reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy o maluchach. Rady i Porady

reklama
Madzia, odnosnie chust?

Z tego co juz wyczytalam to dla takich malenstw jak nasze proponuje sie chusty elastyczne, bo po 1 latwiej je wiazac, po 2 dostosowuja sie do naturalnych krzywizn noworodka, tylko wszedzie polecaja zeby wiazac chuste tak zeby maluch lezal do 3 mies, zeby go jedak nie pionizowac.

Chusty tkane sa dla starszych dzieci, wytrzymuja wieksze ciezary, ale trudniejsze sa w obsludze, dla wprawionych chustowych rodzicow ;-)

Nosidelka tak jak pisalam wszedzie polecaja od 3 mies zycia, kiey maluch trzyma juz pewniej głwke

Jeszcze sa nosidla mei tai, to takie polaczenie nosidelka i chusty, tez dlavstarszych dzieci, ale na to chyba sie szarpne. Rewelacyjne zeby szybko zapakowac dzieciaka np przed sklepem, bez obwiazywania ;-)

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o chuste, to ja najpierw pożyczyłam od kuzynki sprawdzić jak mi pójdzie wiązanie, no i z tym nie było aż tak tragicznie, ale cały czas miałam stres, że coś źle zawiązałam i mi Dawidek wypadnie, więc zdecydowałam się na nosidełko, kupiłam nosidełko Synergy BabyBjorn, jest rewelacyjne, mogę polecić z czystym sumieniem :)

Ostatnia edycja:
Corin ta chusta co znalazłaś wygląda na prawdę fajnie, ale z tego co wyczytałam to jest dopiero dla dzieci które już same siedzą...

Tak, Corin, pisałam o nim na wątku dotyczącym tego, co możemy polecić lub odradzic. Wybrałam je właśnie dlatego, ze ono ma podtrzymywanie do główki, głupio to brzmi, ale nie wiem jak to określić inaczej;) nosilam już w nim Dawidka

Corin, to dobra cena, ja placilam 600 z nakladkami. Ja jestem bardzo zadowolona. Mega plusem jest tez materiał z jakiego jest wykonane, mi sie Dawidek w nim nie poci.

reklama
Zgadzam sie z Psota, z czystym sumieniem polecam nosidelko BabyBjorn. Wg producenta mozna w nim nosic malenstwo juz od pierwszego miesiaca, z resza dostosowuje sie wymiar "siedziska" wg wzrostu dziecka i najnizsza miara oznaczona na nosidelku to 56 cm. Sprawdza sie naprawde super bo jest tez wygodne dla rodzica, szelki ma odpowiednio szerokie wiec nic sie nie wbija w plecy no i nie opada w trakcie chodzenia. Moj maly ma nieco ponad miesiac i juz go w nim nosilismy kilka razy.

Do góry