reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej.
Melduję tylko, że u nas ok - w najbliższym czasie raczej mnie nie będzie na forum; muszę poogarniać parę spraw - zamelduję się, jak będzie więcej czasu (mam nadzieję, że uda mi się w międzyczasie chociaż pobieżnie Was czytać, bo jak mi przyjdzie nadrobić potem 40 stron to chyba nie podołam).
Miejcie się dobrze - buziaczki dla Was i dzieciaczków :-)

reklama
vill- witaj, mam nadzieje ze RAfałek był grzeczny z babcia A ty się wybawiłaś i wytańczyłaś:-)

Atomówka- ah rower. Uwielbiam jazdę na rowerze:-) Od wrześńia będę jezdzić do pracy:-)

Agusia - ja mam w srode szczepienie - 6 w 1 i Men C. Już się boję

mini- twokj syn jest niesamowity:-)

Angel- to wszytko zalezy od ciebie, Ale mi się też wydaje ze skoro przybiera na wadze to twoje mleko wystarcza póki co. JA bym chciała do 6 mieisiaca tylko cyca, ale ze wracam do pracy we wrzesniu to chce wprowdzić w polowie sierpnia.

Angel- my do spania ubieramy tylko pajacyk i przykrywamy kocykiem. Mój tez uwielbia akrobacje w powietrzu.

Anula - super pogawedka taty z synkiem

No to dzień dobry:-) Ja już w salonie wcinam śniadanie, mąż z małym jeszcze w łóżku. Byliśmy wczoraj u znajomych wrocilsimy dopiero o połnocy. Myslalam ze jakoś dłuzej mi pospi, bo karmilam go 00:15, a on pobudka 3:30 cyc i okolo 6:30 znowu lekke pobudka, ale tym razem marudzil przez sen. Ale teraz spi wiec jest ok:-)

hEJO :)
My po szczepieniu wazymy 6500g jestem w szoku w porownaniu z tym jak sie urodzil i wazyl 3050g:-)
Oczywiscie dziecko zaplakalo tylko przy wbiciu igly za to matka wariatka wyla jak glupia dobrze ze panie w przychodni znajome to se nie pomyslaly o mnie czegos:-D:-D:-D:-D

Na dworze masakra ja nie wiem najlepiej w domu siedziec bo na dworze sie nie da nawet w cieniu ukrop....

Tunia kawał chłopa! Ale nadrobil ... Szok ;-) super mam nadzieje ze ci nie zagoraczkuje po szczepieniu

Mu dziś gruźlicę szczepimy i Kevina i Alexa ... Ale będę miała wesoło ;(
Może zwaze kluske, bo sama jestem ciekawa ile on waży
Wyglada jak pól roczne dziecko , tak jak twój Dorianek Angel siadać na każdym kroku ... Śpiewa, gada , piszczy gę-ga ;-)

Vill- czekamy , walcz i wracaj do nas szybko ;-)

Na zdjęciu Alex próbuje wstać i wyjść ;-)

Kadza kup lepiej lacidofil bo lakcid ma mało szczepów bakteri. Lacidofil wysyp z kapsułki do mleka albo odrobiny wody i daj dziecku.
U mnie jak trzymam jasia na kolanach to też jak go o siebie oprę to sam się ciągnie do siadania
Z ubieraniem na noc to mój Jaś ma jak grzes Kasiulki śpi w śpiwórku i body! Jak go przykryje pieluszka to tak macha nogami że pieluszka zaraz jest na buzi a nogi gołe! W ciągu dnia natomiast ma sama koszulkę która sobie podciaga i się wietrzy! I czasem pampers ale wolimy bez niego
Miotlica my jesteśmy tylko na mm ją dopajam woda albo herbata rumiankową ale w te upały to mi wciąga nawet 200 ml w ciągu dnia. Na początku też nie chciał pić ale jak ze względu na kupy zaczęłam mu dawać pić przed jedzeniem to wypijaj więcej i się do tego przyzwyczaił i teraz chętnie pije między karmieniami a mleka też wciąga tyle ile trzeba a czasem nawet więcej! Ze względu na to właśnie zastanawiam się nad słoiczkami ale chyba pozostanę wierna zasadzim że lepiej później niż za wcześnie
Wczoraj ucieło mi posta nie wiem dlaczego!
U mnie na poddaszu jest masakra teraz jest 28 stopni a wieczorem to pewnie będzie ze 30 albo i więcej! Chyba zainwestuje w przenośny klimatyzator!
My z jasiem dzisiaj będziemy wycinać winietki dla gości na sobotnie wesele brata!
Napisałam elaborat idę więc coś robić

hej wszystkim.. my dziś tez idziemy na 2 szczepienie..ciekawe co bedzie..po 1. miał 38.3 temperaturę.. aż się:zawstydzona/y::-( boje..

Uuuu i znowu gorąco zaraz się pakujemy i jedziemy do dziadków na ogródek posiedzieć

Tunia wow to no Kubuś szybciutko podwoił wagę urodzeniową. Mój chyba jeszcze nie, jak byliśmy na ważeniu msc temu to ważył właśnie 6.500 a urodził się 3600

Witam Was po baaaardzo długiej przerwie.

helena83
moja Natalka po każdym szczepieniu miała goraczke, fakt po drugim już nie panikowałam bo wiedziałam co robić. zaopatrz się w czopki i się nie przejmuj, moja pediatra mówi, że to nawet dobrze, że maluch goraczkuje bo widać, że szczepienie robi swoje. pytanko, a szczepisz na pneumokoki????

tunia no to ładnie przybiera i się nie przejmuj ja też mam oczy pełne łez jak moja Misia płacze, na całe szczęście wiem, że jej oglądanie obrazków na ścianach pomaga, więc nikt nie widzi moich łez :tak:.

reklama
Helena nie koniecznie musi goraczkowac , mój Alex po pierwszym 38 i marudny niesamowicie a po drugim nic kompletnie ;-)
Widzę ze fala szczepień ... Wszystkie dzieci biedne bedą ... Poklute ;(((

Do góry