reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

taka piekna pogoda cieplutko bez wiaterku a ja siedze z dziecmi w domku mala chora :( blam znia wczoraj u lekarza i niestety zaczyna sie zapalenie oskrzeli dostala antybiotyk jak nie bedzie poprawy do srody dostanie zastrzyki :( bidusia tak kaszle strasznie ale naszczescie niema goraczki wiec czekamy jak sie to skonczy ehhh a takie plany mialam na te wolne cieple dni :( a my dzisiaj ciocie mamy 4 miesiace a tak dokladnie to bedziemy miec o 21:38

reklama
UWAGA będzie elaborat :)

Nie było mnie od piątku, wpadaam tylko na dzień dobry :D

Amandla Kasiulka nusia Angel dzięki na słowa wsparcia. Pomogły...

Mini mój Jasiek też najbardziel lubi pionowo brzuszek do brzuszka byc noszony. Tylko on już jest klocuszek i czasem ręce drętwieją, i tez odkładanie powoduje płacz, wiec czekamy az mocniej zaśnie, ale ile można czekac?? godzine?? to sie za chwile obudzi już wyspany.

Mata Jaś niestety nie złapał smoka. Jak mu wsadze to ssie chwile póżnij pluje i jak próbuje wkładac ponownie to płacze... musze się kiedys zaprze i go nauczyc ale kiedy?? jak tak sie boje tego płaczu szczegółnie jak jestem z nim sama, żeby mi nie brakło cierpliwości jak sie rozpłacze na dobre. Ale smok naprawde by nam pomógł... po zazwyczaj jak mu wsadze małego palca mojego do buzi to ssie i sie uspokaja...

Vill ja spie z Jaisem w sypialni przy uchylonym oknie ale drzwi są zamknięte szczeljnie żeby nie było przeciągu. TRzeba go powoli tego uczyc bo w lecie sie udusimy w nocy bez świeżego powietrza.

Bożenka zdrowia dla Kornelki

Maria28 zdrowia dla Poli, i dziękuje za rady o tym hamaku, ale troche kasy teraz nie mam na to
Zresztą maj nas finansowo zostawi w skarpetkach. Kupiliśmy rolety zabudowane do całego domu, huśtawke ogrodową drewniana żeby się bujac z jasiem, mamy komunie za 2 tygodnie trzeba dac prezent i sie ubrac później mamy chrzest to już wogóle lepiej nie mówic. chciałam kupic chuste ale chyba nie kupie... po prostu masakra pieniadze ida jak woda...

Angel mam nadzieje że przeprowadzka spowodowaa że się nie odzywasz. Bo przecież teściowa tak absorbująca chyba nie jest :p

W piątek Jaś zasnął w końcu koło północy. spała ładnie w sobote pojechałąm do szkoły. Jak wróciłam to Jas akuyratnie zjadł wiec poszłam odciągnąc pokarm a zanim to zrobiłam to zasnął a była 18. Poszliśmy do sąsiada na grila i tam jaś spał do 23 z jedna krótka pobudka na karmenenie. Wróciliśmy do domu, karnienie zasnał o północy zanim sie wykąpałam to położyłam sie o 1 a Jas o 2 wstał i nie spał do 4:30 prezy czym ja musiałam wstac o 6. Czyli ile spałam?? 3,5 godziny. Do tego wszystkiego mój mąż cała sobote pracował na dwoze przy ogrodzeniu, bez czapki (dureń) jak mu przygrzał do tych czarnych włosów to go późneij ścieło po 2 kieliszkach i to tak go ścieło że go nicym nie mogłam w nocy obudzic... dopieor jak użyłam drastycznych środków w postaci zimnej wody wylanej na twarz to otworzył oczy... W niedziele sie z zajęc troche urwałąm i posparcerowaliśmy... a wczoraj i dziś jest taki gorąc że masakra. Teraz jestesmy w domu schowani przed tym piekarnikiem na zewnątrz.

ahhh coś jeszcze miałąm pisac i zapomniałam....

Bozienka a to ciekawe ze dostalas doustny antybiotyk! Tutaj w szpitalu sa nawet 10 miesieczne dzieci na zapalenie oskrzeli bo podobno doustnego antybiotyku nie wolno do 1 roku podawac.a zadno dziecko nie ma i nie mialo goraczki.ale mam nadzieje ze szybko wrocicie do zdrowia.aha i dopuki nie ma goraczki lekarze pozwalaka tu wychodzic na dwor w taka pogode.ale ja jeszcze nie chce,jutro wyjde.

Pola coraz mocniej kaszle i brzuch ją pobolewa ale pluca podobno juz czyste:)

Pinula eeeeeee to skoro Jas tyle spi w dzien to spoko:) o chustawce i roletach zewnetrznych to ja moge tylko pomarzyc:) to jestescie o kilka tysiecy chudsi:) ale hamak mozesz z koca mu tez zrobic obnizajac materac łóżka na sam dół i rogi koca zawiazac na rogach łóżka i masz w srodku hamak:)

Ostatnia edycja:
Maria mój maly dostał doustny antybiotyk w wieku 2 tyg ale całe szczęście obeszło sie bez , paznokiec dużego palca stopy mu wracał i zapalenie sie zrobiło , ani wyciąć ani dotknąć , ale mama dała radę i jakoś sie obeszło ;)

Co za dzień , pogoda do bani , leje , zimno itd stwierdzialm posprzątam ale maly ma inne plany , siedzimy i sie lulamy ...

moje dziecko nie spi od 8 rano, do tego ślini sie jak nie wiem co, cały czas idzie strumień z buzi. Do tego od 8 do 13 zrobił 6 dużych kup, zaczełam sie martwic ze to biegunka ale ustało

a zeby tego było mało to ja dostałam okres.... szybko... i cały czas karmie piersia...

zrobiło sie chłodniej idziemy na spacerek...

moje dziecko nie spi od 8 rano, do tego ślini sie jak nie wiem co, cały czas idzie strumień z buzi. Do tego od 8 do 13 zrobił 6 dużych kup, zaczełam sie martwic ze to biegunka ale ustało

a zeby tego było mało to ja dostałam okres.... szybko... i cały czas karmie piersia...

zrobiło sie chłodniej idziemy na spacerek...

Brzmi to jak zabkowanie ;-) mój maly już ma wyzynajaca sie dolna jedynkę ;)

hej dziewczyny przepraszam nie poczytam was ale potrzebuję rady.. jak myślicie czy mogę mieć zapalenie piersi? mam temperaturę, dreszcze, zimno mi cały dzień (na taką pogodę!) obie piersi są gorące i bolą nie jakoś nie do wytrzymania i oprócz nich bolą mnie normalnie też kości jak na gorączkę.. ja myślicie czy to to? co robić? piersi przez dzień nie były przepełnione tylko wczoraj i przedwczoraj w nocy jak już Młody się obudził to dosłownie fontanna leciała z nich.. widziałam on wypluł a mleko leciało dalej nieprzerwanym strumieniem..

Ooo u Nas dzień jak co dzień w sumie ostatnio
Mały od 10 na działce i na powietrzu ale coś dziś grymaśny był nie wiedzieć czemu
Zostawiliśmy brzdąca na kilka godzin z moimi rodzicami a sami uciekliśmy na marsz 1-szo majowy

Teraz po kąpieli tatus karmi synka butelką ale coś okropny ryk dobiega z pokoju

Podobno od czwartu zapowiadają deszcze

Laski matko przeraża mnie to ząbkowanie, najlepsze jest to że ja myślałam że dzieci to dużo później zaczynają ząbkować, jakoś w wieku 6 miesięcy a nie już, masakra

Dziewczyny wszystkie już byłyście u gina?

Ej czy mogę zadać Wam niedyskretne, intymne pytanie?
Czy któraś z dziewczyn która już może przytulała się ze swoim TŻ-tem już? Jeżeli tak to chciałam zapytać czy czujecie jakąś różnicę po porodzie? Oczywiście jak żadna nie odpowie zrozumiem

Bozienka wszystkiego najlepszego dla Kornelki z okazji 4 miesiąca, duża już pannica z niej. A własnie ma już ząbki jakieś?

ahoj, witam upalnie:)

odnośnie klimatyzacji to my robimy tak, przed wyjazdem mąż albo ja idziemy do samochodu i go delikatnie schładzamy, żeby na wejście nie było w nim 50 stopni, i dopiero pakujemy niunię do środka, podczas jazdy używam klimy na najmniejszym poziomie,ale nie cały czas, więc nie jest chłodno w samochodzie ale nie ma też sauny, a przed używaniem klima przeszła odgrzybianie, ozonowanie i inne takie cuda:)

pinula moja mała ślini się od kliku tygodni jak buldog:D ja myślę, że po prostu nie radzi sobie z produkującą się przez ślinianki śliną, bo gdzieś wyczytałam, że tak bywa ok. 2 miesiąca
Maria i Bozienka - zdrówka dla dziewczynek, a dla Kornelki wielkie buziaki "urodzinowe":)
atomówka - ja już od dawna uskuteczniam przytulanki, ale ja po CC, więc żadnej różnicy nie odczuwam i niezbyt miarodajne ze mnie źródło informacji:)
Renia schłodzoną kapustę przykładaj na piersi a jak nie masz to lód, nie zaszkodzi a na bank pomoże;)

my dzisiaj podróżowaliśmy po dziadkach i niedawno wróciliśmy do domu, mała już śpi po kąpieli, wczoraj w nocy spała do 7 rano od 20 z karmieniem ok. 3 przez sen;D planujemy z mężem już jakieś wakacyjne wojaże, nad morze chcemy się wybrać, znalazłam hotel "przyjazny dzieciom", w którym zapewniają łózeczko, wanienkę i inne takie potrzebne a duże sprzęty:)

reklama
Czesc
u mnie oczywiscie 'wesoly domek'; znajomi, grillowanie i obzarstwo do bolu, w zyciu nie schudne, ale to 'stara spiewka' ;-):-D

moj synek bardzo towarzyski i tradycyjnie nie spal caly dzien bedac na powietrzu non stop, w koncu padl o 18 i spi do teraz, a moje piersi zaraz eksploduja, chyba musze go obudzic :eek:

Bozienka- duuuuza dziewczynka! akurat przeczytalam Twojego posta o 21.37 :-D:-D zdrowka i buziaki dla Kornelki!

dziewczyny juz zabkowanie?! szok!
choc moja siostrzenica i moj siostrzeniec 'dostali' po pierwszym zabku na poczatku 3 miesiaca zycia :eek:
moja Jula natomiast w 8 miesiacu zycia i nie wiem czy to przypadek, ale ma najładniejsze zabki z calej trojki, wiec zyczylabym sobie tego samego u mojego synka.

Atomowka- ja Ci odpowiem, nie wstydze sie ;-):laugh2:
ja tez po cc, ale mimo tego, ze dzidzia dolem nie wyszla to i tak cos mi sie tam ewidentnie uszkodzilo :eek: to pewnie hormony, ale wszystko mnie boli, lacznie z cewka moczowa, a to z kolei przez cewnikowanie chyba.
i ogolnie jest do bani, polog juz sie skonczyl jakis czas temu, a dopiero raz sie odwazylam (bo ochota tego nazwac nie mozna bylo) no i tak jak pisze; wszystko mnie bolalo, bez sensu :cool2: skutecznie mnie sie odechcialo :cool2:

aaaa i u gina nie bylam jeszcze :zawstydzona/y::zawstydzona/y: kurde jutro juz obiecuje sobie zadzwonic i sie umowic.

Renia- ja tam nie wiem na bank czy zapalenie czy choroba Cie rozbiera, ale wlasnie takie objawy ja rowniez mialam swego czasu, polozna stwierdzila, ze to zapalenie piersi, zalecila wlasnie na maxa ta kapuche, non stop wymieniana i paracetamol.

nie ma opcji, ide budzic dziecko.
pozdrawiam

Do góry