reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

villl to picie wody i odciąganie co godzine to z tej piersi co miałam stan zapalny. żeby że tak powiem wypłukac to melko bo przy odciąganiu dalej ma nieprzyjemny zapach a z drugiej piersi jest normalny zapach

Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi. Moje obawy biorą się z tego że przez 3 dni nie karmiłam piersią, a przed tą przerwą miałam że tak powiem "cięższe piersi" i podczas tej przerwy, szczególnie w piątek kiedy byłam mało przytomna i większośc czasu spałam to mało odciągałam mleka, na pewno rzadziej niż co 4 godziny. :( Do tego wszystkigo jak przystawie Jasia do piersi to ssie ssie, mnie to boli (co może byc wynikiem złego jego przysysania bo do butelki sie przecież przysysa inaczej), ssie i pół godziny czasem dłuzej a po 15 minutach jest znowu płacz, daje mm i zjada ze spokojem 120 ml :(

Ale obiecuje że wyluzuje. Wróce do bawarki, bo herbatę laktacyjną pije cały czas. I będe przystawiac Jasia do piersi między karmieniami żeby mi stymulował laktacje.

Tata uspił Jasia. Ja mam jak by co przygotowane butle na noc. Wyparzone stoją z wodą nalaną odmierzone mleko w oddzielnych pojemniczkach. Zabiore to wszystko do sypialni i w nocy tylko wymieszam. jak zajdzie taka potrzeb bo mam nadzieje na uruchomienie cyca a schowanie butelek.

Miłej nocy.... Jeszcze raz dzięki za rady.

reklama
Pinula chyba faktycznie mają rację :) Ja wczesniej chciałam Ci napisać, że mam to samo od 3 dni i zastanawiam się czy mi się mleko konczy - piersi sflaczałe jakby były zaraz PO karmieniu... ALE w czasie jak bąku ssał i robił sobie przerwe ( ot żeby zacieszyć do cycka jak głupi do sera :-D :-D :-D ) scinelam pare razy samego sutka i wytrysneło tak , że po buzi dostał salwe i poleciało hen daleko :zawstydzona/y::-) Wiec produkcja na całego a własnie nie rozumiałam czemu takie są flaczki..
No i proszę dziewczyny wyjaśniły ;-)
W sensie wiedziałam, że jest coś takiego jak stabilizacja laktacji ale potrzebowałam wiedziec kiedy cos takiego ma miejsce- 6 tygodni prosze jak w pape strzelił ;-) ;-)

Ja jednak mam tak rozbujana laktacje, ze mrowi mnie i przeciekac zaczyna juz po 2-2,5 h nie jedzenia :confused2:

Cześć dziewczyny

Czytam i czytam i doczytać nie mogę. Mała od godziny maglowała karuzele i usneła :tak:

W ogóle od kilku dni nie to dziecko:-D Jak wcześniej był terror przy kompaniu to teraz się śmieje :-D Zasypia ładnie sama w łóżeczku albo ze mną w łóżku.

Ja po wizycie u gina wszystko ładnie pięknie i nawet blizny nie widać. No a waga sfiksowała mam już 5 z przodu:-D

Renia ja z hemoroidami walcze od porodu i czasem na tyłek siąść nie mogę. Lecze teraz maścią i czopkami a dodatkowo gin polecił mi wczoraj doustne tabletki mówił że powinno przejść :tak:. No mam nadzieję, że w końcu się tego cholerstwa pozbędę. Aaaaa doczytałam że Angel na swoim. No gratuluję Ci kochana z całego serducha :-D

Nie wiem co tam miałam skrobać więc zmykam później coś popiszę jak w końcu doczytam :-D

dzien doberek - my przy sniadanku ;-) za oknem piekne słonko -mam nadzieje, ze u Was tez ładnie poswieci :-)

dzien bobry. My już po śniadaniu. Jaś opowiada swoim przyjaciołom małpkom co mu się śniło.
A ja sie w nocy poddałam. Kończe z karmieniem piersią. Ciul że pójdzie po kieszeni ale nie dam rady. Wieczorem i w nocy karmiłam dwa razy. Ssał cycka ponad godzine za każdym razem a gdy już skapitulowałam to dojadł z butli raz 150 a drugi raz 130. Mleko mam no tak jak Angel piszesz nacisne sutek to leci fontanna ale mam wrażenie że on po tej butli nie umie się przyssac dobrze. A siedzi przy tym cycku bo lubi nic nie jedzac, przełykanie słyszałam na prawdę rzadko. Przystawiałam go ze 300 razy od nowa i nic nie pomogło a sutki bola mnie przy tym do tej pory. I trzeci raz w nocy cyca nie dostał z prostej przyczyny, nie mam trzeciego cyca a te dwa które mam bolą jak cholera.
Także kończe swoją przygodę z karmieniem piersią, bo to bez sensu żebym ja go karmiła godzinami a on i tak sie nie najadał i żebym jeszcze przy tym ryczała z bólu i z żalu że nam sie nie udaje.

Pogoda serwuje nam kolejny ponury dzień, spędzony w całości w domu. Jutro mamy USG bioderek, trochę późno ale wcześcniej nie było miejsc.

kochane czy wasze pociechy też trzymają główki praktycznie cały czas na jednym boczku moja to cały czas na prawo , na lewo też odwróci ale i tak z powrotem na prawo to normalne ?

Pinula no i ok, nie martw się nie to nie nic na siłe najważniejsze byś ty czuła sie dobrze, bo meczyc sie i stresowac, płakac to nie ma sensu.. Dzieciaki za szybko rosna trzeba sie nimi cieszyc z dnia na dzien a nie martwic o glupie cycki :-D
Dawaj butle i niechaj bedzie Wam dobrze :tak:

A ogolnei widze, ze lepiej z zasypianiem i wogole? Nic nie piszesz aby byly problemy jak wczesniej?

Dobra lece po sis na metro mam nadzieje, ze dojedzie sama hehe

Kadza nie chce cię martwić ale mojej koleżanki cora 3 miesiące teraz tez tak miała ze miała główkę na jedna stronę i stwierdzili ze ma plagiocefalie ... Splaszczenie kości czaszki ... Może lepiej niech to lekarz zobaczy

Dziewczyny tyle piszecie ze ciezko was nadrobić , lecę posprzątać póki maly śpi , bo późnej nie da

Odmeldowuje sie i życzę miłego dnia ;-)

Kadza Duszka kładzie główkę na obie strony ale preferuje prawą stronę , bo tak ją nosimy i karmimy ;-)
A może spróbuj ją kłaść spać na lewy boczek ...

Villandra podziel się słoneczkiem :-D u nas buro ponuro :dry:

Angel miłej zabawy z siostrą :-)

Pinula jakie dzwieki wydaje Jasiu ,jak tak sobie gada ??

inamorate godzina z karuzelką wow :tak:

a ja się zaziębiłam :baffled: myślicie że katar może się przenieść na Dusię czy dostanie moje przeciwciała z mlekiem

reklama
witam sie i ja :) dzis pogoda u nas w miare wiec spacer bedzie jupi jupi jupi,

mala spi w swojej hustawce a ja lece odgruzowac pokoj dla brata bo dzis w nocy przyjezdza ...

widze hemoroidow temat ja tez mialam (moze nie az tak jak wy) bo tyle ze bardzo bolalo przy wyproznianiu... kupilam jakas masc i po 4 dniach przeszlo (az zla byla ze tak dlugo czekalam z kupnem tej masci, niewiem na co liczylam...)

ok lece sprzatac

Do góry