reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ojoj kochana nie denerwuj sie bo to szkodzi maleństwu - ja ma podobna historie tyle ze z bankiem od marca zanosze im polise i ciagle z nia jej cos wg nich nie tak i nie potrafia mi powiedziec co bo co zanosze oryginal, posswiadczenia od ubezpieczyciela itd to zawsze cos im nie pasuej ostatnio odezwali sie po 1,5 mieisaca czasu ja juz ich olalam i nazrasie spokoj...

a u mnie ciasto w piekarniku juz :) i pranie sie suszy :) M. powiedzial ze bedzie ok 18... ciekawe ile sie spozni... dzidzia dzis mnie laskocze prawie caly dzien :)

reklama
No to mnie właśnie dzisiaj powiedział, że już łożysko samo produkuje progesteron i nie ma potrzeby brać duphastonu

ahoj kobitki, właśnie wróciłam od ginka i od jutra kładę się na kilka dni do szpitala, gin stwierdził, że lepiej sprawdzić dlaczego mi twardnieje brzuch i porobić wszystkie badania, więc lepiej dmuchać na zimne, szkoda tylko, że w taką cudną pogodę będę ślęczeć w szpitalu, ble, ale mam nadzieję, że wszystko będzie OK i wyjdę za 3-4 dni:)
niech sprawdzi poziom magnezu - w duzej ilosci przypadku niedobor magnezu powoduje stawianie sie brzucha ;] i oby to nie bylo nic powaznego ;]

ten brzuch masz twardy pod skora na wysokosci macicy czy caly łacznie ze skora ?

moze mi tez gin odstawi dupka

Kasiurek, sama nie wiem czy mam cały twardy czy tylko na wysokości macicy, bo przytrafiło mi sie to dopiero dwa razy, po prostu mam takie ciężki brzuch i raczej cały jest twardy, ale jakoś specjalnie go nie badałam:) odnoszę takie wrażenie jakbym miała mega wzdęcia, i brzuch u dołu mnie pobolewa, albo z lewej strony kłuje na wysokości jajnika, sama nie wiem jak to opisać, bo jakoś się nie skupiałam na tym stanie

magnez łykam regularnie, więc nie powinnam mieć niedoboru, ale cholera wie

witam was :) ja sobie dzisiaj wrocilam od rodzinki :) wczoraj pojechalam dzisija mialam pare zalatwien i stwierdzam ze jazda autem tak daleko to jz nie dlamnie bolaly mnie blecy brzuszek wymeczylam sie tylko a jeszcze dotego tyle zalatwiania :( niewyspalam sie ale naszczescie wszystko zalatwilam :D a teraz musze was nadrobic ;)

Kasiurek ja całą rodzinę leczę miksturą miodowo-czosnkowo-cytrynową; nawet mój mąż chętnie to pije, a wiadomo jacy faceci są do leczenia (on na dodatek miodu nie cierpi :-p); Ja też nie choruję, bo łykam to profilaktycznie na noc - tak 2 łyżki,
powiedz mi ile tego pic w ciagu dnia ?

wlasnie tę miksture zrobilam ;] haha maz do mnie "kto mocz do lodówki włożył?" hahaha ale jak wachalam ladnie pachnie ;]

przed chiwla napisalam sie prelanu, teraz pije herbate z imbirem potem drugie danie i mikstura twoja i przed snem powtorka z rozrywki ;]zebym zasnela chodz na chiwle ;]

co jutro na obiadki robicie ?

powiedz mi ile tego pic w ciagu dnia ?

wlasnie tę miksture zrobilam ;] haha maz do mnie "kto mocz do lodówki włożył?"
(...)
co jutro na obiadki robicie ?

ale się uśmiałam z tego tekstu
laugh.gif
:-) :-D
ja piłam po 1 łyżce ale mój mąż chory po 2 2-3 razy dziennie
a jutro na obiad pewnie jakaś zupa (zalewajka?) i ratatuj, póki jeszcze jest papryka i cukinia

Witam wieczornie,

Oj myślałam, że energia drugiego trymestru do mnie przybyła na dobre, a tu dzisiaj dzień w łóżku i zasypiam nadal.
Pewnie to przez ten Duphaston, ale mm jeszcze blister został (10dni) i koniec lekarz mówił aby odstawić, to będzie jakiś 17 tydzień, więc łożysko juz powinno produkować progesteron, tylko ten mój krwiak mnie martwi a USG dopiero 28 października.

reklama
mi jest zimno jestem troszke pociagajaca i boli mnie gardlo i czuje ze bede miala goraczke :( a wiec ciepla kapiel herbatka z miodzikiem z mai ( bardzo dobra na kaszel i bolace gardlonawet dla dzieci) przytulenie sie do meza i zasniecie ;)

Do góry