reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej.
Melduję tylko, że u nas ok - w najbliższym czasie raczej mnie nie będzie na forum; muszę poogarniać parę spraw - zamelduję się, jak będzie więcej czasu (mam nadzieję, że uda mi się w międzyczasie chociaż pobieżnie Was czytać, bo jak mi przyjdzie nadrobić potem 40 stron to chyba nie podołam).
Miejcie się dobrze - buziaczki dla Was i dzieciaczków :-)

reklama
vill- witaj, mam nadzieje ze RAfałek był grzeczny z babcia A ty się wybawiłaś i wytańczyłaś:-)

Atomówka- ah rower. Uwielbiam jazdę na rowerze:-) Od wrześńia będę jezdzić do pracy:-)

Agusia - ja mam w srode szczepienie - 6 w 1 i Men C. Już się boję

mini- twokj syn jest niesamowity:-)

Angel- to wszytko zalezy od ciebie, Ale mi się też wydaje ze skoro przybiera na wadze to twoje mleko wystarcza póki co. JA bym chciała do 6 mieisiaca tylko cyca, ale ze wracam do pracy we wrzesniu to chce wprowdzić w polowie sierpnia.

Angel- my do spania ubieramy tylko pajacyk i przykrywamy kocykiem. Mój tez uwielbia akrobacje w powietrzu.

Anula - super pogawedka taty z synkiem

No to dzień dobry:-) Ja już w salonie wcinam śniadanie, mąż z małym jeszcze w łóżku. Byliśmy wczoraj u znajomych wrocilsimy dopiero o połnocy. Myslalam ze jakoś dłuzej mi pospi, bo karmilam go 00:15, a on pobudka 3:30 cyc i okolo 6:30 znowu lekke pobudka, ale tym razem marudzil przez sen. Ale teraz spi wiec jest ok:-)

hEJO :)
My po szczepieniu wazymy 6500g jestem w szoku w porownaniu z tym jak sie urodzil i wazyl 3050g:-)
Oczywiscie dziecko zaplakalo tylko przy wbiciu igly za to matka wariatka wyla jak glupia dobrze ze panie w przychodni znajome to se nie pomyslaly o mnie czegos:-D:-D:-D:-D

Na dworze masakra ja nie wiem najlepiej w domu siedziec bo na dworze sie nie da nawet w cieniu ukrop....

Tunia kawał chłopa! Ale nadrobil ... Szok ;-) super mam nadzieje ze ci nie zagoraczkuje po szczepieniu

Mu dziś gruźlicę szczepimy i Kevina i Alexa ... Ale będę miała wesoło ;(
Może zwaze kluske, bo sama jestem ciekawa ile on waży
Wyglada jak pól roczne dziecko , tak jak twój Dorianek Angel siadać na każdym kroku ... Śpiewa, gada , piszczy gę-ga ;-)

Vill- czekamy , walcz i wracaj do nas szybko ;-)

Na zdjęciu Alex próbuje wstać i wyjść ;-)

Kadza kup lepiej lacidofil bo lakcid ma mało szczepów bakteri. Lacidofil wysyp z kapsułki do mleka albo odrobiny wody i daj dziecku.
U mnie jak trzymam jasia na kolanach to też jak go o siebie oprę to sam się ciągnie do siadania
Z ubieraniem na noc to mój Jaś ma jak grzes Kasiulki śpi w śpiwórku i body! Jak go przykryje pieluszka to tak macha nogami że pieluszka zaraz jest na buzi a nogi gołe! W ciągu dnia natomiast ma sama koszulkę która sobie podciaga i się wietrzy! I czasem pampers ale wolimy bez niego
Miotlica my jesteśmy tylko na mm ją dopajam woda albo herbata rumiankową ale w te upały to mi wciąga nawet 200 ml w ciągu dnia. Na początku też nie chciał pić ale jak ze względu na kupy zaczęłam mu dawać pić przed jedzeniem to wypijaj więcej i się do tego przyzwyczaił i teraz chętnie pije między karmieniami a mleka też wciąga tyle ile trzeba a czasem nawet więcej! Ze względu na to właśnie zastanawiam się nad słoiczkami ale chyba pozostanę wierna zasadzim że lepiej później niż za wcześnie
Wczoraj ucieło mi posta nie wiem dlaczego!
U mnie na poddaszu jest masakra teraz jest 28 stopni a wieczorem to pewnie będzie ze 30 albo i więcej! Chyba zainwestuje w przenośny klimatyzator!
My z jasiem dzisiaj będziemy wycinać winietki dla gości na sobotnie wesele brata!
Napisałam elaborat idę więc coś robić

hej wszystkim.. my dziś tez idziemy na 2 szczepienie..ciekawe co bedzie..po 1. miał 38.3 temperaturę.. aż się:zawstydzona/y::-( boje..

Uuuu i znowu gorąco zaraz się pakujemy i jedziemy do dziadków na ogródek posiedzieć

Tunia wow to no Kubuś szybciutko podwoił wagę urodzeniową. Mój chyba jeszcze nie, jak byliśmy na ważeniu msc temu to ważył właśnie 6.500 a urodził się 3600

Witam Was po baaaardzo długiej przerwie.

helena83
moja Natalka po każdym szczepieniu miała goraczke, fakt po drugim już nie panikowałam bo wiedziałam co robić. zaopatrz się w czopki i się nie przejmuj, moja pediatra mówi, że to nawet dobrze, że maluch goraczkuje bo widać, że szczepienie robi swoje. pytanko, a szczepisz na pneumokoki????

tunia no to ładnie przybiera i się nie przejmuj ja też mam oczy pełne łez jak moja Misia płacze, na całe szczęście wiem, że jej oglądanie obrazków na ścianach pomaga, więc nikt nie widzi moich łez :tak:.

reklama
Helena nie koniecznie musi goraczkowac , mój Alex po pierwszym 38 i marudny niesamowicie a po drugim nic kompletnie ;-)
Widzę ze fala szczepień ... Wszystkie dzieci biedne bedą ... Poklute ;(((

Do góry