reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

My już w domku jestesmy, zmęczeni ale szczęśliwi. Okazało się dziś że aleksy musi być dokarmiany, bo ubył 300 gram w te dwie doby. Do tego mleko jakby zanika, nie wiem może że stresu? On ciągle.by wisiał na.cycu ale jakoś coraz gorzej mu idzie ssanie i widzę ze się nie.najada. eh zdołowałam sie trochę.
No i szewc boli jak diabli bo też nacinana niestety byłam.

reklama
angel- trzymam kciuki za szybki powrot do domku, oby wyniki byly ok ;-)
atomowka- witajcie w domku :) a z pokarmem moze w domku na spokojnie ci sie ustabilizuje wszystko ?

my po kapieli i cycowaniu mala spi a ja no coz leze i gapie sie na nia.... czasami wydaje mi sie ze mi poprostu odbilo troszke na jej punkcie...

Oj kamila to chyba tak jest . Spodziewałam sie tego ale tak naprawdę nie mialam pojęcia ze az tak. Mój m to poprostu zwariowal po całości, rodzina po pierwszej fotce przepadła z kretesem:)

Eh jak dobrze ze maly nie reaguje na placz innych bo byłoby pozamiatane za tymi zaslonami.

Wieczorem dali mi odciągnąć bo myślałam ze umrę, ba nawet trafiła sie babka co mi dała butle i smoka do tego mleka i sobie zjadł.
Teraz po cycku - coza geniusz wymyslil te nakladki to nie wiem, spiulka.
Krzyczy strasznie przy zmianie pieluszki i ciiszkow ale poki co nie kraczac materiał na cudowne dziecko :))

Moje wyniki ok jutro juz naprawdę popołudniem powinniśmy wyjść.

hej dziewczyny!
jestem z innego watku ale chcialam spytac czy wiecie juz cos na temat Tuni????meldowala sie u ktorejs z Was od wczoraj?dajcie znac jak cos wiecie,bede bardzo wdzieczna :tak:

a Wam wszystkim gratuluje pieknych pociech!!!!!!!!!:-):-):-):-)

atomowka super że już w domu :-) teraz to już będzie z górki ;-)

Angel mam nadziej że już dziś będziecie sobie spokojnie w domku ;-) na pewno wszystko będzie inaczej :-)

nic nie słychać co u Tuni póki co...

a ja nadal czekam... eh... i żadnych objawów...

Witam!

Atomówka super, że juz w domku, a pokarm powinien lada moment się pojawić w ilości hurtowej - bo jeszcze nawału chyba nie miałas?

Biedna Tunia, coś w ślimaczym tempie sie za nią biorą... ale oby za to poród miała łatwy i szybki :tak:

Abed i na Ciebie przyjdzie pora - jak nie patrzeć to ostanie dni - więc ciesz się brzuszkiem jeszcze (najlepiej na leżąco, co by ciężko nie było ;-))

Angel i super sobie widzę radzicie z karmieniem - a będzie juz tylko lepiej i może już niedługo nakładek nawet nie będziesz potrzebować :tak: super, że wracasz do zdrowia i do domku wracacie :-)

a ja w końcu coś pospałam w nocy, co prawda do 3 cycanie co 2 h i zasypianie godzinę trwało, ale nad ranem zjadł 2 piersi i spał 3,5 h, potem popił chiwlke i znów odlot na 1,5 h. Wstał przed 7 i doiero niedawno usnał (ma ktoś patent na żeby do smoczka gumkę zamontowac nakładaną na tył głowy ;-):rofl2: zbój mały wypluwa i zaraz ryk bo smoka nie ma i ganiam co chwilę... pieluszka podpieram, ale tak sie rzuca, że niewiele to pomaga :sorry2:).
M dziś będzie załatwaił formalności ze chrztem na Wielkanoc, zobczymy co uda sie ustalić, bo od kilku tygodni mamy nowego proboszcza i wszytsko robi na odwrót jak poprzedni...

zmykam głowę umyc i kuchnie ogarnąc, bo nie wiem jak długo Miniek pośpi

heyka
nocka zarwana
dwa razy po 2 godzinki spania to na tyle
reszta dobrze....

Atomowka, Angel w 3 dobie bedziecie miały nawał, tyle pokarmu ze cały oddział wykarmicie
najgorzej trafic na takiego babsztyla na zmianie co na siłe malucha przystawia
Atomowka witajcie w domku
Kamila bo tak juz jest, zakochana mamusiu:) wieceij fotek Nell poprosimy
Mata o to szybciutko chcecie chrzcic juz na zajaczka, oby proboszcz okazała sie fajnych facetem i udałao sie załatwic formalnosci
Mini oby to zażółcenie u u Dusi szybko znikneło
Abed Trawa, Mamicurina jak sprawy na froncie? ruszyło Was?

Kamila i bardzo dobrze że jesteś na maksa zakochana :-) Niesamowite to jest - taka wielka miłośc od pierwszego wejrzenia :tak:

ajako super wieści a Ty niezła organizatorka jesteś skoro tak dużo jesteś w stanie załatwić ... ja coś się nie moge ostatnio ogarnąć - brak snu daje mi nieźle w dupę :zawstydzona/y: ale ja z tych co potrzebują 12 h snu na dobę :-D

Amandla
z kim zostawiasz malutką jak idziesz do pracy ???

atomówka super że jesteście w domku . Dlaczego myślisz że mleko zanika ?? Masz wagę żeby go ważyć czy Ci przybywa ??

Angel fajnie że Ci sie udało z tymi nakładkami - powodzenia i trzymam kciuki za jutrzejsze wyjście :tak:

Mata
z tą gumką do smoka to niezły pomysł :-D też by mi się taki wynalazek przydał - Duszka jakaś niespokojna i ciągle smoka wypluwa a potem go z płaczem szuka :sorry2: i tak się bujamy czasami godzinę zanim uśnie ...

Kindzia ale Ty masz energii i optymizmu :-) Podziel się trochę ... Już jedenasta a ja nadal w proszku a za trzy godziny muszę iść po Borysa - matko ale ten czas leci :-p

Miłego dnia !!!!!

reklama
Cześć,

Ja dzisiaj jestem bardzo wyspana, wczoraj po kąpieli Grześ był najedzony, ale w ogóle w nie nastroju do spania. A że mój mąż długo pracował (w domu) to wziął sobie go do pokoju i z nim był. Takim sposobem ja poszłam spać już przed 23, a Grześ obudził się później ok 3.30.
Atomówka
super, że już jesteście- Witajcie!, pokarm się na pewno pojawi, a jak nie to po stymuluj się troszkę laktatorem
Angel
widzę, że się układa. Cały post już jest pozytywny :-). Czekamy na Ciebie
Tunia biedna jesteś, że musisz nie wiadomo na co tam czekać, ale wiem co czujesz ja bez sensu leżałam tydzień
Mata na pewno uda załatwić się chrzciny.

My robimy 22.04, właśnie rozglądam się za jakimś ubrankiem na necie podoba mi się to WA007 Ubranko chłopięce cena 139.00 PLN w kolorze beżowym, jakoś nie przypadły mi do gustu garniturki, kamizelki i kaszkiety

Mini
na pewno Dusi, szybko minie zażółcenie, podobno im częściej dziecko je, tym szybciej bilirubina się wypłukuje

Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki, zaraz marzec się kończy :-)

Do góry