reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej dziewczyny, rzadko co sie udzielam na forum bo cały czas zajmuje mi mała, niestety nie mam nikogo do pomocy oprócz męża przy małej i musze sama dawac ze wszystkim rade ehhh a mąż dopiero po 15 jak wraca z pracy mi pomaga a tak to samej ciężko :/ u nas przed wczoraj była kolka ale napewno dostała jej po moim jedzeniu bo sobie za duzo pozwoliłam i niestety mała sie darła ale na szczescie Bobotic pomógł :) a tak to u nas ok, uczymy sie siebie na wzajem, ostatnio małej godziny troche sie pozmieniały ze spaniem i ze wszystkim no ale przyzwyczajamy sie do nich na nowo :))

mam prośbę do dziewczyn które używają pieluszek DADA :) czy któras mogłaby mi podesłac zwykłym listem ze 2szt?? bo chcemy sie przeżucic z pampersów bo jednak ida jak woda a troche kosztuja na cos tanszego i własnie chcielismy wypróbowac tych biedronkowych no ale nie opłaca mi sie kupic całej paczki bo jak jak beda uczulac? z góry bede wdzieczna i koszty przesyłki oddam, w razie czego na prv pisac :) uciekam bo juz mała sie obudziła i jeczy :)) pozdrawiamy

reklama
Hej,
MY po ważeniu........... 5300!!!!!!!! Kilogram w dwa tygodnie!! A myśmy sie dziwili, ze no:szok:wa paczka pampkow 2 do 6 kg ciasnawa!! W drodze powrotnej weszlam po nr 3 ;)

Dzis przyszly leki, podawac zaczynam Delicol zobaczymy czy cos pomoze..

Atomówka kurczę moze zaczne wierzyc, ze faktycznie jakis uklad planetarny ma znaczenie w momencie jak sie rodzimy ;-)
Wogóle to mały urodzony o 16:04, ale to bylo tak- wyskoczyl i "ktora godzina" a zegar po zmianie czasu stanal, zaczela sie bieganina kolo mnie wiec m wyciaga telefon i mowi 16:04 - a ja sobie mysle, extra temu zawsze zle chodzi zegarek w nim. Pozniej jak porownalam z moim tel to jego byl do przodu o ..4 minuty ;)

Mały padł o 21.30 i spal 4 godziny! wow ..potem juz 2 i 1 .. co noc to samo jak czytam, ze dziecko przesypia Wam starsze o tydzien dwa 6-7 godzin to poprostu nie wierze :no:
A i tak przecie ile sie meczyl zanim odpadl o tej godzinie.. zbieg okolicznosci ale tez doladowany byl butla dla glodnych dzieci wieczorem moze faktycznie to strzal w dziesiatke akurat dla niego.. Widac po wadze zreszta ;-)

No a w niedziele mam tesciową w domu ;-) Fajnie bo m ma w tym tygodniu albo zmioany od 7 rano do polnocy ( o 1 w domu) albo od 12 do polnocy ( wyjezdza o 10 :confused2: ) albo na popoludnie do nocy...masakra dla mnie :-( :-( :-( ani wyjsc do nikogo, ani pomocy..czasem zmeczenie i nerwy biora góre na chwile i nie ma z nikad pomocy.. Wiem, ze swiadomie sie na to decydowalismy..no ale ciężko.

mamy sie dobrze.
mala w dzien nie sypia zbytnio.
jest kochana.
wazy 5800;o a dluga na ok 65-67 cm;]
po tacie wysoka zdaje sie bedzie.
czasu brak. kazda chwila dla malej.

pozdrawiamy!

last moglas mowic wczesniej hehe ja teraz zmienilam na hagisy bo akurat byla promocja w tesko na dada nie mam co nazekac ztym ze mala wnich dlugo nieposiedzi wsumie w jak kazdych ;) pupcie ma delikatna po mamusi ;) a my zaczelysmy wprowadzac zupki kaszki deserki i herbatki narazie jest wszytsko dobrze bez zadnych boli brzuszka czy zatwardzen , biegunek itp :) kupilam butelke z lyzeczka rewelacyjna polecam mala z lyzeczki niehetnie jadla a z tej buteli rewelacja doslownie :) a i chcialam sie pochwalic ze moja mala niunia wazy juz 7 kg :) dzisiaj sie znia wazylam rosnie klocus moj kochany :) gaworzymy coraz wiecej coraz ladniej lezenie na brzuskzu odpada mala odrazu sie drze a wiec i glowki nie podnosi :( ale jak jest troszke wyrzej glowa szywno w pionie zadowolona :) i chyba tyle u nas a i chyba nadchodza nam zabki dziasla czerwone jak niewiem napuchniete slini sie jak niewiem i wszytsko je a najbardziej swoje raczki cumpla czasami nie cyca tylko gryzie :confused:

czesc dziewczynki.
Przepraszma że tak o osbie teraz, ale czasu brak...

moj synek dzis cały dzien ulewa.Tak jakby twarogiem ze ślina...:-( w koncu dałam mu herbatę ułatwiającą trwawienie to łądnie odbił i zrobił duuuuuuuuuuuuooo do pampka.
Tydzien temu byliśmy na kontroli i ważył 4,7kg a dzis zważylam sie z nim i niby ma 4,4 kg:baffled: kurde czy moja waga mogła złe zważyć? przez ten tydzien ładnie jadł z cyca i kupy też szły, nie wiem co sie dzieje, Przecież dziecko powinno przybierac na wadze a nie odwrotnie

Nusia a wy nie macie HV i tych klinik do wazenia? Ja mam cala kartke wypisana z dniami miesiaca i jak dzis sie poprostu przychodzi i wazy bez umawiania! Kobietom widzialam mowily kiedy maja przyjsc wazyc a , ze moj idzie jak piorun to moge sobie sama przyjsc zwazyc jak chce.

Co do ulewania ja chyba nie pisalam, ze moj tez ulewa.. Czasem dzien , ze po kazdym posilku i , miedzy czasie i rece opadaja.. A czasem pare razy na dzien. Ale ulewac ulewa. Jednak na wadze ok , je , sika, kupczy wiec nie ma sie co martwic :)

Ojoj wkoncu po 2,5 h mlaska mi cos tutaj ;)

reklama
Do góry