reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
ahoj Kobitki:)
Angel - super fotka z plaży, wyglądasz uroczo!!!!!! cudnie ci w kolorach jesieni! jak najmniej czerni w ubiorze radzę;)
Mini55 - nie stresuj się na zapas, stres szkodzi dziecku, ja też mam dni, że nie czuje ruchów dziecka, ale następnego dnia już coś delikatnie puka i drapie, grunt to pozytywne myślenie, a co do Twojego pytania, to barwa śluzu też się zmienia, więc nie panikuj, wszystko ma na to wpływ:)
ale za mną łażą takie ciasteczka tłuste niemiłosiernie fornetti truskawkowe, jejuuuu, ale nie złamię się, nie będę tuczyła niuni takimi świństwami ( powiedziała ochoczo wcinając ptasie mleczko)

Ostatnia edycja:
Moje uplawy sa podobne do dziewczyn Mini nie martw sie ja pare dni temu tez mialam wodniste przez jakies dwa dni.
Angel pięknie wygladasz!!!!!!Powalila mnie ta czerwien pieknie Ci w niej:-D

Angel super zdjecie i pogoda dopisala
uplawy tez mam raz wieksze raz mniejsze raz to nawet myslama ,ze sie posiusialam tak troszke.
Dziewczyny pomorzecie mi wstawic suwaczek ,staram sie i mi nie wychodzi...jestem u ustawieniach -sygnatura-to okno takie jak do pisania wstawiam linka z suwaczkiem i nic nie widac pomocy...

Udalo sie hura:)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny , moje upławy przypominają wodę , nie śluz ( do tego mam też mleczną wydzielinkę ale to przy okazji ) ... dlatego trochę się niepokoje , na szczęście dzidziol zaczął się ruszać ... ufff
Muszę o te upławy zapytać przy najbliższej wizycie

Witam!
Cicho tak a widze kilka dziewczyn się 'świeci'. ;-)
A ja oczywiscie zamulam.. coś zły wieczór i wisielczy humor.. Tesknie za męzem , martwie sie o niego ( mała fobia dotyczaca jego powrotow z pracy w nocy..), do tego dzis na spacerze tesciowa walnela mi fotke i wygladalam jak ..nie nie umiem nawet porownac ;/ nie wiem czy nagle sie tak spasłam czy o co chodzi ale załamka..
A jakos wszystko jest nie tak..

ja mogę się "świecić" bo jestem stale zalogowana ;-) co do nastroju... zostało Ci 3 miesiące pobytu w Polsce - koniecznie zorganizuj sobie czas tak, aby robic to, czego Ci w Anglii będzie brakować :tak:

więc mnie głowa boli codziennie...wczoraj mialam koncert wieczorem. Wiem ze moge tabletkę- APAP ale decyduje sie juz tylko jesli bardzo boli a mamy gdzies wyjsc. Mam niskie cisnienie i tlumacze sobie ze to dlatego :-(
a mierzysz ciśnienei? Bo jak rzeczywiście masz niskie ciśnienie, to mała filiżanka kawy może pomóc :tak: do tego pice dużej ilości wody i ruch na powietrzu ;-)

laski....ja tez mam zalamke...zaczely mnie bolec wszystkie zeby tzn. bardziej dziasla:szok: a jak mi wyleca wszystkie zeby po ciazy:szok: boje sie, a kasy nie mam tyle, zeby porobic zeby, drooooogo mnie to bedzie kosztowalo:-(

a może spróbuj pastę do wrażliwych dziąseł? N=No i zdałoby pokazac sie dentyście - on na pewno stwierdzi co jest przyczyną :tak:

ahoj dziewczyny:) w piatek byłam u mojej lekarki , po badaniu stwierdziła, że powinnam jak najmniej chodzić, bo mam dziecko ułożone tak, że główką dotyka do szyjki macicy O_O, trochę się przeraziłam i leże sobie zgodnie z przykazaniem, ale mam nadzieję, że za jakiś czas się sytuacja poprawi:) poza tym szczegółem, to u mnie wszystko bez zmian, chronię się przed przeziębieniem i dużo odpoczywam:) zaraz nadrobię zaległości w czytaniu forum:)

oj to nóżki zaciskaj, ładnie leż i namów maluszka, żeby sobie wyżej ta główke posadził ;-)

hej
Sorki że tak z grubej rury , ale jakie macie upławy ??
Ja mam ostatnio dość wodniste i kurcze martwię się czy to nie odciekanie wód płodowych :crazy:
Chciałam nawet dziś kupić specjalne testy ale nie było w aptece .
ja w tej ciąży upławów nie miałam może łącznie z 1,5 miesiąca :dry: ale poprzednio pamietam, że miałam bardzo dużo śluzu, tez takiego wodnistego, że wkładki kilka razy dziennie zmieniałam, to chyba miało związek z wydzielaniem hormonów, które pobudzaja produkcje śluzu - dlatego nie ma co panikować :tak:

u nas leniwa niedziela, zaraz małą kładę spać, włączam sobie jakis filmik i zabieram się za czapkę dla teściowej ;-) (z tym, że ja mam fajna teściową, więc dziergam czapkę, a nie stringi z gryzącej wełny :-p:rofl2:)

miłego wieczoru

Hej :)

Mini ja też mam dziwne upławy ale od samego początku raz wodniste, raz mleczne, nieraz takie, że odrazu bieliznę trza zmienić... ale lekarz mówił, że wszystko ok i taka ot ma uroda... także się nie martw i Maleństwo nakarm czekoladą a szaleć będzie :-):-)

Amandla
pilnuj się i leż grzecznie ;-)a Tatuś niech grzecznie jedzonko i soczki donosi :-)

Miłego wieczorku

Mata pewnie to normalna sprawa , ale sprawdzić czy zapytać gina nie zaszkodzi ;-)
No i nie panikuję , normalnie się martwię :-p

Napisałaś tak o tych stringach i może się okazać że będziesz miała kilka zamówień na prezenty święteczne od dziewczyn :-D:-D:-D:-D
Ja też mam spoko tesciową więc pomyślę o innym prezencie :-)

Jutro Borysek wraca do przedszkola , dobrze nam to zrobi :tak:

Lina dzięki . A jak Twoje maleństwo ??

Cześć Dziewczyny, witam wieczornie, ale napisalyscie:-) ale ogarnelam. A u mnie w skrócie:
Kulinarnie
Murzynek wyszedł pycha wiec przepis dla chętnych wrzuce jutro w odpowiednie miejsce.
Ciazowe cudenka
Brzucho coraz większe, dzięki musteli rozstepow nie widzę na razie uff.
Ale martwi mnie bo już sama nie wiem czy twardy mam brzuch czy tak mi się zwiększył? Co do ruchów to jednego dnia mnie łaskocze, innego dnia wyraźny kopniak a następnego nic nie czuje, ale spokój najważniejszy wiec
czekam do USG co mam je w czwartek. Wczoraj byłam na
pobraniu krwii i znów mnie kluly i kluly, a mówiłam jak pobrać to by się obyło bez siniaka na dłoni i teraz boli alala...

Doris koniecznie na piątek w wola na herbatke się musimy umówić.

Angelzdjęcie super i suwczek tez bomba!
A złym humorom mówię akysz

Ostatnia edycja:
reklama
mini jak cie niepokoi idz odrazu sprawdzic :) lejpiej dmuchac na zimno :) ehh a ja dizsiaj mialam starcie z tesciowa dobrze ze przez chwileczke bo akurat jak ona przyjechala mnie niebylo a jak ja wrocilam to wyszla i jeszcze sie glupio meza pyta na co Bozena taka obrazona no kur..... i oczywiscie jak tylko zobaczylam auto odrazu wnerw i odrazu brzuch boli :( ja niewiem jak tu sie niestresowac jak samo auto jej mnie denerwoje

Do góry