reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Stwierdzam że pieluszki tetrowe co teraz sprzedają to lipa po praniu zrobiły się w harmonijkę.I cienkie to takie że szok dla porównania znalazłam jedną po Synku która używana jest do wycierana okien i jest jakościowo o wiele grubsza i po praniu zawsze inna a gdzie te kupione wygotować nie widzę tego rozsypią się.

Dokładnie! Ja mam jeszcze stare pieluchy, w które sama robiłam, używam ich do wycierania włosów i w ogóle porównania nie ma. Te nowe też mi się w harmonijkę złożyły, masakra.

reklama
Monika to zależy jakie kupisz - trzeba patrzeć na gramaturę .
Tylko że te grubsze są automatycznie droższe , a te najtańsze to niestety właśnie takie szmatki :baffled:

Mini - jak ktoś mi da linka gdzie mogę kupić takie dobre to super bo kupiłam w hurtowni dla porównania nowe 10 szt i okazało się lipa a płaciłam za sztukę 3,50 zł (białe)a to hurtownia i pani polecała że dobre i grube grrrrr).I teraz mam 40 sztuk pieluch co pewnie niedługo do okien pójdą bo rozprasować masakra a mam bardzo dobre żelazko a namęczyłam się ehh

Kasiulka Ty to faktycznie szczęściara - chyba w czepku urodzona ;-) Ale to bardzo dobrze - przynajmniej obce Ci narzekanie :-)

monika miałam pisać dokładnie to, co Mini - ja zamawiałam u rp_77, co go dziewczyny polecały; kolor to oczywiście żadna rewelacja (przewidziany do ulewania i tp.), ale wzięłam też 10 szt. podwójnie tkanych i te są całkiem grube jak na moje oko (no, przyznam się, że ostatnia partia, właśnie z tymi pieluchami czeka w pralce na uruchomienie, więc nie wiem jak będzie po praniu) - jak porównuję do tych, które mam, to wydają mi się nawet grubsze.

Tetra - Pieluchy tetrowe 80x80 PODWÓJNIE TKANE (2068650098) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dzięki za słowa otuchy - już ochłonęłam. Ale co prawda, to prawda - chłopy jak małe dzieci - trzeba pilnować na okrągło i we wszytskim. Niezła rozgrzewka...

Znowu robicie mi smaka na sernik (nusia ;-)) - nie mam takich delikatesów, ale zadowolę się twarożkiem na słodko - już robię nalot na lodówkę :cool2:

Vill- ja brałam od niego z nadrukami ale masakra wiec czekam na opinie o tych grubszych.A flanelowe od niego 2 miały skazy i a jedna z innej strony nie podszyta wiec lipa jak dla mnie.Stwierdzam że 5 lat temu nie było tylu cwaniaków i szyli na jakość nie na ilość

Tez siary nie mam.
Ogolnie procz przeziebienia nie jest zle. Ciezko czasem w nocy pozycje znalesc..ale bóli tfu tfu nie mam.. Ani skurczy..
Aczkolwiek po nocy jak wstaje czuje krocze tak jakbym sie ostro poobijala na rowerze :zawstydzona/y: Moze to rozchodzenie sie kosci o ktorym pisalyscie..

Vill ja Ci mówie..są granice.. Temu chłopu pora najwyższa postawić warunki bo to już przestaje być smieszne :wściekła/y:
Nawet przy wpadce przychodzi czas na wydoroślenie i zmiane priorytetów.. a przy planowanym dziecku tak sie zachowywac?! Co on sobie wyobrazal, ze zapyli i jego rola skonczona??
Naprawde szkoda twoich nerwow.. by mu pobłazać!!! Raz i porzadnie sobie do gardeł skoczyc a nie tłumic w sobie i co drugi dzien przezywac od nowa takie nerwy..

Nusia mam takie same, te kolorowe ujdzie, białe beznadziejne, pewnie kiedyś się wymienie
Vill narzekanie mi rzeczywiście obce, ale za to jestem typem, który zamartwia się o wszystko, czy rodzice nie zachorują, czy babci nie jest zimno, że brat za długo pracuje, a jego żona sama itd. itd. Moi rodzice i mąż, śmieją się że ja zawsze muszę się o kogoś martwić

ahahahah... się dzieje widzę:D
a ja Wam napiszę, że...biedne te chłopy czasem :D
Baby są dziwne dopiero:D mówię Wam...
ale ja to mam taki troszkę łeb chłopski...
a i tak uwazam, ze przez to żem baba to dziwaczka:D
Jakieś spięte jestesmy, lubimy wszystko miec zrobione, przygotowane, załatwione..
chłopy to takie wylajtowane bestie:D - "przecież bym to zrobił..." - znane, popularne...:D
czilałcik drogie Panie;p ja to im nawet czasem zazdroszcze takiego beztroskiego myślenia...:D
Ja tam tez nie narzekam mimo, ze mam duze dziecie w domu i trzea 100 razy czasem prosic o cos...
Wolności im dać i zrozumienia, a nie karcer i pokazywanie paluchem co trzeba:p...
eeeeeee....
Babiczki to się wyluzować czasem muszą:D
a jak z chłopem źle to się innego znajduje;p no nie?:D
szkoda zrzędzenia i nerwów...;p
jak facet sam do granic nie dorosnie by je sobie wyznaczyc to zadna baba skutecznie mu ich nie wyznaczy, bo wtedy sie dopiero bunt zaczyna;))))
na miejscu chłopa ....gdybym miala babe....czesto bym powtarzała: "daaaaj żyyyyyyyć.." :D ahaha

robię się tu wyluzowana jak po trawce....
a to dziwne, bo nawet nie wiem jak smakuje. hahaha ;o

Kasiulka -"mam tak samo jak Tyyy..." :D

Ostatnia edycja:
reklama
Już po szkole rodzenia
Dziś uczyliśmy się oddychać, poznawaliśmy techniki relaksu i mieliśmy ćwiczenia
Boziuuu wiecie jak ciężko z tym brzuchem i nogami syna pod żebrami coś zrobić
Sapani murowane, a facety tylko stali jak katy nad Nami hahah

Zmarzłam chyba jak nigdy
Matko niech ta zima się kończy a przynajmniej niech się ociepli troszkę

Czyli co tylko ja mam takie problemy z piersiami ?

M

Do góry