reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Angel ja też trzymam mocno kciuki!!!

A ja mam dziś takie pytanko, jakie witaminy bierzecie? Jakiś Prenatal Complex albo coś w tym rodzaju? Muszę zacząć coś brać
bo do tej pory lekarka kazała mi tylko kwas foliowy łykać.
Kilka moich koleżanek mówiło mi, że po tym Prenatalu miały staraszną zgagę, więc może coś innego?

agnel a luteina nie jest czasme progesteronem ? wiem ze jak kogos w pl nie stac na duphaston (ceny od 39 do 45zł) to daja silniejsze lub wieksze dawki luteiny. Mam nadzieje ze bedzie wsio ok!

Ostatnia edycja:
dziewczyny ale naklikałyscie dziś i wczoraj. Ja miałam wczoraj dzień pełen pracy i wrażen. Za cwile jade z męzem po nowy tv więc nadrobie Was pewnie dopiero wieczorem jak mąż będzie się cieszył z nowego nabytku :D ja będe miec chwile spokoju

Witam dziewczynki

ja po obiedzie ,dzisiaj jakoś się czuję,nie jest źle,głowa nie boli,110/70 więc nie jest źle
jak będę na wizycie u gin to muszę powiedzieć o tych bólach głowy

nie wiem czy oxy działa na to że poród jes szybszy,mnie bolało okropnie i miałam wszystkie możliwe bóle jakie tylko są i krzyżowe i z brzucha i od razu bóle parte,ja nie mogę zarzekać na opiekę w szpitalu bo miałam dobrą zmieniła się strasznie i bardzo dbają o to aby jak najbardziej ulżyć rodzącej,myślę że to dużo zależy od lekarzy i położnych

Angel trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok z maluszkiem

ja jutro do szkoły z dziećmi na początek roku szkolnego,dobrze że mąż w domu będzie to z Agą zostanie i spokoju troszkę będę miała,nie będę musiała ją ganiać po szkole

co do witamin ja biorę Femibion Natal Classic i na razie jest ok
każdy organizm jest inny i inaczej przyswaja leki,więc każda powinna indywidualnie dobrać sobie witaminy

co do zgagi w ciąży to w pierwszej miałam okropną zgagę i to że dziecko urodzi się z włosami to się nie zgodziło bo Bartosz był łysy jak kolano

Ostatnia edycja:
hej
Ja też z tych co rodziły z oxy .Miałam ją podaną tylko dlatego że miałam nieregularne skurcze ( 5-10-7 minut) i poród nie bardzo postępował . Na początku nie zgodziłam się na podanie tego środka ale po dwóch godzinach mocnych już skurczy ( takich że wymiotowałam ) miałam nadal 3 cm rozwarcia to skapitulowałam i dałam się podpiąć :laugh2:
Nie zauważyłam po niej większego bólu , no może trochę ,ale to chyba związane było z postępem porodu :sorry:

Angel trzymam kciuki

Angel trzymam kciuki , zobaczysz wszystko będzie dobrze:).
Kochana ja nie pisałam o tym na forum, ale dwa razy w odstępach dwutygodniowych miałam plamienia i dziwny gęsty śluz. Naszczęście były to jednodniowe plamienia i lekarska na usg nic nie widziała i mówiła że wszystko w porządku. Więc głowa do góry będzie dobrze!!!!

Pinula współczuje wydatku nam coś ostatnio szwankuje laptop, mąż zamówił jaką część na allegro i mam nadzieje, że to pomoże. Bo jak nie to też szykuje się nam nieprzewidziany zakup.

ZuFiBaby ja biore Pharmaton Matruelle.

Moje nudności ciążowe jakby ustępują, piersi też już prawie nie bolą ale za to pojawił się straszny ból krzyza i biodra, że nie wiem co gorsze.

W poniedziałek mam wizyte, nie mogę się już doczekać:)

hej
ja jakos nie mam weny do pisania, nastroj do d...az wstyd narzekac, ale co do fizycznego samopoczucia to nie powiem faktycznie jest duzo lepiej, z tego polepszenia nawet sprobowalam sie napic kawy, ale juz jednak nie bede, wieczorem cale cialo jakby mi sie trzeslo, dziwne uczucie, szybko ucieklam spac, bo sie przerazilam z deczko.

zgagi w ciazy pierwszej nie mialam, no moze raz czy dwa, a moja cora sie urodzila bardzo owlosiona o tak;pokaze Wam;
zdjecie ponizej

po witaminach prenatal zle sie czulam bardzo, teraz biore jakies tanie z Olimpu, ale juz po kilku dniach ich brania poczulam znaczne poprawienie samopoczucia, nie wiem czy to przypadek czy ich zasluga, ale na serio dobrze je toleruje.

co do krzyzowych po oxy oj ja to mialam.......uuuu na maxa! wiec tu sie zgodze! moja sis po oxy tak samo!

angel- wszystko bedzie dobrze zobaczysz, nie zamartwiaj sie i lez poki co, jutro czekamy na dobre wiesci!

reklama
agnel a luteina nie jest czasme progesteronem ? wiem ze jak kogos w pl nie stac na duphaston (ceny od 39 do 45zł) to daja silniejsze lub wieksze dawki luteiny. Mam nadzieje ze bedzie wsio ok!

Tak to progesteron..
I co do dawkowania o podobnym składzie, duphaston to droższy markowy lek.. luteinka nasza polska..
Jak wspominalam mam ciocie ginekologa, przepisala mi kiedys ta luteine i mowila, ze nie ma roznicy z duphastonem wiec po co mam przeplacac.. Treaz jak podalas cene,to w szoku jestem jaka roznica..

Do góry