reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam w poniedziałek:)
Lina - ja też zużywam kosmiczne ilości kremu, może te kobitki co im 3 opakowania wystarczają dość oszczędnie się smarują:)
a ja wczoraj odczuwałam z lewej strony w boku straszne kłucie, tak jakbym kolke miała, ale zupełnie z boku brzucha :confused:nie mam pojęcia co to mogło być, mam nadzieję, że się nie powtórzy, czy któraś z Was miała podobną dolegliwość?

reklama
Witam się z rana. ZAraz zapędzam do pracy. U mnie noc jak zwykle spokojnie i przespana. Z rana jak zwykle ciężko wstac. :p
Co do kremów to ja tubkę 200 ml wysmarowałam w miesiąc. Więc nie wiem jak to będzie. Narazie smaruje sie gerberem po 20 zł ale teraz zacznę Elancyl który kosztuje 80 :( i jak mi spasuje to co?? Trzeba będzie 80 zyla grzecznie w ząbki wziąc i isc kupic. Chociaż jeszcze wyprubuje Linomag mama, Bo sprawdzałam i ma bardzo dobry sklad. a nie jest drogi.
Dobra idem do pracy.
Miłego dnia.
Wracam do domku koło 16 :p

Próbuje wstawić suwaczek - próba, sprawdzam :)

Udało się :) Angel dzięki - to dzięki Twoim wcześniejszym objaśnieniom :) :)

Pinula
mustella koło 100 zł kosztuje i ja tak grzecznie co 4-5 tygodni stówka w ząbki i do apteki :-)

witam poniedziałkowo

muszę siedzieć w ciemności,bo naprawiają przy balkonach i w okna zaglądają,a ja nie lubię tego więc zasłony musiałam zawiesić
tak się mi wydaje że czas zapisać się do dentysty bo coś ząbki się odzywają :szok: a myślałam ,że mnie to ominie,ale trzeba bo niedługo jeść nie będę mogła

u nas dzisiaj -8 jest zimno okropnie trzeba iść na miasto i buty dzieciom kupić a niedawno im jesienne kupowałam:szok:

co do kremowania ja się nie kremuje bo i tak już mi to nic nie pomoże,więc nie ma sensu wydawania kasy na kremy,teraz witaminy muszę kupić bo już mi się kończą

miłego dnia życzę

witam w poniedziałek:)
a ja wczoraj odczuwałam z lewej strony w boku straszne kłucie, tak jakbym kolke miała, ale zupełnie z boku brzucha :confused:nie mam pojęcia co to mogło być, mam nadzieję, że się nie powtórzy, czy któraś z Was miała podobną dolegliwość?

ja tak juz kilka razy miałam, czasem jak chodze, czasem jak leżę... z tego co mi się wydaje, to maluch na jakieś nerwy uciska albo wyjątkowo umiejętnie piętę czy łokcia wciska w jakies zakamarki :sorry2: bo u mnie to chwilke trwa i zaraz przechodzi...

No to niexle Wam te kremy schodzą... W poprzedniej ciśży od 3 miesiąca zeszły mi chyba ze 3 opakowania kremu. Teraz może ze 2 zużyję, z tym, że ja mam juz teraz tyle rozstępów, że smaruję się bardziej żeby skóra mnie nie swędziała niż żeby nie miec rozstępów, więc nie zaopatruje się w jakieś super eztra kremy dla ciężarówek ;-)

wcinam śniadanko - dzis nieco później bo rano sobie pospałyśmy z małą :-p aż do 7.30 :rofl2: dziś na obiad fasolka po bretońsku, bo mi wędzona kiełbasa za bardzo z lodówki zalatuje ;-) w planach pranie i prasowanie, ale zobaczymy co z tego mi wyjdzie. No i obiecałam małej, że po południu jakies ciasteczka będziemy robic i musze jakis fajny przepisik znaleźć ;-)

Miłego dnia!

Angel - ślicznie wyglądasz na plaży, czasem są takie dni, ze wszystko przeszkadza.
Mini - dobrze, że dzidziuś się rusza. Nie ma się co tak przejmować każdym odstępstwem od normy. w końcu ciąża to czas takich odstępstw.
Ajako - ja też polecam pastę Meridol. Teraz - na razie - nie mam problemów, ale przy Emilce pomagał mi na krwawiące dziąsła. Też bałam się wtedy jakiejś paradontozy i wypadania zębów.
Amandla - na tym etapie ciąży dzidziusie mają jeszcze dużo miejsca w brzuchu i ciągle zmieniają pozycję, może się lada moment obróci.
Adka - ja pewnie jak zwykle w piątek będę w Wola Parku - ok 16-tej. To musimy się jakoś umówić w konkretnym miejscu.
Vilandra - jak ja lubię zbierać grzyby - oczywiście jak są :)
Lina - ja cały czas używam pierwsze pakowanie Musteli, ale ja mam mały brzuch. Kupiłam w jakiejś aptece na Allegro - za dwie tubki coś ok. 120 zł, czyli wychodzi po 60 zł.

U mnie sobota była koszmarna. Cały dzień bolały mnie plecy - w każdej pozycji, myślałam, ze szału dostanę. W nocy na niedzielę też spać przez nie nie mogłam. Wczoraj było trochę lepiej, a dzisiaj też czuję ból, ale już lekki.
Emilka w końcu poszła do przedszkola dzisiaj - była mega szczęśliwa i emocje ją rozsadzały. Nie mogła usnąć i co chwilę pytała kiedy będzie jutro i mówiła, ze chce, żeby już było.
Jutro do pracy - okropnie mi się nie chce, a jeszcze mąż rano dzwonił, że przez zamknięty most są okropne korki, więc dużo wcześniej trzeba wyjeżdżać rano, z resztą dzisiaj się przekonam wracając z Emilką z przedszkola. Miłego dnia dziewczyny. Ja już jedno pranie zrobiłam, peeling i maseczkę.
Acha - jeszcze pytanie do mam: czy macie nebulizator/inhalator? Ja chcę kupić, ale nie wiem czy zdecydować się na ten, co ma najwięcej opinii w necie, ale jest głośny, czy na taki co ma mało opinii, ale jest cichy...

Czesc dziewczynki:-)
Jem sniadanko i pije kawke, moj poszedl do pracy i jakos mi tak dziwnie przez caly tydzien bylismy razem a teraz jakos tak cicho w domu:-(napisal mi z pracy ze chyba tydzien mu wystarczyl zeby sie odzwyczaic od pracy:-)
Angel cały czas mysle o tym Twoim zdjeciu jest naprawde piekne, jak Ci jeszcze kiedys bedzie zle popatrz na to zdjecie gwarantuje Ci ze Ci minie:-)
Poprosimy wiecej takich zdjec tutaj:-)Pogoda jest tak fantastyczna ze strach z domu wychodzic:-(

Kobiety trzymajcie za mnie kciuki... Idę do lekarza na 14.45 na nieplanowaną wizytę... Od wczoraj okropnie się czuję... Boli mnie brzuch,jakieś żółte upławy, do tego nic nie mogę zjeść bo zaraz oddaję:-(i nie czuję się grypowo,tylko to coś typowo z ciążą..... modlę się żeby z robaczkiem wszystko było dobrze:-( zaraz będę ryczeć... dobrze,że Jagoda chociaż dziś wesoła jest......

reklama
witam sie i ja :) nocka tragiczna przez mojego ukochanego jak pojechal na cpn o 19:30 tak wrocil dopiero o 1 w nocy i oczywiscie musialam zadownic wiec sie stresowalam bolal mnie brzuch i o 1 oczywiscie awantura itd itd potem zasnelam ale co to za spanie cochwile sie budizlam bo mnie bolalo albo sie sikac chcialo :( i o 8 trzeba bylo obudzic synka bo znowu by byly problemu z zasnieciem wieczorem.Dzisiaj rano maz wstal jak gdyby nigdy nic wiec oczywiscie dostal pozadna zjebe nawet mu wygarnelam ze jak mu niezalezy na dziecku to niech mi powie a nie doprowadza mnie do stanu takiego jak wczoraj :( no ale co okazalo sie ze maz 38,4 goraczki wiec ponazekalam podogryzalam mu no ale co dalam mu leki bo jak by sam poszedl to by jeszcze wziol jakies srodki na przeczyszczenie albo cos bo sie niezna za pol godziny mierze znowu temperature 39 C wiec fajnie niejest :( i co jako dobra zona skacze koloniego a powinnam kopnoc w dupe i wyslac tam gdzie wczoraj byl ztym ze ja tak niepotrafie :( ahhh co ja mam ztym moim

Do góry