reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dziewczyny, Bozienka jest w szpitalu - dostałam od niej smska
Sączą się jej wody i ma rozwarcie, lekarze podają jej leki na rozwinięcie płuc i na zatrzymanie skurczy. Trzymajcie kciuki!!

Zapytałam jej co mówią lekarze, odpisała, że każą się jej nie denerwować, że minim 4-5 dni będzie w szpitalu, ale do tego coś jest nie tak z serduszkiem małej i będą robić dodatkowe badania..

niedobrze, niedobrze:no::no: biedula, za duzo nerwow eh...... trzymam kciuki z calych sil &&&&&&&& i mocno tule- przekaz jej ze jestesmy z nia

reklama
O Mój Boże..... ;(
Bozenko kochana trzymaj sie...jak bedziesz do niej pisala ivi prosze przekaz nasze gorące mysli, jestesmy z nią :(
Ale az mi sie zrobilo slabo ;(

Ogólnie to chyba picie ciepłego pomaga. Pomagają też naprzemienne zimne i ciepłe okłady na nasadę nosa - to tak z domowych sposobów.
A mój małż jak sprząta, to też do kazdego kąta - tyle, ż eja tego nie znoszę, bo mu to sprzątanie wtedy wieki zajmuje, bo każdą rzecz dokładnie musi powycierać, wypolerować i w ogóle robi z tego dobra zabawę - wole już zrobić sama i tyle - nie dogodzisz baabie, wiem, wiem...

Mój małż też juz dzielnie z pacą walczy i gładź na ścianach mazia - a na wieczór ma plany wyjściowe - oczywiście beze mnie :crazy:. Mi tam znowu zostanie książka, bo ruszyć sie też specjalnie nie ma gdzie - posżłabym do kina (choć może jeszcze to przemyślę), ale w sumie szkoda mi kasy na weekendowe ceny biletów.

Tak poza tym to popakowałam choinki i gotowe szopki - zostało już tylko kilka, do których muszę zrobić owieczki - o właśnie - cos dla Angel ;-) tyle mi wyszło z 200g masy marcepanowej - dla porównania pudełko zapałek

Zobacz załącznik 409297Zobacz załącznik 409298Zobacz załącznik 409299

Teraz gotuje ziemniaki, żeby zrobic na jutro kluski i mieć jutrzejszy obiad z głowy -w międzyczasie wybieram się ogarnąć łazienkę; na szczęście to nie zajmuje mi nigdy dużo czasu. A potem się zobaczy czy jeszcze coś mi się będzie chciało (czyli czy będę miała chęci lepić resztę owiec, tudzież składac piernikowy domek)...
wow masz talent !! super zycze wysokiej sprzedazy a umiesz zrobic zabke ?? ;-) bo ja zabke bym od ciebie kupila ;-)
Sączą się jej wody i ma rozwarcie, lekarze podają jej leki na rozwinięcie płuc i na zatrzymanie skurczy. Trzymajcie kciuki!!

Zapytałam jej co mówią lekarze, odpisała, że każą się jej nie denerwować, że minim 4-5 dni będzie w szpitalu, ale do tego coś jest nie tak z serduszkiem małej i będą robić dodatkowe badania..
ojojoj biedactwo nasze pozdrow ja od nas i powiedz ze jak co to moze na nas liczyc :*

a ivi zaraz ci priva wysle ;-)

Ajako - ....... widze ze nasi mezowie by sie polubili moj tez takiej muzy slucha oastnio slipknota wlaczyl i z synem sobie rajd samochodami po dywanie uzadzili - no coz ;] co do herbaty - to chyba leczy bo ja tez duzo pilam cieplego potrawilam 6 kubkow 0,5 litrowych wyduldac z miodem i cytryna ;]
p

no i git!! moze bedzie okazja do 'polubienia' zobaczymy....;-):biggrin2:
te hektolitry herbaty chyba mi dzis troche pomogly, albo zapomnialam, ze sie zle czuje, bo sie wkrecilam w robote, to dopiero teraz siadlam, nogi mi juz do d..wchodza:crazy:
teraz sie zleklam ta Bozenka to juz mam w duszy, nic nie robie wiecej, a jutro to juz w ogole; jedno danie nam wystarczy, tym bardziej, ze moj chyba pojdzie do pracy, teraz dalej go nie ma:crazy:

vill- Ty jestes mistrzem swiata w tych cudenkach!!!alez ja Cie podziwiam!! i to tak sama z siebie? samoukiem jestes?
no normalnie szacun:tak:

cos bym jeszcze chciala, ale moje dziecko wisi mi u nogi i jeczy, a raczej spiewa; mami, mami, maaaamiiiii, maaaaaamiiiii :-D

ivi- ale wiesci!!! mam nadzieje, ze uda im sie to wszystko zatrzymac, boze wspolczuje jej, tyle problemow :-( zawsze tak kuswa w tym zyciu jest...jak sie pieprzy to wszystko naraz:wściekła/y:

Kciuki za Bozienke, ivi przekaz ze jestesmy myslami z nia, oby dobrze wszystko sie ułozyło.
Jak czytam takie wypadki to sie boje zeby mi czasem zawory nie pusciły.

Vill oby sprzedaz dobrze poszła, ale fakt tyle pracy a zarobek z tego nie porównywalny.
Ale masz talent, powiinas robic takie cudeńka. Ma pewno satysfakcja jest.

Kasiurek zeby mi sie chciało tak jak Tobie. :)

Trzymam z całych sił i myślami jestem przy niej - ivi przekaż, że jesteśmy z Nią duchowo. Oby się lekarzom udało je wyprowadzić na prostą.

----------------------------------------

Atan żabki jeszcze nie próbowałam, ale mam kilka nowych pomysłów na przyszły rok, więc może i o żabce pomyślę ;-) wszystko kwestią formy lub szablonu (większość tak właśnie powstaje) i wykończenia (no tu juz trzeba trochę talentu, dlatego nie wszystkiego się podejmuję, bo od ASP to raczej daaaaaaaaaaleka jestem).

Udało mi się ogarnąć kuchnię, łazienkę, nawet podłogi pomyłam (nie wiem po co, bo jutro i tak wróci wszędzie kurz), obiad na jutro przygotowany, to na dziś już odpoczywam, owieczki pokleję jutro.

Kurczę, teraz będę się martwić o Bozienkę - czemu takie rzeczy się dzieją? To niesprawiedliwe - jakby mało problemów miała. Oby tylko to sie dobrze skończyło.

...

edit: ajako, kindzia dzięki :zawstydzona/y:
Myśl przyszła w szkole średniej (liceum kelnerskie), kiedy na technologii piekliśmy zwykłe pierniki - potem zaszalałam w domu z dużymi sercami, a w jakiejś gazecie zobaczyłam domek (to zostawiam na deser), który zdecydowanie zmodyfikowałam. Na szopki sama juz nie wiem jak wpadłam, ale to juz potem razem poszło z choinkami i gwiazdkami. Na jakimś filmiku w szkole widziłam jek lepić z marcepanu kurczaki i zające, a mój M dwa lata temu mówi: zrób owcę. Najpierw go wyśmiałam, ale spać mi to nie dało i dwa dni później juz miałam stado owieczek :-D. Podkowy są wynalazkiem z tego roku, bo mi trochę ciasta zostało i nie wiedziałam jak je przerobić, więc za rok może i żaby będą? Zobaczymy, jak w tym roku pójdzie. Dwa lata temu poszło wszystko, a na koniec jeszcze dodatkowo jeden domek na zamówienie robiłam - dosłownie za pięć dwunasta...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Jezus Maria !!!!!!!!!!!! Mam nadzieje ze powstrzymaja ten wyciek wód !!!!!! co sie stalo pisała jak sie to stało ?
w kotrym ona jest tygodniu ? zeby sie wsyztsko udało!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry