reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

nie znam się na mleku podaje swojemu tylko cyca czasem wodę przegotowaną albo herbatkę hipp rumiankową na przemian z koperkową ale tylko w upały

mój się przewraca sam na boczki obraca się o 180 i 360stopni jak ma o co nogi zaprzeć, najczęściej akrobacje w łóżeczku wyczynia :-) coraz częściej przekręca się z pleców na brzuszek z powrotem jeszcze nie potrafi, rwie się do siadania, jak go trzymam na kolanach to się podciąga to samo w foteliku samochodowym

dziś wyciągnęłam spacerówkę do przymiarki i jednak jeszcze troszkę poczekamy z nią mały jakoś się denerwował pasami, w dodatku mniej widział w pozycji leżącej niż z gondoli bo nasza spacerówka w pozycji leżącej jest dość zabudowana :sorry:, a w gondoli mamy parasolkę więc budy nie rozstawiam i mały ma przez to więcej przestrzeni

a dla cioteczek chichoty do brody taty :laugh2:
[video=youtube_share;5s_Axaa0o9A]http://youtu.be/5s_Axaa0o9A[/video]

reklama
pinula ja bym się nie spieszyła za słoiczkami, jesli nie ma wskazań ani nie musisz, a mały ładnie przybiera to dalej podawaj mleko, dzieci karmione mm ekspozycję na gluten wg nowych wskazań mają dopiero po 6 miesiącu, więc nie ma potrzeby wcześniejszego wprowadzania warzywek ( na cycu wg aktualnych wskazań 5-6 mies ekspozycja na gluten - kasza manna w jarzynce lub na wodzie)

kadza ja bym na brzuszkowe problemy nie wprowadzała stałych pokarmów, możesz osiągnąć odwrotny skutek, pewnie te problemy to niedojrzałość układu pokarmowego szeroko pojęta a stałe pokarmy na pewno tego stanu nie poprawią

Mini nasza Mania też domatorka, może nie płacze poza domem, ale jak tylko wracamy do naszego mieszkania to banan na twarzy jest przeogromny, a poza domem taka zdystansowana troszkę:)

anula filmik się nie otwiera - materiał prywatny jest napisane, ale zdjęcie pierwsze z filmiku pięknie zapowiada resztę:)

Kadza a zmiana kupki wiąże się z bólem brzuszka ??
anula mi też się filmik nie otwiera :sorry:

Amandla ja liczę na to że jak Dusia będzie siedzieć i jeść np chrupki kukurydziane to spacery staną się przyjemnością :-D bo teraz to masakra jakaś ....

Jak ubieracie na noc smyki ?? Bo ja już sama nie wiem co mam robić, upał u nas w sypialni taki że ciężko zasnąć ale boje się że nad ranem będzie chłodno :sorry:...

PS :Mój synek mnie dziś powalił na łopatki ,powiedział mi :
-mamo ja Cię tak kocham że chyba umrę z tego zakochania :-D

Pinula na początek podajesz trzy -cztery łyżeczki nie cały słój :-D
i zacznij sobie od tych małych jednoskładnikowych :tak:

<B> kadza </b> a jakie te problemy z kupa macie? Bo ja jak całkiem skończyłam podawać moje mleko to zaczęły się problemy. Kupa była raz na parę dni brzydka zielona. Teraz rano przez karmieniem po całej nocy daje Jasiowi do picia na czczo wodę luz herbatę rumiankową później mleko i zazwyczaj niedługo po karmienit jest kupa!
Poza tym sama nie wiem jak z tymi

pinula ja zaczęłam od marchewki, przez 5 dni, jutro idzie dynia z ziemniaczkiem, tez polecam pojedynczo wprowadzac jednoskładnikowe słoiczki po łyżeczce tak jak Mini pisze

Mini ja ubieram w bodziak z krótkimi rekawkami i przykrywam pieluszką

anula a przykrywasz czymś czy śpi w samym bodziaku ???
Filmik mi się coś wiesza i dzwięku nie mam , i nie wiem czy to mój komp czy nie :eek:

w sumie to dziwne jest bo raz jest ok robi kupke normalnie przez kilka dni a po tygodniu dwóch pręzy sie płacz zanim zrobi kupe to sie ojojczy nieziemsko. to nawet nie można do kolki zaliczyc chyba bo pokrzyczy z 5-10 minut i cisza i to w nieregularnych godzinach więc to chyba od tych gazów ale jak je zlikwidowac , daje jej espumisan niewiem czy jest cos jeszcze.

reklama
kadza skoro są to sporadyczne przypadki to ja bym co chwilkę nie zmieniała mleka :sorry: kup jej probiotyk np lakcid i podawaj przez tydzień ...

Do góry