reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

helena, bozienka zdrówka dla maluszków..
angel no to super z tą przeprowadzką
atomówka to ja chyba najodważniejsza bo odważyłam się 2 razy :-D ja byłam też nacinana szew zagoił mi się ładnie i szybko i to nie ma nic do rzeczy u mnie ale przytulanki i tak sprawiają mi ból.. z resztą tak już w ciąży było trzeba by to rozruszać ale wiadomo jak to przy małym dziecku jeszcze kolkującym tak jak nasze brak czasu, siły i w końcu ochoty..

a dziewczyny podajecie już jakieś picie dzieciaczkom? ja karmię piersią ale postanowiliśmy dopajać go na te upały najpierw była woda przegotowana a potem kupiliśmy herbatki z hippa z kopru włoskiego i uspokajającą i wydaje mi się że ten koper rzeczywiście pomaga na te kolki cholerne.. żałuję że wcześniej mu nie dawałam

swoją drogą to pora kolek znów mu się pozmieniała i teraz wyje praktycznie cały czas od rana od 9-10 do godz 15-16 potem śpi ze 4 godzinki kąpiel karmienie i sen chyba że znowu kolki wystąpią to marudzenie i po nim sen i na karmienie wstaje o 2 najwcześniej i czasem wtedy też marudzi z godzinkę półtorej ale nie zawsze a potem normalnie karmienie co 3godz wychodzi co dzień 6 karmień na dobę
także widzicie same my mamy kolki przez duże K.. była przerwa i trochę spokoju bo nie było chyba z tydzień a teraz znowu.. nie wiem może od tych witamin bo wcześniej olewaliśmy ale teraz jak takie słońce to dajemy regularnie dzień w dzień i może one tak działają na niego

vil no to znowu się okazało jaki mój lekarz jest beznadziejny wsadził mi tylko jakąś łyżkę stwierdził że wszystko w porządku i nic więcej następne co to cytologia w sierpniu ale u niego się już nie pojawię pójdę do innego

Ostatnia edycja:
reklama
Wpadłam sie pochwalić, Mili chyba przeszła skok rozwojowy, bo od dzis dziecko zupełnie inne, pięknie śpi, je spokojnie i gaworzy już na całego. Oczywiście wcześniej pojawiały się dźwięki z jej małej paszczki, a teraz pojawił się nawet głośny śmiech, normalnie bajka.

Angel powodzenia na nowym mieszkanku, teraz to już będzie tylko lepiej :-)
Renia ja nic nie podaje do picia, przyznam, że zastanawiałam się nad herbadką koperkową, ponieważ rodzice mnie namawiali. Narazie problemy brzuszkowe się skonczyły więc temat ucichł, ale jak u was jest lepiej to ja bym podawała.

Ostatnia edycja:
Angel gratuluję przeprowadzki, aż się chce czytać takie wieści
Skoro u Was juz skok rozwojowy zaliczony to może i nasz malutki lada dzień przejdzie ten etap? Choć i tak zauważyłam,że jest już taki rozkoszny właśnie, uśmiecha się bardzo często, obserwuje i tak mega przytomnie i słodko na Nas patrzy, no czad normalnie

Taaaaa u mnie tez chyba skoczyła tylko w drugą stronę kurcze! Nic a nic nie potrafi sama polerzeć i się na czymś skupić! Siku nie daję rady zrobić! Co odłożę to wrzask! Każe się karmić lub gadać a wieczorami walczy sama z sobą.dziś rekord od 15-22 nie spała tylko do 19 było ok bo ładnie jadła i się patrzyla u mnie na rękach,ale potem już jeść i gadać nie chciała,leżeć i spać też niestety nie więc wyła a ja nie wiem o co jej w takich momentach chodzi cholera ! Zaczyna mieć dni jak brat jej niestety:(

renia ja też niczym nie dopajam (choć matka łeb mi suszy gdzieś co najmniej od połowy ciąży :rolleyes2:), ale przystawiam oczywiście częściej - zazwyczaj maluch sam się upomina, ale czasem sama mu proponuję, jak wiem, że dłużej nie pił, a na termometrze trzy dychy w cieniu...
No a gin... Teoria teorią, a co będzie w praktyce, to się jeszcze okaże ;-). Nie zawsze bywa jak być powinno :-(

Dobrej nocy kobietki :-)

Maria u mnie też tak bywało - jak mama odłożyła, to wrzask. Ale do toalety chodzę sama, jak i pozwalam mu czasem pokrzyczeć, kiedy muszę sobie zrobić choćby kanapki na śniadanie...
A raz włożyłam do fotelika (szykowaliśmy się do wyjazdu), sama poszłam uczesać włosy i nagle cisza - patrzę, a Rafał... zasnął ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczny niebo a ziemia jak nam jest teraz fajnie :)
Chociaz porozkoszowalabym sie troszke ta "samotnoscia" w samotnosci, no ale co zrobic..;)

Maria mysle niestety, ze Ci sie mala przyzywczaila do takiej atencji .. Ja od poczatku robilam wszystko by nie uczyc mlodego noszenia i bujania.. Uspokajanie czy cos, to sam lezal na lozku a ja mu rabkiem rozka pobujalam chwile ( zawsze lezy na rozlozonym rozku i flanelce) albo glaskalam gadalam, na rece to tylko siedzac, na klatke polozyc owszem ale nie jako tako na rekach caly czas.. I czasem jak wiem, ze najedzony i wszystko gra a "miąkwi" to go zostawiam i nie lece.. juz dwa razy tak bylo , ze sam sie wyciszym bo skumal , ze nie tedy droga. Ostatnio polozylam do kolyski i po chwili juz ryk, podeszlam ale mowie, nie nie wyjme go niech polezy i w sumie sie uspokoil i gapil w mobil kolejne 45 minut- a juz moglby byc wyjety i zabawiany , co by skutkowalo tylko tym, ze coraz ciezej byloby potem go jednak zostawiac..
Domyslam sie, ze juz Wam ciezko bedzie jakos odzywczaic mala od tego.. no ale cos trzeba pomyslec jak wyzdrowieje bo tak zyc sie nie da poprostu..
No i duzo zdrowka dla małej ogolnie!

Atomowka moze juz mial ten skok tylko nie tak spektakularny :-D Ale u nas to jakby sie inne dziecko pewnego dnia rano obudzilo- i tak pisza o tym skoku w necie. A wkoncu w zszlym tygodniu jeszcze pisalam, ze jakis taki ciezki byl w obyciu..

witam sie wieczornie , wpadlam was poczytac :)
my dzis bieg caly dzien , nie padalo wiec to zakupy to na kawusie do bratowej i jakos dzien zlecial , po kapieli maly nawet zasnal :szok: to zamowilam pieluchy i husteczki , kilka gryzakow . wychodza mi witamiki tak wiec zamowienie w aptece na leki tez zrobione :)

zakupilam dzis tez zelnazabki bo mamy jedynke dolna :tak::tak::tak: widac i czuc :) oraz gryzaczki na zabkowanie 2 z MAM jeden do chlodzenia a 2 z wypustkami do masazu ;-) bedziemy dziaselka masowac, chlopiec sie slini i puszcza "bable" na potege pcha raczki do buzki.

dziewczyny zdrowka dla chorowitkow :tak:

dziewczyny z PL alez ja wam zazdraszczam pogody :-:)-:)-:)-:)-( u nas wciaz do bani :wściekła/y: wyslijcie nam troche w workach na przyklad :-) bo nawet z dziecmi ciezko wyjsc sie dotlenic

no i oczywiscie wielkie
!!!!GRATULACJE !!!!
​DLA ANGEL :)

My sie dalej byczymy:)
od ranca w gródku:)

ogladałyście wczoraj hit biało-czerwonych ?

Jarzebinki beda zagrzewac naszych chłopakow do boju!!!
babuszki podobno wymiotły wszystkich
wygrały z duża przewagą
Hanuli sie najbardziej własnie ta podobała
Jarzębina- Koko Euro Spoko HYMN EURO2012 - YouTube

a mnie ta podobała!!!!! jest zaje!!!
Liber feat. InoRos - Czyste szaleństwo official video.avi - YouTube

i to było całkiem,
http://www.youtube.com/watch?v=Ve9wOqWpO_M&feature=player_embedded

Ostatnia edycja:
Vill,Angel-w domu to zostawialam małą i na 30 min wyjącą w niebogłosy bo się kąpałam lub śniadanie sobie i małemu robiłam.kładłam małą na blat kuchenny czy obok prysznica i robiłam swoje i niestety pomimo tego że była 2cm od demnie i do niej mówiłam to ona i tak
wyła i ani razu sie sama z siebie nie uspokoila-i to mnie cholera dziwi i umacnia w przekonaniu ze nie da sie takich małolatow wychować,bo na serio przetrzymywałam ile wlezie. A tu w szpitalu jak idę siku i ona wyje to już biegnie pielęgniarka się zapytać co sie dzieje! No dramat! Ja i tak jako jedyna nie noszę jej,wszystkie kobiety tu noszą! Ale tez nie wiem poco to robia bo ich dzieci nie placza! Sąsiad np co ma 3miesiace i wagę 7,5kg!!!! (prawdziwy pączek tylko na cycu! Wygląda jak sumo!), no to on nigdy nie zaplakal a leży sobie i patrzy w sufit pół dnia!nawet zasypia sam z siebie! Ona go karmi co 3h a reszte to on śpi i patrzy!ale też zawsze nie wiem poco ona go też nosi po 10-15min! Uwazam ze to skandal takiego klocka nosic;)za miesiąc ją przerośnie:) więc ja będę mial też przerąbane po powrocie:) o tyle dobrze że za miesiąc jak już zaczną jeść coś innego to na ogół robią się bardziej samodzielne maluchy:)

Kindzia przesluchalam te 3 i dwójka najlepsza a potem jedynka. Ale ja jestem super anty na piłkę nożną i uwazam ze to skandal zeby najgorsza drużyna na świecie robila Euro! Po ch.. Nam te stadiony idiotyczne jak z nas żadna drużyna! Kasy nie mamy i szukaja oszczędnosci w emeryturach nawet a tu jakies stadiony stawiaja jak bysmy milionerami byli i najlepsze druzyny na swiecie mieli:) no tak,ale my lubimy pokazywac ze mamy więcej niż mamy :)

reklama
Angel ale fajne że już po przeprowadzce jesteście :tak:

Kasiulka GRATULUJE długo oczekiwanego uśmiechu :-)

Jak Wasze dzieciaczki teraz jedzą ??
Nie wiem czy to przez ten upał czy jakiś skok rozwojowy ale Dusia je co chwilkę po 60-70 ml - tak co dwie godzinki czasem półtorej .

Kindzia Hanulka jest przeslicznym niemowlaczkiem :tak:

Do góry