reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ale się wczoraj działo :szok::-D

A ja noc spędziłam u Dobrusi - miala gorączke i duszący kaszel, potem się wybudziła i nie mogła zasnąć... więc średnio jestem wyspana... Mała od rana juz się lepiej czuje, ale została w domu na obserwacji, bo w każdej chwili może zagorączkować (wczoraj skoczyła jej temperatura w pół godziny). No i jak cokolwiek niepokojącego sie pojawi śmigamy do lekarza...

Miłego dnia - ja smigam się z mała bawic, dzisiaj chcę jej zrobić mase solną - będzie miała zajęcie na dłużej i nie będzie się nudzić ;-)

reklama
heloooo
a ja sie ciesze, ze moja poki co chodzi, mam nadzieje, ze jak najdluzej wytrzyma bez chorobska, wlasnie ja odprawilam:-)
ja planuje w koncu sie zabrac za pokoj mojej malej i zrobic porzadek w zabawkach, ale kurde nie moge sie zabrac, bo wiem, ze mi tam dzien zejdzie.
sniadanko zjadlam z rodzinka, teraz moze kawa? ktoras chetna??
hmmm..czy mi sie wydaje czy sie Kasiurek nie odzywa?????

milego dnia laski!
ps. tunia, angel- odsypiacie nocke??;-):-D

Ajako – sorry, że odpisuję dopiero teraz, ale dopiero przeczytałam. Wynagrodzenie chorobowe liczy się zakażdy dzień nieobecności – w sierpniu było 31 dni, a we wrześniu jest 30 – pewnie dlatego dostałaś mniej o 30 zł – ta różnica to pewnie jest Twoja stawka dzienna, więc przyszłe wynagrodzenie możesz sobie wyliczać: liczba dni kalendarzowych w miesiącu razy stawka dzienna. Czy przysługuje Ci dodatek za stanowisko – to zależy od regulaminu, ale jeśli dostałaś za sierpień, a cały byłaś nieobecna, to powinnaś dostać też za wrzesień.
Mata - ja tez z Emilką robiłam masę solną - super zabawa. Lepi się lepiej niż ciastolina i później jeszcze dochodzi frajda z malowania.

Nie przeczytałam wszystkiego, co napisałyście. Pewnie nie dam rady, bo mam dużo pracy, ale w przyszłym tygodniu planuję tygodniowe zwolnienie. Ostatnio tez mam taką niechęć do pracy, że nie wiem, czy wytrzymam do końca roku. Zrobię porządki w swoich dokumentach i chyba pójdę odpoczywać. Dzisiaj w nocy najpierw jedno dziecko mnie obudziło (ruszając się w brzuchu) a za chwilę drugie, bo nie mogło znaleźć w łóżeczku swojej przytulanki. Ledwo wstałam o 6-tej.

Doris- dzieki serdeczne!!!! to w koncu wiem jak to funkcjonuje:-) czyli jak w pazdzierniku jest znowu 31 dni to znowu dostane o te pare zlotych wiecej:-)

Miska- no tak to fakt, najgorzej sie jest zabrac za cos, pozniej jak juz sie czlowiek rozkula to jakos idzie:tak:

mata- zdroweczka dla Dobrusi, niech sie szybko wykuruje dziewczynka! a jak robisz ta mase solna?

Dzien dobry wszystkim:-D
Wyspałam sie jak nigdy:-)lece kawke zrobic i jakies kanapeczki.
Bozienka zdrowiej szybciutko:-)
Lina tort napewno bedzie bardzo normalny, ale chciala bym zobaczyc reakcje wszystkich jak bym postawila taki tort z golasami na wierzchu, taki jak byl tam na zdjeciu:-D

hej mamuski, przepraszam ze wczoraj nie pojawiłąm sie jednak na panienskim ale mój M nie dopuscił mnie do kompa a jak juz była 22 to juz bylam na maxa zmeczona i poszłam spac, dzisiaj sie juz lepiej czuje, antybiotyk działa tylko mnie kaszel znowu meczy :/ ehhhh juz mam dosc tej choroby :/ a nie wiecie czy mozna w ciazy sie zaszczepic na grype?? mi by sie przydało bo w porze jesienno-zimowej choruje non stop i to tak ze prawie umieram, poprostu wrak ze mnie jest :/ jeszcze mam nadzieje ze dzidzia w brzuszku ma sie dobrze i ze jej nic nie bedzie! ok mamuski uciekam zrobic sobie herebatke i do łóżka z powrotem sie grzac :) miłego dnia zycze :) i słonecznego ( u mnie deszczowo i dobrze ze nie moge wychodzic na dwór i nic nie trzeba załatwiac:)

reklama
hej ja byłąm dziś u endokrynologa.... Przed 1wszą ciążą miałam ogromną nadczynność i lekarz stwierdził że nie doczekam się dzieci raczej (chyba że podejmę się długiego i kosztownego leczenia) no a tu Ci psikus haha (po 1,5roku leczenia zaszłam w 1wszą ciążę - zaskoczenie hehe - i ta ciąża wyleczyła mi tarczycę, a teraz druga ciąża też "cud" bo przecież ja "nie mogę mieć dzieci"....) ogólnie mam nadzieję,że się choróbsko nie cofnie:-(

Do góry