reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozenko dzis bylam na spacerku i pecherz pusty, idziemy przez las i nagle takie kłująco-bolące uczucie na pecherzu- no jakby ktos dźgał mnie w niego. I one takie kilku sekundowe, kilka, albo po jakims czasie takie dluzej trwajace "uciski"/ napieranie. Po chwili ustapiło jakby nigdy nic! A w domku wiele wcale siusiu sie nie chciało :confused:

reklama
a ja dzisiaj od południa męczę się z bólem głowy co weekend to to samo,aż mdli i nie dobrze jest a ból okropny i przejść nie chce
jestem do niczego,trochę posprzątałam ale musiałam przerwać bo nie dało siły nawet siedzieć

Hehe no to super, wiedzialam ze to to :-) Zbyt inne od wszystkiego, nagle takie pociskiwania na pecherz i uciski kto to inny mógł być :> Mały piłkarz lub tancerka :-D

Miska ja w ostatnich czasach tez borykam sie z bólami głowy i to tak, ze otwieram oczy rano i huk we łbie :/ Gorzej jak na kacu no!
Ratuje sie dwoma apapami bo czasem szkoda, złego samopoczucia na to ..

a mnie lapia bole glowy w dzien i to tak nagle :( rano to standard zawsze mnie glowa bolala :) ehh angel hehe uwazaj jak dostaniesz kopniaka niespodziewanie w pecherz to niebedzie tak fajnie ;)

Oj co tydzien to ja bym sie wogole nie zastanawiała.. Połowa dobowej dawki paracetamolu ( czyli zamiast 8 tabletek - 4) jest w pełni bezpieczna dla dziecka. Nawet uzywana codzeniie przez jakis czas( jak ktos ma problem z zebem np) a nie mówiac raz na tydzien dwie tableteczki! Nie ma co sie meczyc miska, serio!

Perelandra nie przejmuj sie rozstepami bo ja tez je mam zrobily mi sie na biodrach, trudno ale ja sie na to szykowalam widocznie jestem podatna na rozstepy:-)tez smaruje ale jakos nie widze rezultatow napewno zbieleja tylko kiedy:-)

J mam piękne rozstępy - juz nie czerwone tylko szare po Dobrusi - juz od 3 lat jakoś nie chcą zrobić się mniej widoczne :crazy: za to dziś kupiłam sobie kremik z serii AA dla mam - posmarowałam się i fajne uczucie - w końcu ne czuję takiej napiętej skóry - zoabczymy czy da radę (a kosztował niecałe 10 zł :-p)

Dziewczyny poczułam coś... cholercia ale mi ulżyło... za mocno to nie daje znać o sobie ( w porównaniu z tym co było) ale delikatnie i tak się cieszę :-):-):-):-):-) poczekam na mocniejsze ruchy - jak się nie pojawią do swojego doktorka zadzwonię ...

Maluszek to powinien Ci takiego kopniaka zasadzić za te nerwy, żebys przez pół dnia czuła :-p

co do nospy to jaknajbardziej można łyknąc jak brzuszek się stawia :tak: pamiętam, że pod koniec ciąży złapał mnie bóle brzucha i pleców w nocy - byłam pewna, że poród się zaczyna, bo do tego co chwilę do łazienki latałam. Każdy ruch to taki ból, że łzy w oczach mi stawały - łyknęłam nospę, połozyłam sie i minęło, więc nie pędzilismy nieporzebnie do szpitala ;-)

Bylismy na zakupach - oczywście dłużej nam zeszło... ale za to kupilismy wszystko co chcieliśmy - łacznie z ciepłymi butkami dla obrusi (mamy ulubiony sklep, gdzie ceny niższe niż w necie ;-)), a że mała koślawi nóżki, to musimy kupowac tylko te specjalnie profilowane, więc wydatek spory... Potem szybki obiad i ja padłam jak kawka - było mi słabo, spiąco, kręciło mi się w głowie... dopiero przed 18 udało mi się zwlec z łóżka i zacząć funkcjonować. M podziałał w łazience, przed chwila pomył podłogi, a ja mam zamiar zaraz kuchnie ogarnąc, bo z tego wszytskiego został tylko bałagan :zawstydzona/y:

reklama
Angel zawsze miałam bóle głowy i trwają one czasami nawet 5 dni więc masakra,chodzę po prostu nie tomna,ale przed ciążą brałam leki i jakoś dawało radę przetrwać,teraz jakoś tak mam obawę przed nimi wiem,że apap i paracetamol jest bezpieczny,ale jakoś tak ostateczność
mówiłam mojej gin o tych bólach,ale stwierdziła,że to nerwy

Mata
aż Ci zazdroszcze tego męża,ja musze wszystko sama robić,bo sama z dziećmi jestem

Do góry