reklama
Angel.
Zwierzoholik;)
Angel trzymam kciuki , zobaczysz wszystko będzie dobrze.
Kochana ja nie pisałam o tym na forum, ale dwa razy w odstępach dwutygodniowych miałam plamienia i dziwny gęsty śluz. Naszczęście były to jednodniowe plamienia i lekarska na usg nic nie widziała i mówiła że wszystko w porządku. Więc głowa do góry będzie dobrze!!!!
Pinula współczuje wydatku nam coś ostatnio szwankuje laptop, mąż zamówił jaką część na allegro i mam nadzieje, że to pomoże. Bo jak nie to też szykuje się nam nieprzewidziany zakup.
ZuFiBaby ja biore Pharmaton Matruelle.
Moje nudności ciążowe jakby ustępują, piersi też już prawie nie bolą ale za to pojawił się straszny ból krzyza i biodra, że nie wiem co gorsze.
W poniedziałek mam wizyte, nie mogę się już doczekać
Ojej ale mnie podniosłaś na duchu!!
Lekarka przepisała Ci coś na te plamienia, czy poprostu kontrolujesz raz na jakiś czas czy wszystko ok??
Mini dzieki! to zdjecie z drugiego dnia zycia, tzn, urodzila sie 3 wrzesnia o 17.55, a to na dugi dzien w poludnie to juz jakos blada sie zrobila i widac, ze jest podrapana na buzi, pierwszego dnia strasznie sina (fioletowa) byla no i wlosy w rzeczywistosci bardziej czarne miala niz na tym zdjeciu. Jedyna taka na calym oddziale byla wtedy, choc jak dzis zauwazam to coraz wiecej dzieciakow rodzi sie z takimi wlosami, ciekawe od czego to zalezy, co??
juz wtedy sie smialismy z mezem, ze jak nam sie drugie urodzi łyse to pomyslimy, ze podmienione hihi ciekawa jestem jak faktycznie teraz bedzie.
miska- to Ty na spokojnie jutro z dzieciakami do szkoly, a ja i mata (nie wiem czy ktoras jeszcze debiutuje w roli mamy przedszkolaka) ze stresem i nie wiem jak mata, ale ja z pewnoscia kiedy zamkne za nimi drzwi bede ryczec jak bobr ot taka stara- glupia matka
juz wtedy sie smialismy z mezem, ze jak nam sie drugie urodzi łyse to pomyslimy, ze podmienione hihi ciekawa jestem jak faktycznie teraz bedzie.
miska- to Ty na spokojnie jutro z dzieciakami do szkoly, a ja i mata (nie wiem czy ktoras jeszcze debiutuje w roli mamy przedszkolaka) ze stresem i nie wiem jak mata, ale ja z pewnoscia kiedy zamkne za nimi drzwi bede ryczec jak bobr ot taka stara- glupia matka
Mini55
&&&&&
Ajako jeszcze ja ;-). Niby Borys miał jakieś doświadczenie z przedszkolem ale to było na początku roku i więcej przechorował niż chodził więc teraz czeka nas znowu stres :-(
Ja już mam wyrzuty sumienia i czuję się jak wyrodna matka , no ale wiem że wyjdzie mu to na dobre , byle by tylko znowu mi nie chorował , bo tego najbardziej się obawiam
Ja już mam wyrzuty sumienia i czuję się jak wyrodna matka , no ale wiem że wyjdzie mu to na dobre , byle by tylko znowu mi nie chorował , bo tego najbardziej się obawiam
Kasiurek1983
Fanka BB :)
noe niestety takie ceny zalezy od apteki ja suzkam najtanszych bo s ymie jedno opakowanie starcza na 10 dni ! bo ja biore 2x1 a ogolnie jest 20 w opakowaniu. Szkoda ze kobieta w ciazy ni emzoe kupic w hurtowni tego duphastonu pewnie o wiele taniej by byl a tak to lypa!Tak to progesteron..
I co do dawkowania o podobnym składzie, duphaston to droższy markowy lek.. luteinka nasza polska..
Jak wspominalam mam ciocie ginekologa, przepisala mi kiedys ta luteine i mowila, ze nie ma roznicy z duphastonem wiec po co mam przeplacac.. Treaz jak podalas cene,to w szoku jestem jaka roznica..
Perelandra
Fanka BB :)
Angel trzymaj się, ja też miałam plamienia ale na wizycie lekarz stwierdził, że wszystko ok
stres na pewno nie pomaga, najlepiej dużo odpoczywaj; leżenie to było główne zalecenie lekarskie jak byłam w szpitalu
Za godzinkę jadę na usg genetyczne do szpitala, może tym razem nie będą oszczędzać na papierze i wydrukują mi fotkę Dzieciątka
co do witamin, to ja nie biorę nic poza kwasem foliowym, postanowiłam, że zapytam coś dodatkowego na następnej wizycie za 2 tygodnie
Kasiurek ja też mam takie kłucia, zwłaszcza jak kichnę, przewracam się z boku na bok albo się przeciągam... biorę na tę okoliczność no-spę i magnez
duphaston biorę 4 x dziennie więc trochę drogo to wychodzi ale cóż - skoro trzeba
stres na pewno nie pomaga, najlepiej dużo odpoczywaj; leżenie to było główne zalecenie lekarskie jak byłam w szpitalu
Za godzinkę jadę na usg genetyczne do szpitala, może tym razem nie będą oszczędzać na papierze i wydrukują mi fotkę Dzieciątka
co do witamin, to ja nie biorę nic poza kwasem foliowym, postanowiłam, że zapytam coś dodatkowego na następnej wizycie za 2 tygodnie
Kasiurek ja też mam takie kłucia, zwłaszcza jak kichnę, przewracam się z boku na bok albo się przeciągam... biorę na tę okoliczność no-spę i magnez
duphaston biorę 4 x dziennie więc trochę drogo to wychodzi ale cóż - skoro trzeba
*Doris*
Zadomowiona(y)
I ja się zgłaszam jako mama przedszkolaka. Emilka jeszcze nie chodziła do przedszkola, z wyjątkiem zajęć adaptacyjnych (2 dni w czerwcu i ostatnie trzy dni po godzinie). Jutro wielki dzień. Zastanawiam się, czy jak wrócę z pracy to nie kupić jakiegoś ciasta i nie zrobić w gronie naszej trójki małej imprezki z okazji pójścia do przedszkola.
Po co łykać jakieś sztuczności, jak lekarz nie zalecił? Ja bym się wstrzymała i porozmawiała o tym z lekarzem.A ja mam dziś takie pytanko, jakie witaminy bierzecie? Jakiś Prenatal Complex albo coś w tym rodzaju? Muszę zacząć coś brać
bo do tej pory lekarka kazała mi tylko kwas foliowy łykać.
Ja łykałam witaminy gdzieś tak od 9 tygodnia, bo jadłam mało i jakościowo kiepsko, ale teraz, jak mdłości minęły i jem normalnie, to powoli witaminy odstawiam. Łykam co drugi-trzeci dzień, wyniki miałam dobre, więc nie ma powodu pakować w siebie leków.
reklama