reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel fajnie ze z nakladkami sie udalo:)

Co do nawalu to ja go Nigdy nie mialam! Ani przy Bartku ani przy Poli! I nigdy nie uzylam wkladek bo mi ani kropelka nie poleciala!
MOj M wymyslil taka gumke do smoka z rajstop z licra zrobil, ale u nas i tak lipa bo Pola sie dlawi smokiem bo tak bardzo go nie chce!:(

U nas nocka w miare ok, teraz juz widze ze dzien bedzie ssacy bo ona tak co drugi dZien caly spi a drugi caly ssie.
Moj bol szwow bez zmian cholera a tak marZe o spacerze a nie moge:(

reklama
witam laski :)

u nas nocka udana, pare szybkich cycowan i powrot do snu... chociaz Nell najlepiej spi od 7 do 11 ... (wlasnie ssie przez sen, wiec zaraz pobudka bedzie)

tunia- trzymam kciuki za was

angel- i co wracacie do domku?

Widze, ze wszystkie smoka uzywacie ... moja ksiezniczka nie chce smoka- pluje nim, nie ma szans na przechytrzenie jej:dry: takze my bezsmoczkowe jestesmy...

Witam sie i ja....
po wczorajszym cięzkim dniu a szczególnie popołudniu dostałam w nagrode spokojna noc. Ale nie dziwne, bo Jas był tak zmęczony ze musiał odespac. wczoraj jak wstał o 10 rano tak przez cały dzień spał może godzinke w kilku krótkich turach. wieczorem był już tak zmęczony ze ziewał non stop ale ja byłam bardzo zła (na M i reszte rodziny) i nie potrafiłam sie uspokoic i on to czuł bo nie mógł zasnąc i tak sobie razem płakaliśmy. Zasnął przed 23 i spał aż do 4:30. Ja już od drugiej przy jego każdym kwęknięciu wstawałam gotowa na karmienie bo kolacje dostał po 21. Więc spał bez jedzenia prawie 7 godzin. dzisiaj juz to nadrobił bo sie budzi na cyca co godzine, ale dalej odsypia wczorajsze atrakcje.

Martwi mnie tylko jego kupa. Odkąd przyszlismy ze szpitala kupy były max 1 dzinnie czasem nawet jedna na 2 dni a od wczoraj od 16 już były 4 kupy. Konsystencje maja bez zmian czyli jajecznica ale tak nagła zmiana mnie niepokoi. Zobaczymy jak sie to będzie dalej toczyło

Tunia kciuki dla ciebie

No i kciuki też dla ostatnich brzuchatek...

idę odkurzac.. póki Jaś spi trzeba coś zrobic, bo wczoraj przez ta jego aktywnośc nic nie zrobiam przez cały dzień, ledwie ugotowałam barszcz na obiad żeby miec...

pinula a ja ci tych kup zazdroszczę..
u nas też w ogóle nie ma smoka bo on nie chce
u nas w nocy standardowo koncert, ale ja już jestem przyzwyczajona nawet mi się udało przestawić w końcu z tym czasem i na nogach jestem od 9.. mój Damian ogólnie jest grzecznym chłopcem przez dzień w ogóle nie ma z nim problemu, głównie śpi 3h między karmieniami więc mam dużo czasu żeby coś porobić, naszym problemem są tylko i wyłącznie kolki i brak kupy

Angel , ale fajnie, że już optymizm bije z Twojego posta:) zobaczysz, ze wszystko się ułoży, tylko z tego szpitala juz wyjdziecie:) trzymam kciuki:)
Mini- mała zostaje z najukochańszą babcią, która ma na jej punkcie świra, więc lepszej opieki nie może mieć:)
Kasiula - super to ubranko, ja tez nie gustuje w białych napompowanych ubrankach do chrztu ani w garniturkach, taki marynarz ecru jest bardzo elegancki:)
pinula z kupek to Ty się tylko ciesz, oby jak najwięcej ich było:Dwidocznie mały sobie troszkę przemianę materii ustabilizował

u nas smok pojawił się kilka dni temu bo już żąl nam było patrzeć jak niunia ssie łapkę, ale nie powiem, żeby była strasznie do smoka przekonana, tak więc okazjonalnie, przed snem zwykle jej dajemy, possie possie i wypluwa i tak sobie zasypia, ma strasznie silny odruch ssania, a zawsze lepszy smok niż własne kostki:)

reklama
dzień dobry:-)

U nas dziś znowu słonecznie i ciepło wiec moj osesek na tarasie sie dotlenia. dzis w nocy kiepsko spał, jakby charczał, jakby mial katar ale nic nie mogłam wyciągnać frida, Dopiero rano z pomocą męża udało mi sie udrożnić troszke nosek. Ale jak nie ma wiatru i jest cieplo to chyba moge chodzic na spacery mimo ze ma lekki katarek?

My chrzciny dopiero zrobimy w lipcu, jak do Polski polecimy, a poki co muszę wyrobić paszport synkowi.

Amandla mojemu tez dajemy smoczka czasami, bo tez piąstki wkładał do buzi. Ale jak zaśnie automatycznie go wypluwa:-)

Kasiula- ubranko rewelacja. Ja jak kiedyś szukałam ubranka do chrztu tez mi to wpadło w oko :-)

ANgel- super ze nakładki ci pomogly. Szybkiego powrotu do domku. Angel nasz też płakal przy zmianie pieluchy. Ale ja wcześniej najpierw zmieniałam pieluche i potem karmiłam, a teraz najpierw karmie i potem przewijam i jest spokój:-)

Pinula - ja tak samo jak reszta dziewczyn ciesze się z kupy:-) My mamy kupe prawie przy każdym zmianie pampersa:-)

Atomówka- witajcie z synkiem w domku:-)

I trzymam kciuki za reszte dziewczyn z brzuszkami.

Do góry