reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

nienawidzę 1 listopada... 2 maja i 11 czerwca też nie bo to taki 1 listopada u nas.

co roku się zastanawiam jak przychodzi data 1.11... - gdzie Ci wszyscy ludzie, ktorzy tlumami przychodza na cmentarze byli cały rok?
brrr!

reklama
Tunia

staszne to
i jak robisz/robili Ci rodzice jak byłas mała, imprezke to najpierw na groby śmigacie/liście rodzinnie a potem tort czy jak? To smutny dzień był/jest dla Ciebie czy wesoły raczej?
To niezły "figiel" zrobiłaś.. ..

Zawsze mialam urodziny:-Di zawsze to byl wesoly dzien:-Dtato mi zawsze powtarzal "najwyrazniej wszyscy zmarli chcieli zeby ktos sie imprezowal w tym dniu skoro oni juz nie moga":-Dteraz ez jakos sie nie smuce specjalnie, poprostu chyba sie przyzwyczailam a zreszta czy 1 listopad musi byc zawsze smutnym dniem?
Mama miala termin na 11 w sumie tez swietoa ze ja sobie wczesniejsze swieto wybralam to mam:-)

dla mnie smutnym dniem nie jest... raczej wkurzającym...
nie lubie jak sobie ktos przypomina o czymś wtedy kiedy powinien;p
- a często tak jest;p

dla mnie smutnym dniem nie jest... raczej wkurzającym...
nie lubie jak sobie ktos przypomina o czymś wtedy kiedy powinien;p
- a często tak jest;p
Z dniem zmarłych jest trochę jak z dniem matki , dniem dziecka , walentynkami .
To że idzie pierwszego listopada na grób nie znaczy że w inne dni nie pamięta , taki zwyczaj od po prostu :eek:

reklama
a ja w tym roku korzystam z przesądu, że kobiety w ciąży nie powinny chodzić na cmentarz i nie wybieram się :) Chociaż lubię wieczorem w zaduszki pospacerować po cmentarzu wśród płonących zniczy, ma to swój niesamowity klimat.

Do góry