reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel ślicznie, ślicznie naprawdę - miałam podobną fryzurkę przed ścięciem włosów na krótko (teraz znowu zapuszczam) - podwijałam sobie wtedy boki na gumie do góry - takie nastroszenie jak Alice ze Zmierzchu (to była moja inspiracja).
Na suche i podniszczone końcówki polecam jedwab w płynie np. z Joanny

U mnie mycie włosów codziennie, ale prostownica idzie w ruch już zdecydowanie rzadziej, makijaż raczej na wyjście z domu, bo na codzień nie mam czasu ani potrzeby - jak Ola mieszkam na wsi, w dodatku maleńkiej i nawet na podwórku mnie nie widać, więc się nie stroję, bo nie ma po co. W domu biegam póki co w dresach i starych ciuchach - jak się żyje w stanie remontu, to nie ma innego wyjścia: gładź, kurz, przerzucanie jakichś gratów, grunt, farby - to nie sprzyja nawet zwykłym kreacjom. A marzy mi się koniec tego remontu i możliwość pozbycia sie tych "roboczych" ciuchów...

Co do hobby, to to takie moje przedświąteczne zajęcie - mały ułamek, bo tylko z dzisiejszego dnia
20111108013.jpg20111108014.jpg20111108015.jpg20111108016.jpg20111108018.jpg20111108017.jpg

reklama
Angel są takie olejki nieprzetłuszczające włosów, jak znajdę konkretny to dam Ci namiar, ale z tego co pamiętam loreal ostatnio taki reklamuje, no i jest jeszcze super Kerastase Elixir Ultime, nie obciąża włosów, na same końcówki jak dasz nie powinno się nic dziać z nimi. Mi na puszenie pomaga zawsze układanie na okrągłą szczotkę i wygładzenie właśnie olejkiem, ale tyci tyci:)
Villandra ale cudne pierniki, moje ciasto już leżakuje i pachnie :D

Angel super kolor:-) Ja też mam włosy przetłuszczające,ale na końcówki właśnie stosuję jedwab:-) Ja też się czaję na zmianę koloru, od prawie zawsze mam pasemka blond, a teraz mi się marzy mleczna czekoladka, może z być z jakimiś refleksami:-)

Villandra pierniczki...cud, miód....przypomniało mi się jak byłam mała to też z mamą zawsze robiłam:-)

A co do malowania....teraz jak siedzę w domku chora to tak nie za bardzo mi się chce, ale w normalny dzień delikatny makijaz zawsze robię :-)A w domku zawsze chodzę w dresiku bo wygodnie, w jeansach bym nie dała rady:-)

A mój mąż niedawno wrócił z pracy i powiedział ze bardzo ładnie dziś wyglądam no i brzusio mam śliczny. Zastanawiałam się co chce....a on poszedł sobie pograć. Ale obiecał że za jakieś 1,5 godzinki zejdzie i poogladamy jakis filmik:-)

Aha.. Nie no wiesz..to faktycznie bardzo indywidualna sprawa :tak:
Ale smuci fakt, ze pewnie mimo kupowania roznych fajnych ciazowych ciuszkow, robienia wlosow, makijazu itp napewno ktos pomysli "ale sie zaniedbała, spasła w tej ciazy".. co prawda zupełnie nie jest.. :-(
to juz jest podle ale ludzie są często podli wiec ....:-(eh szkoda gadac...

Z innej beczki to bylam na pierwwszej szkole rodzenia:-)
Zapoznanie,co myslimy sobie o porodzie i takie tam-REWELACJA :-)...bez slodzenia,upiekszania...naprawde fajnie...tylko zglodnialam przez 2h :rofl2:

Czy ktos wie co tam z Bozienką? Tak nam nagle znikła z takim nieciekawym postem - martwię się coraz bardziej...

Mój M właśnie wrócił...

Angel - wyglądasz rewelacyjnie! Mi też się strasznie puszą włosy i elektryzują - to urok grzania kaloryferów. Stosuję odżywkę nawilżającą do włosów, ale nie nakładam tak kilka cm przy skórze głowy - właśnie, żeby się szybko nie przetłuszczały.
Villandra - śliczne pierniki - pamiętam, że "wiszę: Ci mój przepis - może w najbliższe wolne dni uda mi się go odszukać.

Co do dbania o siebie i niedbania, to każdy ma swój styl i powody. Czasem zaniedbana kobieta ma po prostu depresję, więc tez trudno ją winić za swój stan. Ja po urodzeniu Emilki kilka dni nie regulowałam brwi i się nie malowałam - to było moje zapuszczenie, które wynikało ze złego samopoczucia psychicznego.
Ja też nie farbuję włosów, choć ostatnio zrobiłam sobie refleksy, ale tak, jak któraś z Was już pisała - przez całe liceum i studia miałam tyle kolorów na głowie, ze potem postanowiłam nie farbować, dopóki nie zaczną siwieć. Teraz jednak czuję potrzebę, żeby coś z włosami zrobić. Po domu chodzę w domowych ubraniach, choć staram się, żeby oprócz wygody ładnie leżały, ale maluję się codziennie - nawet, jak nigdzie nie wychodzę. Źle się czuję bez makijażu. Odpuszczam tylko na wakacjach nad wodą :)

reklama
Doris spoko, najwyżej wypróbuję w przyszłym roku - jak widzisz ja juz jestem przy lukrze i polewie - a to dopiero początek, bo mam kilka kartonów :szok: napieczonych ciastek, które czekają na lukrowe ubranka :-D

Do góry