reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Renia takie były czasy . Moja teściowa też zdziwiona że mleka krowiego Borysowi nie podawałam w trzecim miesiącu życia :sorry2: Do dzisiaj ubóstwia mleko i uważa że to podstawa odżywiania dzieci

Ewstra piękna waga , ja też z Duszką czasem na sygnale jadę :-)

Maria ja bym na Twoim miejscu odstawiła kawę i czekoladę . Może to jest przyczyna "nie spania" Poli ??

Angel
dzielna kobito ... no w końcu żeś się wybrała :-)

Kadza kłaść spać pod kątem .. Jak karmisz cycem to wcinaj kaszę jaglaną

U nas się zbiera na deszcz ... Podobno od szóstego czerwca mają być upały :blink:

reklama
Ja tez pije kawe ( 1-2 dziennie ale z tych moich kaw sie kazdy smieje, bo to lyzeczka rozpuszczalnej woda do polowy kubka i pol kubka mleka..) a i energy drinki ;) Nie widze zadnej roznicy, dzien kazdy inny i czasem spi caly, czasem wogle. No pomijajac te kilka ostatnich ;-)

Choc popoludnie juz dzis lepiej, zlulal sie na 2 h ( z czego mamcia przysnela 1,5 ;-) ) potem ladnie wzial juz cyca- troche aktywnosci ( choc marudzenia rownie sporo) i znowu cyc bez problemu i spi godzine prawie. Moze to juz wieczorny sen i tylko wstanie na jedzenie za jakis czas? Oby przyda sie i mu i mi po tym weekendzie ;-)

Znieczulenie zeszlo jak sie obudzilam, ale musialam wziac ibuprofen bo tak jednak bolalo. Uff ulga..zabek z lekarstwem, "zaklejony" tymczasowo i za 7-10 dni przyjdzie wypelnienie z mojego odlewu ktore mi zamontuja i wszystko :)
Naprawde swietny lekarz i pielegniarka ( polka juz wpada jutro do mnie na kawe ;) ) no i nie wiem czy takie jakies plomby z odlewow tez sa w PL ale fajnie to wszystko wyglada :)
Bedzie z głowy wkoncu po tylu latach...

ale jaja ....
Duśka popołudniem płakała mi przy jedzeniu ... byłam pewna że to ból brzuszka bo się spinała . Wieczorem było to samo , tylko zdziwiło mnie to że płakała w trakcie jedzenia i jeść nie chciała , za chwilę zachowywała się jakby znowu była głodna a jak dawałam butle to znowu płacz i prężenie .
Zrobiłam modyfikowanego i wcięła bez żadnego płaczu :sorry2:

I wychodzi na to że to smak mleka jej nie odpowiadał : jadłam dziś taki gulasz z cebulą , czosnkiem i odrobinką chili ... :zawstydzona/y:

Mini nie no ogolnie to ja nie lubię kawy i wypilam ją moze z 4 razy od porodu i zawsze byly to kawy takie jakie opisuje Angel-1 luzeczka rozpuszczalnej pół na pół z mlekiem. Czekolady ostatnio nie jem bo jem ciasta i truskawki w ilosciach kilogramowych.

Maria to chyba źle zrozumiałam zdanie "ja piję kawę dość często " w twoim poprzednim poście :-D ....

A moje dziecko dziś szatan opętał, prawie cały dzień przepłakany i tylko ręce przynosiły chwilę ciszy, a o i to nie zawsze
Czytam Was o tych skokach rozwojowych i może to to? A może upał
Sama nie wiem bo ja tych skoków też nie umiem zauważyć i rozpoznać
u Nas każdy dzień podobny w sumie, no i Aleks wcale w dzień nie sypia czy to dobrze?

A teraz chyba śpi, kąpiel byłam zjadł ledwie 50 mleka i zasnął
Chyba i jego ten dzień zmęczył

Mini uwielbiam Twojego Boryska, jego teksty mnie rozwalają

Maria a czy Pola tylko w wózku tak płaczę? Może jej wózek nie odpowiada?
Mój Aleks ma tak,że wózek to dla niego najgorsze zło na świecie, jak go tylko tam wsadzę to ryk od razu jakby go parzyło
I albo idę z syreną ( najczęściej) albo poję go mlekiem, jedną ręką trzymam butelkę jedna pcham wózek, albo jego na rękach a wózek biodrem pcham, albo Aleks usypia po histerii
Nie wiem czemu on tak wózka nienawidzi

Ostatnia edycja:
Maria a Pola jest na cycu czy butli?
Mini niezły teksciarz z tygryska, no i spacerek udał sie, mały sie "wykrzyczał"?
Angel to super ze z zabkiem juz dobrze, oby trzymało na lata.
a jak Dorianek dzisiaj? nie płacze bez powodu?

Hanula na mm.
akceptuje dobrze mleczko.
a jak bosko nocki przesypia. 5-6 godzin .
nareszcie sie wysypiam.

Mini no widać jej smaczek nie podpasował ;-) Czosnek, cebula maja zwiazki lotne ktore przenikaja do mleczka i moga zmienic smak :tak: Moj jak na ssaniu to jemu wsio ryba ciagnie cyce co bym nie jadła :-D

Kinidzia dzieki za troskę :tak: Dorek dzis taki pół na pół, nie ma tragedii. Tak jakby "schodził" z niego juz ten weekend- mysle , ze faktycznie sie zebralo naraz wszystko- skok, upały i to szczepienie. Śpi od 1,5 h ciekawa jestem czy jak sie obudzi to tryben nocnym zje i dalej zlula czy jeszcze mi zafunduje wesoły wieczor jak wczoraj.

A za dnia to niby patrzy sobie, smieje sie i nagle podkówka i bek.. taka maruda ot poprostu, wszystko podoba sie na chwile..
Rano z tata sporo sobie pogadal pocwiczyl siadanie ( ulubione cwiczenie bedzie szybko siadal mysle!) i glowke, w miedzy czasie donosil mi na cycanie a ja kimałam :-D

Kindzia i od kiedy na mm?? Czy dopiero po paru dniach zaczela sypiac tak dlugo czy po pierwszej nocy z butla?? Moj na butli tak samo czesto jak na cycu :-(

Maria a nie myslalas sprobowac ja na mm?? Moze by faktycznie troche spokojniej i dluzej spala..czasem jak opisujesz wasze dni to szczerze podziwiam..ja bym chyba do lasu sama wydrzec sie poleciała z tego wszystkiego :zawstydzona/y:

reklama
Pinula – oj, biednaś Ty z tym niezapisanym dokumentem . Ale na pewno zaliczenia poszły OK. Jak ubierasz Jasia na chrzciny?

Ivi – polecam takie rymowanki: Kolorowe rymowanki - - Lubimy Czytać - moja trzylatka zachwycona, recytuje już sporo z nich.

Angel – super, ze u Dorianka lepiej.

Podziwiam te z Was, których maluszki w ogóle nie śpią w dzień. Hubi ma trzy drzemki minimum po godzince i nieraz bardzo na nie czekam:-)

Do góry