reklama
Corin
Mama Trójki :)
Madzia, odnosnie chust?
Z tego co juz wyczytalam to dla takich malenstw jak nasze proponuje sie chusty elastyczne, bo po 1 latwiej je wiazac, po 2 dostosowuja sie do naturalnych krzywizn noworodka, tylko wszedzie polecaja zeby wiazac chuste tak zeby maluch lezal do 3 mies, zeby go jedak nie pionizowac.
Chusty tkane sa dla starszych dzieci, wytrzymuja wieksze ciezary, ale trudniejsze sa w obsludze, dla wprawionych chustowych rodzicow ;-)
Nosidelka tak jak pisalam wszedzie polecaja od 3 mies zycia, kiey maluch trzyma juz pewniej głwke
Jeszcze sa nosidla mei tai, to takie polaczenie nosidelka i chusty, tez dlavstarszych dzieci, ale na to chyba sie szarpne. Rewelacyjne zeby szybko zapakowac dzieciaka np przed sklepem, bez obwiazywania ;-)
Z tego co juz wyczytalam to dla takich malenstw jak nasze proponuje sie chusty elastyczne, bo po 1 latwiej je wiazac, po 2 dostosowuja sie do naturalnych krzywizn noworodka, tylko wszedzie polecaja zeby wiazac chuste tak zeby maluch lezal do 3 mies, zeby go jedak nie pionizowac.
Chusty tkane sa dla starszych dzieci, wytrzymuja wieksze ciezary, ale trudniejsze sa w obsludze, dla wprawionych chustowych rodzicow ;-)
Nosidelka tak jak pisalam wszedzie polecaja od 3 mies zycia, kiey maluch trzyma juz pewniej głwke
Jeszcze sa nosidla mei tai, to takie polaczenie nosidelka i chusty, tez dlavstarszych dzieci, ale na to chyba sie szarpne. Rewelacyjne zeby szybko zapakowac dzieciaka np przed sklepem, bez obwiazywania ;-)
Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o chuste, to ja najpierw pożyczyłam od kuzynki sprawdzić jak mi pójdzie wiązanie, no i z tym nie było aż tak tragicznie, ale cały czas miałam stres, że coś źle zawiązałam i mi Dawidek wypadnie, więc zdecydowałam się na nosidełko, kupiłam nosidełko Synergy BabyBjorn, jest rewelacyjne, mogę polecić z czystym sumieniem
Ostatnia edycja:
Corin
Psotka, ogladalam te nosidelka, juz je wczesniej polecalas, tylko cena mnie powala :-( nosisz Dawidka juz w nim?
Tak, Corin, pisałam o nim na wątku dotyczącym tego, co możemy polecić lub odradzic. Wybrałam je właśnie dlatego, ze ono ma podtrzymywanie do główki, głupio to brzmi, ale nie wiem jak to określić inaczej nosilam już w nim Dawidka
Corin
Corin ta chusta co znalazłaś wygląda na prawdę fajnie, ale z tego co wyczytałam to jest dopiero dla dzieci które już same siedzą...
Tak, pisalam, to jest dla dzieci starszych
Kurcze psota, znalazlam na allu za 350 podobno nowka. Waham sie jeszcze.
Corin
A jakie nakladki?
reklama
Zgadzam sie z Psota, z czystym sumieniem polecam nosidelko BabyBjorn. Wg producenta mozna w nim nosic malenstwo juz od pierwszego miesiaca, z resza dostosowuje sie wymiar "siedziska" wg wzrostu dziecka i najnizsza miara oznaczona na nosidelku to 56 cm. Sprawdza sie naprawde super bo jest tez wygodne dla rodzica, szelki ma odpowiednio szerokie wiec nic sie nie wbija w plecy no i nie opada w trakcie chodzenia. Moj maly ma nieco ponad miesiac i juz go w nim nosilismy kilka razy.