reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
monika nie przejmuj sie kazda ciaza inna przeciez jedna moze miec wiekszy brzuszek druga mniejszy najwazniejsze to zeby dzidzia sie dobrze rozwijała:-)Ale zakupki super zrobilas u mnie gdyby bylo Tesco tez bym pognala do najblizszego mam 80 km czyli do Lublina bym musiala jechac:-)
Pogoda jest tez do d... pada a wlasciwie to juz od wczoraj pada wiec ja nawet nie wychodze nigdzie dzisiaj,wychodze z zalozenia villandry siedziec i odpoczywac:-D
Tak sobie pomyslalam ze pewnie od jutra zaczne kupowac potrzebne rzeczy do szpitala bo jakos mnie przeraza ten maly czas jaki zostal do marca:-)

Tak tu dzisiaj pusto, że prawie echo słychać :eek:

Postukałam troszkę młotkiem, a co. Pokręciłam śrubokrętem. Teraz biorę się za uprzątnięcie swojego biurkowego chlewika, bo to cud, że jeszcze do lapka się dokopuję - przynajmniej jakieś zajęcie...

właśnie zapisałam nas do szkoły rodzenia, bardzo się cieszę startujemy 3 stycznia, będzie 7 zajęć w sumie 14 h, choć uważam że przesadzili z ceną 650 zł:szok:, będę chodziła do szpitala w którym będę też rodziła

Faktycznie cisza tu dzisiaj niesamowita...

Ja już do szpitala kupiłam jedną koszulę a jeszcze przed świętami mam zamiar kupić drugą - sniło mi się ostatnio, że na Wigilii mi wody odeszły a ja krzyczałam, że tak być nie może bo ja nie mam nic do szpitala a tu 2 dni sklepy pozamykane!!!!:-D

Miałam dzis okropny sen i muszę komuś go opowiedzieć,żeby się nie spełnił - tak mówi moja mama- więc śniło mi się, że tata wyszedł ze szpitala badania wyszły wszystkie ok, ale kilka dni później mama moja zasłabła, trafiła na szpital i okazało się, że ma raka płuc... wszystko mega realistyczne i nie wiadomo było jak długo życia jej zostało... no spłakałam się przez sen strasznie... nie wiem czy za mocno wszystko przeżywam czy jak... a najgorsze jest to, że tata leży w szpitalu właśnie znów z powodu płuc i dziś ma mieć pobraną próbkę do badań :-:)-:)-:)-( nie wiem jak to jest ale opowiedziałam i mam nadzieję, że moja Mami będzie zdrowa z nami przez wiele długich lat ;-) i Tata razem z nią będzie nam nerwy psuł dalej ;-)

post szczególnie do dziewczyn z Warszawy:
ja jeszcze odnośnie szkoły rodzenia, pomyślałam że to jednak drogo i zadzwoniłam do innej szkoły rodzenia przy Inflanckiej, gdzie zajęcia są za darmo w ramach warszawskiego projektu: zdrowie, mama i ja. okazało się, że projekt jest do 10.12. 15 tego będą prowadzone rozmowy czy projekt przedłużą. Mam nadzieję, że tak i przepiszę się na zajęcia bezpłatne

lina- to oznaca ze bedzie wiso ok ;] sny sa na przekor jak sie sni ze wody odejda to znaczy ze długo dlugo jeszcze nic nie bedzie ;] ja mialam caly czas sny ze plamie, ze rodze itd i sie uspokoilo ja juz o tym nie mysle , to samo jak sie sni ze ktos chory to bedzie dobrze;]

reklama
Lina- kochana nie smutaj sie, podobno sni sie na odwrot, wiec tak bedzie; rodzice beda z Wami w zdrowiu jeszcze dlugie lata!!

czołem!
ja zaprowadzilam moja corcie do przedszkolka, dzis maja mikolaja, odstawilam ja w czerwona sukienke i czapke mikolajkowa, mam nadzieje, ze bedzie miala super dzien:-)
teraz tylko sie zastanawiam jak zorganizowac tego mikolaja u nas w domu, moze juz dzis jej ten prezent pod lozko wloze, zeby miala czas sie pobawic i zeby jutro zechciala isc do przedszkola.

potem zaszlam do pracy na kawe i kontroling maly, taka jak myslalam, oczywiscie nic jeszcze nie ubrali swiatecznie:no:
niby jutro, ciekawe, pojde to zobaczyc...moze powinnam miec to gdzies, ale wkurza mnie to, ze jak mnie tam nie ma to laba i na wszystko jest czas.

Kasiulka- jacieeee, ale droga ta szkola rodzenia :szok: a nie ma tam takich bezplatnych?

dzieki dziewczyny za slowa wsparcia co do moich rodzinnych swiat, tylko, ze u nas jest tak, ze my od lat juz kazdy osobno, porozjezdzani i tak sie kochamy na odleglosc, a jak sie spotykamy to taka prawdziwa wloska rodzina:crazy:

ide po jakis ciacho, popijam czekolade na goraco, musze czyms zagryzc heheh

Do góry