reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Widzę, że zaczełyśmy dość smutny temat... dla mnie 1 listopada jest zawsze dniem pełnym zadumy... w tym roku fakt nie pojadę na groby dziadków - mam dość sporą odległość km - ale groby w moim mieście napewno odwiedzę...

Natomiast mój M w wieku lat 14 stracił ojca, w tej chwili choć ja jestem w zagrożonej ciąży, rodzice jadą do rodziców taty ja nie wyobrażam sobie, żeby go choć poprosić aby został ze mną w domu i nie jechał (około 60km od nas)... Ostatnimi laty jeździłam z nim, potem obiad u babci i jechaliśmy do moich dziadków na groby w tym roku niestety tak nie będzie... I już jest mi bardzo przykro z tego powodu...

Popieram Kindzie my swoich rodziców mamy z sobą ale widziałam mojego M na ślubie jak mu ojca brakowało, teraz jak mu brakuje kogoś kto by podpowiedział jak się zachować (mój tato wiadomo nie jest to samo) czy nawet w codziennym życiu jak trwa budowa... Chciałby mieć ojca aby mu pomógł, pochwalił,przypilnował i wiecie u mojego M widzę dużo większą akceptację i jakby więź między nim a moim tatą niż moją mamą - choć jest 1000 razy dla niego lepsza!!!! Więc szanujmy tych co są przy nas a jeden dzień poświęcony tym którzy odeszli aby ich powspominać nie zaszkodzi chyba nikomu...

Tunia z tego względu, że masz urodzinki napewno inaczej na to patrzysz - ja bym je w hallowen robiła :-) a co przebierać się żeby wesoło było :-D

Super artykuł na onecie - pośmiałam się :-) dla nas na czasie

Dowcipne spotkania, czyli z wizytą u ginekologa - Poradnik przyszłej mamy - Chcę być Mamą - Onet Dziecko

ja wlasnie sie zastanawiam za kogo/co sie przebrac w halloween jak będą dzieciaki chodziły po domach/mieszkaniach żeby zdobyć łakocie...
Dynia odpada... moja jasna karnacja nie współgra z kolorem pomaranczowym... Ładną ciemna karnację ma przyszły tatuś... - zazdrośc przemawia:p

a ja w tym roku korzystam z przesądu, że kobiety w ciąży nie powinny chodzić na cmentarz i nie wybieram się :) Chociaż lubię wieczorem w zaduszki pospacerować po cmentarzu wśród płonących zniczy, ma to swój niesamowity klimat.
NIe słyszalam o tym przesadzie , ja chodze do rodziny kilka razy w roku na cmentar znie potrzebny mi 1 listopad , ale chodzimy "wedle tradycji" i tyle

dla mnie Wszystkich Świętych to taki dzień refleksji ale zdecydowanie radosny... wszyscy w tym dniu mają imieniny :-)
denerwuje mnie określenie "święto zmarłych", bo jestem osobą wierzącą i la mnie to jest dzień świętowania z tymi, którzy trafili do lepszego życia, do nieba - ze świętymi... moi bliscy mam nadzieję też tam są i moje dzieci... więc refleksja ale radosna...
a na pytanie: Gdzie ci wszyscy ludzie byli przez cały rok?
odpowiem - byli ale w różne dni, a teraz 1,2 listopada są wszyscy razem
przecież ja też chodzę na cmentarz co najmniej kilka razy do roku, nie jestem tam codziennie
poza tym niecałe 3 lata temu zmarł mój tato, 2 lata przyjaciel - straszy człowiek ale bardzo mi bliski i w ogóle osoby z mojego otoczenia których groby odwiedzam z miłością w serduchu :tak:

Mini a taki brokacik przez przypadek :-):-):-):-) chyba bym się pod ziemię zapadła jakby mi się dezodoranty pokićkały :-D:-D:-D:-D:-D to już pod molestowanie i nagabywanie lekarza mogłoby podchodzić :-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry