reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzięki Kobietki... ja zwariuje przez to wszystko - zmianami jak nie urok to sraczka ;-) - kolejne powiedzonko zaczerpnięte ze słownictwa Mamy ;-)

reklama
cześć Dziewczyny,

Ale mi tydzień i weekend przeleciał, ale już drobne prezenty kupione uff, zostało tylko lodówkę dopakować, cos tam popiec na świeta i gotowe, dobrze, że wigilia u teściów, ale potem zamierzam z mężem lenić się w domu przed kominkiem. A u Was jka tam świąteczne przygotowania?

Kasiulka,
A z tą szkołą rodzenia w Wwie to nie orinetujesz się czy tylko za darmo dla tych zameldowanych czy też tych co pracują, bo ja niestety meldunek z poza Wwy mam:-( i pewnie będę musiała zapłacić. A gdzie planujesz rodzić? Ja mogę skorzystać ze szpitala Medicover w Wilanowie (zresztą juz na początku ciąży tam leżałam) i chyba się zdecyduję, choć lekarza prowadzącego mam z Madalińskiego, no ale jak Anna Mucha na blogu piszę, że było ok a ostatnio tam urodziła, to mam nadzieję na dobrą opiekę.

Tunia,
To Ty dziś tak jak ja - domowe zacisze i odpoczywanie.

Dziewczyny, jak sobie czytam to Wy już rzeczy pokupowane a ja jestem dopiero na etapie listy :zawstydzona/y::zawstydzona/y: no cóż mam nadzieję, że od stycznia do marca zdążę ze wszystkim, w końcu część dostanę od przyjaciółek, a poza tym jakaś ciągle przesądna jestem, że jeszcze za wcześnie :eek::eek:.

Słoneczka w serduchach i pogody ducha w ten deszczowy dzień Wam życzę.
images

Lina na pewno będzie dobrze - po prostu za bardzo się stresujesz (czemu z drugiej strony trudno się dziwić, no bo jak nie martwić się o rodziców).

Kasiulka cena rzeczywiście :szok: U mnie za 6 zajęć (chyba też po 2h) 150 zł, z tym że też będę czatować na nowy budżet, żeby załapać się na darmowe zajęcia przy szpitalu - zobaczymy, co się uda załatwić.

Aadka u mnie to ani przygotowania świąteczne na razie nie wchodzą w grę :unsure:, a tak bardzo bym już chciała (no zadowoliłam się przed chwilą zasprayowaniem kilku gałązek na srebrno - ciekawe czy będę miała możliwość gdzieś je ustawić w ramach dekoracji).
To samo dotyczy zakupów - bo niby gdzie je mam składować. Te ostatnie czekają na przyszły rok - niestety... Na razie nawet listy nie mam :no2:

kuswa, chyba mi sie pralka zrabala:wściekła/y::wściekła/y:
chwile grozy przezylam, slysze z lazienki, ze jakby prysznic sie lal, wchodze, a pralka nalewala wody do plukania, a ta woda wylatywala wszedzie bokami, gora, kazda szpara:szok:
musialam ja wylaczyc, nawet sie nie zastanowilam,ze prad moze mnie pierdyknac!
pewnie zalalo programator, bo sie nawet nie chce otworzyc, a w srodku pranie i jak na zlosc kuswa wrzucilam ulubiona kurtke meza:wściekła/y::wściekła/y:
jezuuuu co teraz, co teraz, ale mam nerwa!! nooo rozpieprzylabym te drzwi na chama, ale maz mowi, ze mam sie nie zblizac do niej!

aadka, ja mam meldunek w Wawie, dlatego jak przedłużą projekt mama, zdrowie i ja od razu zapisuję się na bezpłatne, ale to będzie dopiero po 15tym grudnia, a jak nie no to trzeba będzie zapłacić. Będę rodziła na Karowej, to tam mają takie kosmiczne ceny
ajako o żesz w mordę, ja bym dzwoniła do mojego męża, powodzenia!

ajako - współczucia; pewnie się coś zapchało, ale posłuchaj męża i grzecznie pozwól jemu rozwiązać problem. A kurtce na pewno nic się nie stanie.

Ajako ja Cię kręcę nie zazdroszczę... ale zostaw wredną maszynę... jak Mąż przyjedzie to napewno coś wymyśli....

Kobietki weszłam przed chwilką na zdjęcia dziewczyn z grudnia - ja nie mogę.... ja już mam taki brzuch jak one a gdzie tu jeszcze 3 miesiące.... Czy to te marcowe Mamusie tylko tyją jak szalone???:-)

Lina- nie martw się po prostu za bardzo przezywasz i stąd te sny.Ja we śnie cała rodzinę pochowałam a zęby wypadały mi przez sen z 40 razy.A teraz ciągle mi się śniło ze dziewczynkę rodze i za wcześnie.
Ajako - mąż niech sobie poradzi z pralką ważne ze przy tej akcji nic sobie nie zrobiłaś.
Atomówka dostałam spodenki dziękuje czeka mnie poprawka u krawcowej ale teraz przypuszczałam ze tak będzie w ostatnich to samo w biodrach i tyłku za szerokie.(Pierwsze co pomyślałam jak zobaczyłam spodenki to boże ja już taka gruba jestem )
I jestem zła bo robiłam mojemu smykowi inhalacje i chyba wylało się troche na telefon i mi ekran dotykowy nie działa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A telefon z maja ehh .

reklama
Hej,

U nas dziś wesoło. Od rana przywitała nas policja... Okazało się, że mój wujek zaginął i po całej rodzinie jeżdżą i zbierają informacje... Istna masakra...

właśnie zapisałam nas do szkoły rodzenia, bardzo się cieszę startujemy 3 stycznia, będzie 7 zajęć w sumie 14 h, choć uważam że przesadzili z ceną 650 zł:szok:, będę chodziła do szpitala w którym będę też rodziła

Ojć faktycznie drogo. My jesteśmy zapisani na styczeń i za 4 tygodniowy kurs płacimy 300 zł.

Do góry