reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dla świętego spokoju pojedź jeżeli pomyślałas o szpitalu.
pewnie nic takiego sie nie dzieje... ale na co Ci te nerwy:) ...

reklama
Perelandra a jak Cię boli ?? i w którym miejscu ?? Jak zażywasz nos-pe . Kurcze najgorsze to że jest weekend bo jutro bym sobie podskoczyła do gina .
Lucynka dała znak ufff , i brzuszek już nie boli tylko trochę ćmi więc puki co nie jadę , ale nadal mam stracha . Zwłaszcza że zaczęło boleć mnie w jednym momencie . Przyszłam do domu po zakupach wypiłam kawkę i zasiadłam do kompa a dziesięć minut później już zwijałam się z bólu . Dobrze że mąż był w domu to skoczył mi do apteki i zajął się Borysem .

dziękuje Wam dziewczyny

mini mnie to cały czas prawie lekko ćmi tak jakby na okres, a czasem jak mnie dopadnie takie kłucie w boku na dole (np. jak się schylę albo zupełnie bez powodu) to się zwijam z bólu, musze się położyć i biorę no-spę... ale raczej jak już bardzo to jest odczuwalne...

Perelandra dzięki bardzo, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja . Puki co jest ok , ale jak tylko wstaje albo się przekręcam to mnie boli ale tylko chwilowo .
M ma weekend wolny to sobie zrobię dzień dziecka i powyleguje się w łóżku . A w poniedziałek skocze do gina

Mini ja mam te bóle tak fazami od poniedziałku, lekarz na wizycie powiedział, ze jak nie przejdzie to do szpitala ale od poniedziałku już się poprawiło znacznie, no i no-spa i leżakowanie pomaga, więc spokojnie... ale gdyby się nasiliło to od razu na izbę przyjęć, w szpitalu podadzą kroplówkę i od razu będzie lepiej

Perelandra - miałaś rację, dzisiaj Emilka się znowu bawiła z tym chłopcem i wszystko było ok.
Mini - ja z Emilką tak miałam raz, że obudziłam się w nocy ze strasznym kłuciem w boku. Nie mogłam przez jakiś czas się ruszyć, ale w końcu przeszło. Potem przeczytałam, że objawy wskazywały na kolkę nerkową. Czasem dzidziuś tak się ułoży, że coś uciska i różne bóle nachodzą.

Wyszłam z domu o 15-tej po Emilkę i właśnie przed chwilą wróciłam... Dzisiaj są okropne korki, bo jeden most przez Wisłę jest zamknięty i przy tym, który jest otwarty jest stadion, a na nim akurat mecz. Więc po odebraniu Emilki z przedszkola stałam sobie godzinę w korku i miałam jeszcze godzinę stania przed sobą, gdy zapaliła mi się na desce rozdzielczej kontrolka z wykrzyknikiem. Zaczęłam się rozglądać co jest nie tak i zobaczyłam, że wskaźnik temperatury silnika pokazuje maksymalne zgrzanie. Jak zobaczyłam, ze mi się dymi spod maski, to szybko zjechałam na chodnik, wypięłam Emilkę i wysiadłyśmy z samochodu. Oczywiście miałam wizje, że pali się pod maską i zaraz samochód wybuchnie, ale bałam się zajrzeć. Zobaczyłam jeszcze, że jakiś płyn wycieka spod maski. Zadzwoniłam do męża i powiedział, żebym tylko spojrzała, czy nie widać ognia i nie otwierała maski, bo może na mnie buchnąć gorąca para i że zaraz przyjedzie (z drugiego końca Warszawy). No więc czekałyśmy sobie z Emilką na dworzu, a ja przecież jestem na zwolnieniu z powodu przeziębienia...
W każdym razie maż po przyjeździe zdiagnozował dziurę w chłodnicy. Nie było sensu holować samochodu w takim korku, wiojedzie po niego późnym wieczorem z kolegą. Jutro do warsztatu - niby mają go naprawić do poniedziałku po południu, bo muszę wtedy odebrać Emilkę z przedszkola. No, ale trochę nerwów miałam.

Doris ale miałaś przygodę :szok: dobrze że wszystko ok ... tzn z wami ... Zdążą naprawić do poniedziałku ??
Nie wiem czy to nacisk na nerkę bo bolało mnie z przodu ( nawet myślałam że to może wyrostek bo tak po prawej stronie ) Teraz nadal trochę boli ale bardziej na dole ...
A gdzie teraz są jelita ?? :-D

Oglądnęłam siedem kobiet- o ciąży . Fajny program ... spodobało mi się to rodzenie w wannie :-D:-D:-D

reklama
Mini - jeśli to chłodnica, to trzeba ją wymienić i póki co twierdzą, że zdążą, ale zobaczymy jutro, jak wstawimy samochód do warsztatu. Z obrazka w mojej książce wynika, że jelita są za macicą od strony kręgosłupa i tak bardziej po bokach. Może to właśnie jakiś ucisk na jelita. Ja tylko podałam swój przykład, że różne takie rzeczy się zdarzają, ale jeśli masz się martwić i ból nie przechodzi, to może lepiej skonsultować z lekarzem? A nie masz numeru telefonu do swojego lekarza?

Do góry