczyć samodzielnego zasypiania, nie przyzwyczajać do bujania, ale przede wszystkim trzeba maluszka przytulać. Nie martw się i nie słuchaj głupich tekstów teściowej. Następnym razem uśmiechnij się do niej i podziękuj, że tak się o Was troszczy ;-) Popisałabym Ci więcej, ale mała się budzi. Nie martw się, maluszek BARDZO Cię potrzebuje i dobrze że go przytulasz. A ma jeszcze czas żeby się nauczyć samemu zasypiać, dasz radę. I zamów obie książki - warte przeczytania :-)