reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzien dobry czesc i czolem:-D

My tez dzisiaj ladnie spalismy w nocy raz sie obudzil i pozniej az dopiero po 5 rano zjadl pospal do 7 pozniej znowu zjadl i przed chwila sie obudzil:-)
No zlote dziecko albo sie zapomnial bo chyba w zyciu jeszcze tyle nie przespal w dzien:-)
kasiulka kciuki trzymam mocno bedzie dobrze i tak jak pisze villandra to napewno tylko rutynowe badanie:-)

reklama
Kasiulka będzie dobrze na tym badaniu, Mania też miała w szpitalu rutynowe usg główki, z uwagi na wczesniejsze narodziny ( plus usg brzuszka w komplecie) , szybko, bezboleśnie i wsio w porządku, na pewno u Was też tak będzie:)
Vill kobieto odpocznij!!! ile można pracować:) kawkę sobie zaparz i gazetke poczytaj jak mały śpi:)
Pere mi jakby baba powiedziała, ze moje dziecko nie ma komórek słuchowych to bym siedziała tam dotąd dopoki bym nie otrzymała wyjaśnienia, szkoda, że jej nic nie powiedziałaś, nie cierpię takich niekompetentnych ludzi, palnie takie słowo i tylko stresuje pacjentów, wrrrr!
Atan super fotki, śliczna niunia!
Angel super wyprawa, zazdroszczę Wam tylu atrakcji w Londynie, jak mały będzie starszy, żeby więcej mógł skorzystać z tych wyjazdów, będzie gdzie chodzić:D

u nas nocka jak zwykle przespana od 20 do 6, teraz jeszcze krotka drzemka po porannych harcach, kolejny upalny dzień się zapowiada, a ja dzisiaj wybieram się na oxybrazję coby oczyścić troszkę cerę :)

cześć nie mam czasu ostatnio w ogóle czytać nawet całe dnie na dworzu spędzam z Młodym, buziaczki dla waszych dzieciaczków :happy:
vil jak się stosuje tę kamiwazę co tu kiedyś polecałaś? bo zakupiłam ją i właśnie mi przyszła :-)

angel już zoo zaliczyliście :-D dobra jesteś ja mam ochotę ale czekam jednak jak będzie troszkę większy :happy: Dorianek jest uroczy mam słabość do takich mocnych kawalerów super jest naprawdę wagą się nie martw jak będzie raczkować to zacznie spalać i kurde muszę też to napisać- ty również jak zwykle pięknie wyglądasz :-)

Kasiulka mocne kciukasy za Grzesia, wszystko bedzie dobrze, musi byc!!!
meza trzeba było wysłac do chaty a Ty z Grzesiem powienniscie zostac jak tak fajnie było, szkoda dnia i towarzystwa
Pere trzeba było meczyc babsko zeby powiedziała a jak nie wiedziała to niech zawała innego lekarza , my tu na pewno Ci nie napiszemy co to jest.
Angel oby jak najwiecej takich wypadow. Doriankowi sie podobało, minki mowia same za siebie. My w sobote jedziemy do Bałtowa. Diznozaury ogladac bo to pasja starszaka
Villl siadz i opocznij,
jedno dzieciatko masz wiec jak ono spi to Ty tez
. dom nie musi byc na picus glancuś.
ja okna i podłogoi to myje cały dzien,
jakos tak z wiekszym sprzataniem to mi dłuuuuugo schodzi.
ledwo dwojke ogarniam, obiadek, i pozbieram to co starszak "porozkłada" i tak sie toczy.

Ha ha! kindzia Amandla telepatycznie chyba Wasze rady odebrałam (bo posty dopiero teraz przeczytałam) i zamiast w ogródku, wylądowałam w ... łóżku :-D Mały pokimał, to ja też strzeliłam drzemkę, jeśli tak można nazwać przymykanie jednego oka z otwieraniem go co kwadrans ;-)
No ale odpoczęłam - fakt.
Ja z tych nie-kawowych - nie pijam w ogóle - ja po kawie umieraaaaaam

renia wcierasz ten płyn w skórę głowy; ja wcierałam zawsze po myciu - trochę płynu na łapkę i wetrzeć w skórę, potem szłam już na łatwiznę - lałam prosto na głowę, rozcierająć palcami drugiej ręki; jak mi się przypomniało, to codziennie, ale jak nie, to tak 3-4 razy w tygodniu. Powinnaś mieć ulotkę co ile to stosować na co - bo pamiętam, że przy różnych "dolegliwościach" były różne zalecenia

Idziemy obczaić czy na dworze taka sama duchota, jak w domu - a przynajmniej ewakuujemy się na parter - tam przynajmniej jest gwarantowana chłodniejsza temperatura.
Do później

Dziewczyny póki co Was nie nadrobię ,ale muszę Wam napisać :-)
Franek waży 7800 g szok normalnie :szok: i Pani lekarka pozwoliła już dawać soczek z marchewki ,ale czy to nie zbyt wcześnie ?

Miłego dnia :tak::-)

witam się po śniadaniu :-D:-D:-D
wyspaliśmy się ładnie do 8, apotem po mleku do 10, trochę było zabawy, a teraz drzemka nr 1 :-)

vill podziwiam Cie bardzo za to grzebanie w ogródku, ja szczerze tego niecierpię
Kasiulka wszystko będzie ok, my już po usg jesteśmy, niby coś tam było po urodzeniu ale już się wyrównało więc będzie ok!

Amnadla, kindzia gdyby to była lekarka to na pewno bym drążyła temat ale to była pielęgniarka wykonująca te badania i pytałam ją 2 razy co to znaczy to nie umiała odpowiedzieć :no:, podobno lekarka będzie na następnym badaniu :baffled:
Amandla widzę że u Was ze spankiem tak jak u nas :tak:ale fajnie, co... :-)
karolina no niezły chop Ci rośnie gratulacje :-), a co do soku to w małych ilościach na początek można dawać i nie jest to za wcześnie, mnie tak poradziła pielęgniarka środowiskowa

Miłego dnia

reklama
Póki co zrobiliśmy sobie mały piknik - o tak:

Teraz Rafał śpi, ja sobie robię obiad a na później rozważę opcję wyjazdu na zakupy - w relau są fajne wyprzedaże, ale do dzisiaj tylko, więc boję się trochę, że na nic mogę się już nie załapać...

karolina no to rzeczywiście chłop jak dąb :tak: A z soczkiem - skoro pani doktor zaleciła, to bym się nie wahała. A Franuś na mm czy na cycusiu? (bo nie pamiętam dokładnie kto jak karmi)

Do góry