reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Wy tu rozpisałyście się o jakiś sieciówkach a ja w zwykłym sklepie dla maluchów kupuje ciuchy :p ja za to bardzo lubie Pepco bo można czasami fajne i dobre jakościowo ciuchy za niską cene kupić no ale kto co lubi :)) ja najbliższe sieciowe sklepy mam 70km od siebie :p

reklama
Hej dziewczyny

Jakoś ostatnio nie mam weny ani ochoty na pisanie wiec tylko was podczytuje chyba mnie dopadlo zmeczenie materialu ogolnie czuje sie do kitu i tak jak przed @ cos jakby PMS mam nadzieje ze do @ jeszcze dlugo. No to sie porzalilam :sorry2:

ewstra, last - dobrze was rozumiem w nocy moje "malenstwo" potrafi sie budzić co 1,5 h zalamac sie mozna a rano to nie wiem jak sie nazywam, Adas wstaje o 6 i nawet nie mysli spac dluzej, ma ok 40 min aktywnosci gdzie zdaze sie rozespac i idzie w kimono na ok 40 min :confused2: nawet jak sie poloze to nie zdaze usnac a on juz wstaje

vill nie za ladne te strupki mam nadzieje ze ta masc mu pomoze

marusia powodzenia w przygotowaniach i z ta spowiedzia nie bedzie tak zle :tak: troche ci zazdroszcze z tym slubem ... moze kiedys

inna ciuchy powiadasz ? wiekszosc zamawiam na allegro,a czesc dostaje od dziadkow malego i znajomych raz sie wybralam na rajd po sklepach z malym i jak szybko weszlam tak szybko wyszlam masakra zeby nie mozna bylo wozkiem przejechac miedzy alejkami i poogladac ciuszki dla takich maluchow tak wiec nie ma jak internet

Dzisiaj moj synus pogardzil moja zupka wiec nie wiem jak to dalej bedzie chyba za duzo mi sie wlalo oliwy sama nie wiem ogolnie to nie przepada za marchewka za to bardzo polubil biszkopciki czasem dostanie jednego w lapke a radosc jest taka jakby nie wiem co dostal :-D

WItam:-)

przez ta pogode szału dostc mozna. pochmurno non stop. A ja cały czas spiaca. dzis zasnelam z małym na dwie godzinki. Od wczoraj mnie głowa boli, dobrze ze idzie polepszenie pogody .

Ja dl amałego kupuje roznie: SMYK, H&M, Reserved, next i nawet u mnie na takim targowisku w jednym sklepiku.

mini- mam nadzieje ze wychodne sie udało:-)

marusia- ten dzien i noc zleci nawet sie nie spostrzeżesz.

PAdam, głowa dalej boli, idę spacć.
Milej nocki

Hej dziewczyny

Jakoś ostatnio nie mam weny ani ochoty na pisanie wiec tylko was podczytuje chyba mnie dopadlo zmeczenie materialu ogolnie czuje sie do kitu i tak jak przed @ cos jakby PMS mam nadzieje ze do @ jeszcze dlugo. No to sie porzalilam :sorry2:

ewstra, last - dobrze was rozumiem w nocy moje "malenstwo" potrafi sie budzić co 1,5 h zalamac sie mozna a rano to nie wiem jak sie nazywam, Adas wstaje o 6 i nawet nie mysli spac dluzej, ma ok 40 min aktywnosci gdzie zdaze sie rozespac i idzie w kimono na ok 40 min :confused2: nawet jak sie poloze to nie zdaze usnac a on juz wstaje

vill nie za ladne te strupki mam nadzieje ze ta masc mu pomoze

marusia powodzenia w przygotowaniach i z ta spowiedzia nie bedzie tak zle :tak: troche ci zazdroszcze z tym slubem ... moze kiedys

inna ciuchy powiadasz ? wiekszosc zamawiam na allegro,a czesc dostaje od dziadkow malego i znajomych raz sie wybralam na rajd po sklepach z malym i jak szybko weszlam tak szybko wyszlam masakra zeby nie mozna bylo wozkiem przejechac miedzy alejkami i poogladac ciuszki dla takich maluchow tak wiec nie ma jak internet

Dzisiaj moj synus pogardzil moja zupka wiec nie wiem jak to dalej bedzie chyba za duzo mi sie wlalo oliwy sama nie wiem ogolnie to nie przepada za marchewka za to bardzo polubil biszkopciki czasem dostanie jednego w lapke a radosc jest taka jakby nie wiem co dostal :-D

Madzia jakbym czytała o Roksanie, budzi się co chwile, rano pobudka koło 7 i tak do 10 bryka i później już każda drzemka po 40min max 1h ale to się bardzooooooooo rzadko zdarza a przez te 40 minut nic nawet nie zrobię a ta już się budzi ehhh :/

idę w kimono dopóki mała śpi, odnośnie jeszcze ciuchów to ja właśnie zrobiłam zakupki ciuszkowe dla Roksy
już na jesień tzn rozm 6-9 miesięcy mam nadzieję że na trochę będą bo mój łobuz to tak szybko rośnie :/ ja to już pomału się szykuje na zakupowe szaleństwo na zime żeby Roksanie coś pokópować, pierwsze co to kombinezon tylko jaki rozm 9-12 czy 12-18 o to jest pytanie :/ ehhh

Vill mam nadzieję że Rafałkowi szybko pomoże ta maść i strupki zejdą migiem, biedny maluszek buziaki od wirtualnej Ciotki :))

Maruusia powodzenia na weselu, szybko minie TA NOC...

Dobranoc kobiity!!!

Miałam czytać i pisać, ale zaczytałam się w artykule, który mi podrzuciła Amandla - naprawdę OGROMNE DZIĘKI :tak: - i jutro popiszę o ile czas pozwoli.
Dużo się zgadza :tak: Po maści jest niewiele lepiej (smarować mamy TYLKO czółko, policzki nie a te wyglądają dziś jeszcze gorzej), czoło nadal ewidentnie swędzi. Ale dodać do tego problemy ze skórą praktycznie od urodzenia - niby rumień, potem ciągłe krostki (obstawiane były potówki, trądzik niemowlęcy, skaza białkowa, alergia na proszek, na czekoladę i orzechy - których nie jadłam i nie jem), niepewne infekcje dróg moczowych, antybiotyk, problemy jelitowe - najpierw zielone kupy i śluzowate, potem ich brak, bóle brzuszka i wzdęcia/bąki, by po kilku dniach poszła kupa bez najmniejszych problemów... Oraz podejrzenia czy aby ja nie mam pasożytów (bo z różnych przyczyn przewinęła mi się taka myśl przez głowę); moja skóra też wygląda fatalnie jak jeszcze nigdy, schudłam w błyskawicznym tempie mimo iż jem za trzech, czasami miewam silne bóle brzucha "znikąd"....
Nareszcie poszczególne elementy układanki zaczynają do siebie pasować i układać się w logiczną całość. Teraz pozostaje przekonać o swoich podejrzeniach lekarza :dry:

A jakby było mało nieszczęść, to jutro z rana muszę biegać za hydraulikiem...
Zawór nam przy hydroforze popuszcza i mieliśmy dziś juz małą powódź (obecnie jest zakręcony, co oznacza, że trzeba pilnować poziomu wody i ręcznie uruchamiać pompę, kiedy zużyje się wodę); szlag by trafił. Już jakiś czas temu były drobne przecieki, ale hydraulik nie miał czasu i naprawa została przełożona (jako nie aż tak pilna) na termin z robieniem instalacji w łazience - mam nadzieję, że jutro znajdzie czas, bo cały kosz prania czeka, a bez hydroforu ani rusz
no.gif

I nie chcę nawet myśleć, ile to znowu będzie kosztować
mad.gif

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że wyjątkowo tak o sobie, ale mam teraz poważną zagwodkę. Jednak obiecuję jutro spokojnie nadrobić wszystkie dzisiejsze posty.

Aha - odnośnie wzmożonych nocnych karmień (które i u nas mają miejsce) cytat z kalendarza 22 tydzień życia dziecka - kalendarz pierwszego roku edziecko.pl

w 22 tż
Nie zdziw się, jeśli Twój maluch karmiony piersią zacznie częściej domagać się nocnych karmień. To normalne, wzrosło jego zapotrzebowanie na tłuszcze i najłatwiejszym sposobem ich dostarczenia jest jedzenie nocnego, obfitszego w tłuszcz mleka. Ale częste karmienie nie ma oznaczać spania z piersią w buzi. Odmawiaj podawania piersi, jeśli dziecko domaga się jej tylko po to, żeby zamknąć oczy i dalej spać.

Amandla czad te ciuchy już sobie zamawiam :-D:-D

No ja w reserved nic nie kupię nigdy nigdy , bo tam pracowałam i wiem ile tak naprawdę te ciuchy są warte a jakościowo ehhh brak słów :crazy:

Dzien dobry:-)

Odzywam sie zebyscie nie pomyslaly ze umarlam:-)
U nas z dnia na dzien maly do kochania:-)je wszystko co mu dam:-)przedwczoraj dostal pierwszy raz kaszke wanilowa ta od 4 miesiaca i oczywiscie myslalam ze wypluje wszystko a tu niestety zjadl wszystko i domagal sie jeszcze:-)

Wczoraj pobil rekord zasnal dopiero 23.30 ale obudzil sie dopiero o 6 takze i ja sie wyspalam:-) teraz smacznie dalej spi:-)

Nawet dokladnie nie wiem co u was ale postaram sie nadrobic jakos nie mialam weny zeby pisac jeszcze gdzies tam z tylu glowy siedzi mi caly czas mysl ze nie ma juz mojego tescia z nami no ale coz taka kolej rzeczy, musze Wam tylko powiedziec ze maly na pogrzebie aniol bylismy tylko w kosciele tzn ja i maly i nawet nie zajeknal przez cala godzine zdrzemna sie na 30 minut ale jak wstal to nawet nie upominal sie o cycka tylko sie rozgladal:-)

Pogoda masakra!!!!!!!!!!!!!!!Zimnica taka jak by miala byc jesien!Mam dosc!

ina zazwyczaj ubranaka kupuje z next -mathercare-mama&papas teraz w smyku poznajdowalam jakies skarby.
villandra to masz urwanie glowy -no jak takie przeboje -n ale miejmy nadzieje ze nie bedzie to takie drogie.

Taki piszecie ze zimno u nas jest ok mi odpowiada taka temperatura dzis jeszcze nie wychylalam nosa ale jak mala sie obudzi idziemy na zakupy.
Powoli robie sobie liste co tu kupic w pl-i pewnie jak m zobaczy to sie za glowe zlapie.
Tatus pomalowal nam salon i pokoj malej:) mam nadzieje ze jeszcze panele beda przed naszym przyjazdem.

U nas dziś od rana słonecznie , tylko os pełno :szok: Dziś już 10 zabiliśmy :baffled:

Wczoraj na imprezce było ok , choć krótko bo co to za przyjemność zabalować jak rano trzeba wstać a w nocy do dziecka także :sorry:

Także dziś lekko zmięta jestem ale może jakoś dotrwam do wieczora :-D

Madziorka uważaj na biszkopty bo zawierają gluten !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Vill, cieszę się, ze mogłam pomóc, działaj na własną rękę z badaniami jak Ci lekarze nie będą chcieli dać skierowania, zdrowie dziecka ważniejsze niż czyjeś poglądy, poszukaj może gdzieś w Twojej okolicy jest wykrywanie pasożytów i grzybów u dzieci, u mnie na osiedlu jest taki gabinet BIONICA, myślę, że w Polsce gdzieś bliżej Ciebie też coś podobnego działa, robią testy u dzieci powyżej 6 mies życia. Może szukaj pod terapia Mora? sama nie wiem. Trzymam kciuki żeby się coś wyjasniło. Na lamblie skierowanie powinni Ci dać, mój mąż jak go brzuch bolał od razu dostał, tylko musisz poczytać na tym forum alergii bo wiem, że w większości laboratoriów proszą tylko 1 próbkę kału a to jest bez sensu bo musaa być przynajmniej 3 zbierane co kilka dni , musisz też sprawdzić pod kątem candidii, bo to jest bardzo częste u dzieci, uff mam nadzieję, że Wam się uda pozbyć tego paskudztwa ze skóry Rafałka:)

Do góry