reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej kochane, nawet nie miałam dzisiaj czasu zeby do was napisac bo to przygotowania do jutrzejszego wyjazdu (zakopane), to pakowanie sie to cos jeszcze i tak cały dzien , jeszcze mnie w dodatku tak dziwnie nie wiem kuje, smyra od środka poniżej pepka nie wiem jak to nawet okreslic ale cały dzien niestety to czuje pomimo tego ze to bardzo delikatne jest, moze poprostu boli z przemeczenia bo cały dzien na nogach jestem ehhh juz sama nie wiem :/
mnie ciągnie do słodkiego i owoców pomimo tego ze wczesniej za bardzo ani za jednym ani drugim nie przepadałam za to mogłabym wogole nie jesc miesa, nabiału a kiedys bardzo lubiałam ser biały ze szczypiorkiem :p
ok kochane spadam pod prysznic bo rano trzeba po 6 wstac i wyruszac w droge :p tylko zabradzo duzo nie piszcie zebym w poniedziałek mogła nadrobic (chociaz watpie w to czy nadrobie bo tyle pewnie napiszecie :p), w ogole mielismy brac laptopa ze soba ale stwierdzilismy ze trzeba te 4 dni odpoczac od swiata wirtualnego ale z drugiej strony szkoda bo np własnie was nie bede czytac :(( no ale w poniedzialek postaram sie nadrobic :p ok kochane uciekam pod prysznic i spac, dobranoc zycze wszystki mamuskom udanych, słonecznych, pogodnych i bez złosci nadchodzacych dni :))

reklama
Nie moge znaleźc linku do tych butów. A chtni bym popatrzyła bo też przeglądam buty na Allegro. Ja się rozglądam za jakimiś muszkieterkami albo saszkami

Ivi, Jak u ciebie wyskoczy siusiak a u mnie się schowa to się wymienimy :D Albo po prosu chowamy głęboko do szafy i poczekamy, może następnym razem się przydadzą :D

Czarne kozaki buty eskimoski zimowe 38 #16865 (1823759052) - Aukcje internetowe Allegro

BUTY KOZAKI W3D042 ŚNIEGOWCE MUKLUKI CZARNE 39 (1822950641) - Aukcje internetowe Allegro

BUTY KOZAKI HS059 ŚNIEGOWCE MUKLUKI ZIELONE 39 (1824088867) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny, znacie jakieś fajne książki o dzieciach, ale takie pisane pod tatusiów? Wpadła mi w oko jakaś książka Leszka Talki "Dziecko dla odważnych" chyba, ale może znacie jakieś inne tytuły?

tricia ja właśnie zabieram się do tej książki "Dziecko dla odważnych" podobno jest dość zabawna; mój szwagier nam ją pożyczył i stwierdził, że na początku myślał, że to co tam jest opisane to bardzo bardzo duża przesada ale od kiedy ma 2 dzieci już myśli inaczej :-D można się pośmiać... albo przestraszyć ;-)

Dzieńdobry Dziewczyny,

Oj senny dzień dzisiaj, zero słońca i jakoś przysypiam a ledwo co wstałam.
Perelandra, koniecznie po przeczytaniu daj znać.
A w ciży polecam książkę Ciężarówką przez 9 m-cy (śmieszna i wciągająca), jest też druga tego autora Dzieciozmagania właśnie zamówiłam w empiku

Kasiurek, te eskimoski fajne !
Mata-kow, a mnie też dentysta czeka, kontynuacja leczenia zaczętego przed ciążą, wszystkie stare amalgamaty mam wymieniane, dobrze, że przed ciążą udało mi się wyrwać 3 ósemki teraz bym nie dała rady z bólu, a tak to już po zębach mądrości (i tak same problemy z nimi były).

Zmykam zjeść drugie śniadanko: twarożek + rzodkiewki i pouczę się hiszpańskiego, coś dla siebie trzeba zrobić.

Dzień dobry
Ja mam jeszcze godzine do pracy. Mogłabym dopiero wstawac, ale zerwałam sie wcześniej bo i tak nie moge spac, W nocy od 2 do 5 też sie tylko przewracałam z boku na bok. :( Ale chociaż sobie w sypialni ogarnełam po pracy już nie bede musiała.

Mata a do szafy chowamy ciuszki, siusiaki chowamy w pieluszke i łądny ciuszek :D

Kasiurek fajny sklep mi sie podobjaą takie :
Czarne kozaki buty saszki TRENDY RADOM 38 #14559 (1824352031) - Aukcje internetowe Allegro

Czarne kozaki buty ZIMA sashki ocieplane 39 #15706 (1823759381) - Aukcje internetowe Allegro

Szare siwe kozaki buty muszkieterki ZIMA 38 #14531 (1824352043) - Aukcje internetowe Allegro Tylko te już troche chyba za wysokie ale jak by sie odwijały to bosko. :D

Pinula - kiepsko, ze lekarz Ci nie wystawi zwolnienia. Mi mój proponował już ciągłe zwolnienie od 6-tego tygodnia ciąży, ale ja chcę pracować do końca roku, jeśli dam radę. W zeszłej ciąży też pracowałam do 7-ego miesiąca. Pracując czuję się lepiej, bo mam zajęcie, czas szybciej mija. Poprzednio też w tym okresie ciąży byłam okropnie śpiąca i zmęczona. Tym razem już się tak na szczęście nie czuję, ale troszkę stresu w pracy ostatnio miałam, więc jak tylko będzie dogodny termin, to sobie zrobię krótka przerwę na leniuchowanie - pewnie jak zwykle skończy się na wielkim sprzątaniu mieszkania zamiast na lenistwie. Wagą bym się nie martwiła, jeśli masz prawidłowe wyniki badań. W końcu całe nasze kobiece życie ciało przystosowuje się do ciąży, odkładając tłuszcz na brzuchu, piersiach i biodrach, więc jeśli nie jesteś bardzo chuda, to pewnie dziecku niczego nie zabraknie.
Mata-kow - dobrze, ze wizyta się udała i zrobisz porządek z zębami. Mi też przydałby się przegląd, bo dawno nie robiłam i Emilce muszę zrobić i zafluoryzować ząbki. Sama jej zaglądam do ząbków, ale wiadomo, ze dentysta lepiej zobaczy.
Lastpetunia - udanego wyjazdu i ładnej pogody! Jak ja też bym chciała w góry...

Znowu dzisiaj kiepsko spałam. Obudziłam się w nocy i miałam bardzo bolesne skurcze żołądka. Chyba przez wczorajszy kapuśniak, a do tego wieczorem winogrona. Ale już przeszło.

reklama
Doris Ja też chcę pracowac do końca roku, bo lubie swoją prace, ludzi w pracy. Odkąd dowiedzieli się o ciąży to mam taryfe ulgową i wszyscy się o mnie trosczą :D
W pażdzierniku planuje tydzień lub dwa tygodnie urlopu (L4) które mam nadzieje wystawi mi mój lekarz rodzinny.
W związku z moją stojącą w miejscu wagą, dostałam skierowanie ma pełną morfologie. Jestem raczej osobą szczuplą. Oczywiście brzuca mogelki nie mam i na siedząca wałeczek jest ale namagazynowanych składników odżywczych to też tam nie mam. Z tym że ja zawsze miałam szybką przemianę materi i choc bym jadła frytki ze schabowym codziennie to waga stała. Także Nie martwie się tym zbytnio. bo po prostu przytyłam tyle ile waży dzidziuś jego domek i moje powiększone cycki :D

A teraz ide do pracy :D

I ja też dzisiaj kiepsko spałam, także jak widzisz mamy ze sobą wiele wspólnego :D

Do góry