reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej :))

Grześ łapie pierwszą drzemkę, a ja co nieco ogarnęłam mieszkanie, zjadłam śniadanie i obejrzałam nowy katalog ikea-bez rewelacji

Vill jak tam grzybobranie??
Angel bardzo współczuje!
Amandla łał ale Mania ekstra wygląda!. Nasz Grześ na basenie był bardzo skupiony nie było mowy o uśmiechu. A tu widzę pełny relaks
Agusia fakt karmienie piersią robi się coraz "trudniejsze", jest tyle ciekawych rzeczy na około. Moja koleżanka miała na prawdę duży problem i doszlo do tego, że kładła sobie na dekoldzie lusterko
Madziorka nie wiem, czy akceptujesz używane ubranka, ale jak tak to zerknij na allegro. Ja kupiłam za śmieszne pieniądze

Dziewczyny nie wiem czy trochę, nie spanikowałam wczoraj. Fakt kupki były brzydkie, ale ta krew przy ulaniu to chyba z mojej brodawki. Muszę to jeszcze sprawdzić, ale jak patrze to jest tam ranka, ale nie krwawi. Ale tylko jak zaczyna jeść z tej piersi pojawia się krew. Dzisiaj w nocy też.

Ostatnia edycja:
reklama
amanda Mania wyglada bosko widac ze jest zachwycona kurcze chyba zaciagne swoich chlopakow w weekend na basen narobilas mi ochoty :-D a bylyscie wczesniej zapytac pediatre co ona na to ? dzieki za wytlumaczenie ale wiedzialam ze zboza=gluten tylko przeszukalam cale opakowanie a tam ani slowa

kasiulka dzieki Kasiu nie mam oporow przed uzywanymi ubrankami a w mojej sytuacji finansowej zostaja mi tylko takie ewentualnie sprezentowane a jesli chodzi o ubranka na chrzest to juz wogole wkoncu dziecko ma je tylko raz na sobie a czasem tylko pare godz bo zaraz jest przebierane dla wygody. Calkiem mozliwe ze to z sutka jak mialam zapalenie piersi i nie mialam jeszcze laktatora i sciagalam recznie to tez nagle zaczela plynac krew i to nie z piersi tylko zrobila mi sie ranka

kurcze chyba znowu bedzie dzisiaj upal idziemy z mlodym na spacer puki jest chlodniej

kasiulka , madziorka z tym karmieniem to mam czasem dosc ! odechciewa mi sie ... serio. ale trwam jakos i powoli powoli, czasem jest tak ze on nie je mleka prawie caly dzien , bo jak mi sie go uda nakarmic zaraz po drzemce to sie naje ale jak za mocno sie rozbudzi to za chinskiego boga nie wygniesz... kilka razy mi sie udalo tylko , w pałąk sie wygina glowe odwraca :-:)-:)-( czasem sie zastanawiam czy to nie moja wina :(

ANGEL najszczersze kondolencje. bardzo mi przykro. wiem jak to jest stracic kogos bliskiego 11 lat temu pochowalam ojca, a boli do dzis :( trzymaj sie kochana, najwazniejsze ze babunia zobaczyla Dorkianka, i ciebie, ppewnie na to czekala.

nie pisalam wczoraj dziewuszki bo bylam tak zdenerwowana , ze nie moglam sie skupi, ani zasnac, gadalismy z M do pozniej nocy, otoz okazalo sie ze jedna osoba jest bardzo falszywa.... wbija noz w plecy, obgaduje za plecami... wczoraj sie okazalo ze to przez nia poklucilam sie z przyjaciolka, kolezanka.... nie wiem co ona chciala osiagnac ... ale noz sie w kieszeni otwiera... pomyslec ile ja dla niej ( nich) zrobilam... zal , byla na moim vikcie,opierunku, nieszkala pod moim dachem, wszedzie zawiozlam, wszystko zalatwilam, podzwonilam, no komedia a chodzila i wybaczcie slownictwo, (ale juz nie moge) pier***liła na mnie:no:
tak bardzo mialam nadzieje ze jednak jest inna ... tak bardzo sie zawiodlam...
jest mi przykro a jednoczesnie jestem zla... eh szkoda slow

madziorka nasza pediatra zachwycona pomysłem basenu, popiera jak najbardziej:) pytałam ją w czerwcu przed wyjazdem na wczasy gdzie wiedzieliśmy, ze jest basen dla maluchów. Madziorka na produktach bezglutenowych jest rysunek przekreślonego kłosa o taki
bezglutenowy.jpg
, jak go nie ma to znaczy, że produkt zawiera gluten.

agusia strasznie przykre to co piszesz, czy jest mozliwość, żeby tej osobie powiedzieć prosto w oczy co o niej myslisz? ludzie czasami sa tacy wredni, że szkoda słów, głownie wynika to z zazdrości, ale trzeba dokonywać selekcji takich znajomych ( bo przyjaciółmi ich nie można nazwać)i odcinać się od nich raz na zawsze, mam nadzieję, że wyjaśnisz te nieporozumienia do których doszło ja jej przyczyną.
a Alex je jakieś mleko poza twoim w ciągu dnia czy tylko stałe posiłki? co w ogóle je tak przez całą dobę?

Ostatnia edycja:
ahoj!
Młodzież przysnęła, więc mam chwilkę!
Tak szybko z pamięci:
Kasiulka o rany! Oby to jednak była krew z brodawki (choć tego też lepiej uniknąć!). Może po przerwie z glutenem Grześ będzie już normalnie reagował! Trzymam za to kciuki!
Amandla uśmiechnięta Mania kusi basenem, oj kusi :tak:
Agusia no cóż, zawsze boli taka historia, zwłaszcza że w tą znajomość włożyłaś tyle wysiłku. Najlepiej powiedzieć takiej osobie co się o niej myśli. I zakończyć - bo nie warto się przejmować i czekać na jakiekolwiek wyjaśnienia!
Madziorka ja też szykuję ubranko dla Antka na chrzest, ale trudnośc polega na tym ze to już w tą niedzielę :szok: Jestem wielką przeciwniczką ubierania maluchów w garniturki lub jakieś inne sztywne, niewygodne wdzianka. Dlatego Antonio będzie miał na sobie białe body a'la polówka i jeśli będzie ciepło, zwykle bawełniane błękitne krótkie spodenki, a jeśli będzie chłodniej to ma takie lniane porcięta które często nosi i do tego błękitny sweterek z tesco (po który muszę się w końcu wybrać). On nie rozumie że to jakieś święto, dlatego dla mnie najważniejsza jest jego wygoda!
Angel moje kondolencje!
No i się już obudził :baffled:

Amandla Alex tylko na moim mleczkku i tylko stałe posiłki do picia dostaje wode, albo soki bądź herbatki hipp np koperkowa, mleko jedynie modyfikowe jest w kaszle która je na kolacje , zaznaczam ze jemy lyzeczka ;-)

Co do tej osoby to niestety rodzina , coz boli jeszcze bardziej ! Z przyjaciółka wyjasnilysmy sobie wszystko i jest ok, ale właśnie dużo wyszło jak TA mieszkała .... I przez nią stracilysmy rok! Nie mogę przebolec:mad:

Agusia z tego co piszesz wynika, że Alex je wszystko i Twoje mleko i stałe posiłki i herbatki i soczki i modyfikowane:D Może za dużo po prostu ma chłopak na raz i cyc przy którym trzeba się napracować jest nieatrakcyjny żywieniowo? On ma dopiero 5 miesięcy

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)Seans super moje dziecko po za domem spi super nie rozumiem tego w kinie w busie i później padł po 19.30 i uwaga spał do 9 prawie ja nie za bardzo mogłam porobić bo mój maluch przebudzał się i leżałam z cycem to spał a nad ranem najgorzej co chwile na cyca się budził.Walczymy z ropą w oczku trochę kanalik uciskałam i wydaje się lepiej łezka poleciała ale nie bardzo mu się to podobało i usłyszałam rade żeby przemywać herbata zwykła :-)Dopiero zjadłam śniadanie maluch pospał 10 minut i już urzęduje na kolanach u mnie :-)Zaraz zupkę będziemy jeść :-)
Angel- wyrazy współczucia trzymaj się .
Vill-jak pisałam seans super mały sie pobawił a potem padł i wyszliśmy z kina to spał jeszcze :-)
Madziorka - a jaki rozmiar potrzebujesz bo ja sprzedaje ale jeśli chcesz pokryjesz tylko wysyłkę jak będzie pasować dam ci ubranko.Ja mam rozmiar 68cm a jeśli kojarzysz chrzciny były robione w czerwcu na początku dodałam zdjęcie w galerii po chrzcinach.
Agusia- normalnie nienawidzę takich osób fałszywych pogonić takich i powiedzieć co się myśli prosto w oczy.Najważniejsze że wiesz ze jest nieszczera .
Mateusz mnie gryzie w cycka a nie ma zębów masakra ......zmykam sprzątać może obiad moje dziecko mi da zrobić miłego dnia

Dzien dobry:-)
My po szczepieniu wazymy 8 kg :-D
Przy wbijaniu igły sie smial:-)pielegniarka powiedziala ze jeszcze w zyciu nie widziala takiego dziecka:-)

reklama
agusia oj nie ładnie, ze strony tej dziewczyny :baffled:
aina mi też nie bardzo podobają się garniturki, lepiej kupić coś co założy się jeszcze parę razy
monika no to Ci pociągnął od 19 do 9 :szok:. mojej koleżanki córeczka miała od urodzenia zapchany kanalik (tylko że ona tak mocno, skoczyło się zabiegiem) i mówiła że to dość mocno trzeba masować, aż pod palcem ma "pyknąć" ta ropka, miała też jakieś krople z antybiotykiem.
tunia właśnie pisałam na fb, że Kubuś duuży

ja mam wagę niemowlęcą w domu i ważę mniej więcej co tydzień, Grześ waży 8200, a mierzy ok 72. Powiedzmy sobie szczerze, jest małym pulpetem

Do góry