reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozienka ja się leczę u lekarza, który ma dobry sprzęt i mam to chyba wliczone "w cenę" :) nie wiem tylko jak to będzie jakbym płytkę chciała czy dodatkowo płatna ale jak nie to za zdjęcia liczy normalnie - za ostatnie usg z badaniem itp w 14 tc zapłaciłam 200 zł (to miało być tzw genetyczne) :)

reklama
dziewczyny ile uwas kosztuje usg 4D zastanawia sie nad zrobieniem :) ale sie tak zastanawiam z synkiem nierobilam ale zawsze chcialam a po 4 latach napewno stanialo :)

Bożenka u mnie w szpitalu kosztuje 200zł i z tego co mi koleżanka mówiła to trzeba trzeba swoją płytkę przynieść żeby nagrać albo dodatkowe 50zł zapłacic już nie pamietam ale cos w graniccach 200-250zł.

hmm to nietakie tanie jest z 2 strony nie jest mi to potrzebne dzidzia zdrowa ladnie sie rozwija wiec to tylko moj widzimis ;) dziewczyny a jeszcze mam pytanko co bralyscie na katar ?? przeciez zaraz to zwariuje inhalacja idzie umnie prawie caly dzien psikam sobie woda morska smaruje mascia majerankowa a dalej nie meczy i to tylko jedna dziurke mam zatkana tak na maksa 2 nic doslownie

hmm to nietakie tanie jest z 2 strony nie jest mi to potrzebne dzidzia zdrowa ladnie sie rozwija wiec to tylko moj widzimis ;) dziewczyny a jeszcze mam pytanko co bralyscie na katar ?? przeciez zaraz to zwariuje inhalacja idzie umnie prawie caly dzien psikam sobie woda morska smaruje mascia majerankowa a dalej nie meczy i to tylko jedna dziurke mam zatkana tak na maksa 2 nic doslownie
ja niestety bez kropli nie wytrzymam bo sie dusze :/ tez mam w domu sól morską do nosa, maść majerankową ale dupa nic nie pomagało, wrec jeszcze gorzej zatykało nos i oddychać aż nie mogłam :/ aż wysłałam męża do apteki i kupił mi krople Afrin i stosuję tylko raz dziennie po pół kropelki i na szczęście to pomaga (wiem wiem kropli nie można w ciąży ale ja to bym się udusiła jakbym nie miałam kropli do nosa bo na mnie nic innego nie działa :/)

Mini - To nie Twój jest chudzielec, ale Emilka jest "postawna". Wagowo i wzrostowo jest na 90-tym centylu.
Bozienka - u nas 3/4d z nagraniem płytki kosztuje 200 zł. Ja też na szczęście mam to w ubezpieczeniu, ale z Emilką robiłam dodatkowo (chyba tyle samo wtedy kosztowało).

Emilka miała fazę, że też nie chciała na nocnik, a na sedes to bez stołeczka i nakładki - bo jest już "dużą dziewczynką". Na szczęście przeforsowałam stołeczek, bo sedes jeszcze jest trochę za wysoki dla niej i schodząc szurała brudną pupą po desce, a nakładkę stosujemy przy kupie, bo tak wisieć dłuższy czas to niewygodnie.

ja niestety bez kropli nie wytrzymam bo sie dusze :/ tez mam w domu sól morską do nosa, maść majerankową ale dupa nic nie pomagało, wrec jeszcze gorzej zatykało nos i oddychać aż nie mogłam :/ aż wysłałam męża do apteki i kupił mi krople Afrin i stosuję tylko raz dziennie po pół kropelki i na szczęście to pomaga (wiem wiem kropli nie można w ciąży ale ja to bym się udusiła jakbym nie miałam kropli do nosa bo na mnie nic innego nie działa :/)
na katar olecam hemeopatyczne krople euphorbium dzialaja cuda ja psikalam 2 dziennie i efekt po 2 dniavhbyl a synowi od 8 tygodnia zycia dawalam

Tematy kibelkowe widze.. u nas na codzień nocnik. U babci nakładka, w terenie ja pomagam ;-) a odkąd chodzi do przedszkola sama wdrapuje sie na toaletę, może jak skończy się ten przeklęty remont łazienki to i w domu na kibelek będzie siadać...

Jesli chodzi o katar polecam najzwyklejsza sól fizjologiczną :tak: po pół ampułki do dziurki. Bezpieczna i naprawde pomaga :tak:

a ja własnie zupe przypaliłam :wściekła/y: zmykam działać dlalej do kuchni...

reklama
Cześć
u nas pięknie słoneczko świeci, chociaż zimno
Abi to moja również jest 1 ciąża i dalej nie czuję ruchów, bądz cierpliwa i spokojna a napewno za nedługo poczujemy :)

moja 2 ciaza i tez nie czuje ruchow
ja też nie czuję i stresuje mnie to bardzo... dobrze, że w poniedziałek wizyta, bo już myślę, że usłyszę coś złego od lekarza :-( nawet się boję kupić płaszcz ciążowy (odbija mi?)

Do góry